Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak – értesült a horvát RTL televízió vasárnap. 

Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták.

Párizs: Magyarországon keresztül érkezhetett az egyik merénylő

Az horvát RTL értesülései szerint a francia rendőrség elküldte az egyik merénylet helyszínén talált szír útlevél másolatát minden olyan országnak, amely érintett a migrációs válságban. A fénykép alapján kiderült, hogy az útlevél tulajdonosát október 3-án Görögországban, Lérosz szigetén, majd október 8-án Opatovacon is nyilvántartásba vették.

Az opatovaci sátortáborban ugyan nem vettek ujjlenyomatot a migránsoktól, de mindenkit lefotóztak.

Október 16-áig, a horvát-magyar zöldhatár lezárásáig, a horvát hatóságok a Közel-Keletről érkező bevándorlókat a magyar határra szállították tovább.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább. Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet a merényletek körülményeinek kivizsgálásában – mondta.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@karma1: 11:02

Hagyjad már az egybites, buta, agymosott Emökét röfögni !
Nem tehet róla, hogy csak most engedték az ápolók a géphez...
kolozsvári román kis parasztlány... :-))) Egy parazita !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
De jöhetett további schengeni határon belüli más országokon keresztül is...
karma1
Mukodesbe lepett az RTL Klub nemetorszagi fonoksege, de csak a horvat RTL-en mertek beolvasni a hirt... Mennyire boldog lenne orban, ha ezt tudna!...:o)))
izo
@karma1: Nehogy már Magyarországot tedd ezért felelőssé!? Talán ennek a merénylőnek tapsoltak a sógorok mikor átlépte a határt, graltula!
cs.n.
Ez érdekes. Arról volt szó, hogy a menekültek papírok nélkül érkeznek, a görögök meg tesznek a regisztrációra. Pont neki voltak papírjai, és még a görögök meg a horvátok is regisztrálták?
karma1
@izo: Na, ezt a hulyeseget honnan olvastad ki? merthogy nem az en hsz-embol, az tuti!
Nem muszaj ennyire orban-erzekenynek lenned, nem ot piszkalom.
Egyebkent meg honnan tudjam, hogy Ausztriabol kinek integettek Wilkommen-nel?
izo
@karma1: Ezt írtad:de csak a horvat RTL-en mertek beolvasni a hirt.."
karma1
@izo: Csak azt aruld el, ebben a mondatban mi volt cikizo Magyarorszagra, plane orbanra nezve??? Ne magyarazz bele dolgokat olyanba, amiben az nincs...
Kulonben miert, a magyar RTL lehozta a hirt??? (Egyebkent en a Simicska-vajna haboruval kapcsolatos RTL allasfoglalasra gondoltam. )
volvós
@karma1: 11:02

Hagyjad már az egybites, buta, agymosott Emökét röfögni !
Nem tehet róla, hogy csak most engedték az ápolók a géphez...
kolozsvári román kis parasztlány... :-))) Egy parazita !
karma1
@volvós: Ma'n eeehagytam...:o))) Fuldokoljon csak a meregtol, hogy abbol a keves eszebol nem osztogathat mindenkinek,...:o)))))
Ludas Matyi
@karma1: A nemet RTL a zsidok tulajdona es azt fognak közvetiteni amit USrael engedelyez!
cs.n.
www.cbsnews.com/news/paris-attacks-teams-extremists-france-prosecutor/
Itt arról írnak, hogy az útlevél valószínűleg hamisítvány, több dolog nem stimmel vele.
libellle
@Ludas Matyi: Tényleg? Ird már le a zsido tulajdonosok nevét? Már csak azert, hogy mi is legyünk informálva.
libellle
@izo: Ki a sogorod? Egyébként több lehetöség van Magyarországról Franciaországba eljutni.
karma1
@cs.n.: Ha csak egy dolog nem stimmelt volna vele, ... de ugy latszik, semmi sem... Talan megtalaljak a hamisitot is, es le tudjak kapcsolni idoben..:o((
vonotok
Csak egy kérdésem lenne. Vajon az Európai titkosszolgálat vajon mi a szart csinált? Egy jegy ellenőrnek kell felfedezni a bombákkal felszerelt szurkolót???
világlátó
Érthetetlen és értelmetlen afölött rugózni, hogy az egyik merénylő Magyarországon keresztül jutott el Franciaországba. Miután többször is regisztrálták, , ha lett volna róla körözési anyag, több helyen is lekapcsolhatták volna. Lehet , ennek sincs már jelentősége. Jött itt boldog, boldogtalan, ha tudtuk is mindannyian hogy lehetnek közöttük potenciális merénylők, terroristák.
Nem értem miért adnak most hangsúlyt erre. Jöhetett volna normál utasként is mint turista, de valószínüleg tudhatták, ott hamarabb fennakad. Ebből azt gondolhatjuk, vannak beépített, vagy beépült embereik a különböző titkosszolgálatoknál is, ahol jónéhány az Iszlám államhoz tartozó terrorista fényképe, adatai már ismertek. Eddig eltúlzottnak, sőt megrendeltnek véltem néhány " biztonságpolitikai szakértő " rémisztő nyilatkozatát, de kénytelen vagyok ezt a helyén kezelni. A helye pedig ott van, ahol azt mondjuk, a migránsok százezreinek sorsát is meghatározzák ezek a terrorcselekmények. Nincs felső határa elvetemültségüknek. A 2001.szept.11.-i Látványos terroreseményhez hasonló, látványos terroreseményre lehet számítani. Mit lehet tenni, most valóban el kell zárni a belépést Európába. Legalább amíg a már itt lévőkről úgy gondoskodhatunk, hogy abból ne váljon migrációs robbanás, humanitárius katasztrófa. Ez részben befogadás, részben visszaszállítás, egyidejüleg a világi és egyházi vezetők gyorsított megoldást kieszközlő döntése a béke helyreállítása érdekében, felülírva minden féle orosz, vagy amerikai egyéni érdekeket. Ugyanakkor a megállított áradat kezelését is folytatni kell. Nem tartom elkerülhetőnek a török - görög partok közötti tenger teljes lezárását, akár tűzparanccsal sem.
Folytatni kell megállás nélkül az útnakindulók tisztességes, de határozott tájékoztatását az elindulás megakadályozását.A hírszerző és elhárító szolgálatok együttműködése és a potenciális terroristák kiemelése elengedhetetlen és megszakítás nélküli feladat, Lesznek ártatlanok is, de most ez belefér.
Január
Arról pedig szó sem esik, hogy esetleg lopta a terrorista a papirokat, vagy annyira minden rendben van/össze vág, hogy ezek a papírok egyértelműen azonosítják a merénylőt?
világlátó
A ránk mutogatásokat most már lehetne normálisan is kezelni. Elég volt a vagdalkozásból, a mindig másokra mutogatásiokból, de elég a melldöngetésből is, mert ezt már felülírta az idő és az események. Találjon ki Orbán és Szijjártó, no meg a belügyér,valami tisztességes álláspontot Magyarország helyéről és szerepéről, további együttműködési szándékáról, azok alsó és felső korlátairól, a propaganda belső és külső visszafogottabb korlátairól.
Elég a belső pártpolitikaui csatározásból és az összeesküvés elméletekből.
Látniok kell már a kormány vezetőinek és méregkeverő tanácsadóiknak, hogy az ország népével mit művelnek. Megfélemlített, gyűlölettel telített, bosszúra leső ostobák különböző csoportjai által fertőződött lett a társadalom, lehülyézik a korábbi önkéntes segítőket, gonosz, rosszindulatú, liberálbolsi baloldali, sorosbérenceknek nevezik mindazokat, akik úgy gondolják, mindent rendezetten és emberségesen kell elvégezni a népvándorlás során.
A magyar lakosság nem akar befogadni egyetlen a közel- keletről érkező menekültet sem - mutatják a közvéleménykutatási statisztikák. A környezetemben senki nem jelezte hogy megkérdezték volna. A tömegpszichózis csúcsrajáratott, az egyszerű ember nem hall mást, mint a büszke elzárkózásról, a haza megvédéséről szóló híreket. Ezután mit várhatunk a megkérdezettektől?
Természetesen tudjuk, akik Németországot akarják, hiába telepítik le őket Bicskén, vagy Törökszentmiklóson, úgy is újra elindulnak Németország felé. Ha mégis ki akarunk mászni a gyűlöletásta gödörből, forduljunk kelet felé. Ukrajnában élő magyarjaink felé. Mutassuk meg Európának, van bennünk szolidaritás, segítőkészség, jószándék, bizonyítsuk be, hogy nekünk adott a menekültpolitikánk. Ha még ez sem elég, forduljunk a saját nyomorúságos sorban élő saját állampolgáraink felé, vegyük már komolyan az elesettek segítését itthon.
Ha még ez sem elég, adjunk támogatást szórvány magyarságunk rászorultjainak, főleg a gyerekeiknek, azok iskoláinak. Tisztelettel
cs.n.
A Királyi Rádióban (Kossuth Rádió) tényként közlik vezető hírként, hogy Magyarország felé jött. Mert a horvát RTL aszonta, és pont. Holott csak egy biztos: hogy semmi nem biztos. De ezzel nem foglalkoznak a Fidesz Fm-en (Kossuth Rádió).
izo
@karma1: Elárulom neked, hogy a M1 lehozta a hírt!Te minden hírből Orbánozni tudsz!
izo
@libellle: Látszik nem vagy magyar csak magyarul is beszélsz!A sógorok az osztrákok, de már inkább sógornők!
Szókrakész
A magyar BKV ellenőrök hatékonyabban tudnának ezek ellen fellépni, mint az összeurópai akárkik.
Aki Én
@volvós: 11:08 Ez az az Emőke, aki korábban a fészbukon írta a félelmetes butaságait elképesztő prosztó stílusban?
Fradigege
A menekültek jók. A menekültek aranyosak. A menekültkedés modern.
volvós
@Aki Én: 15:56

,...pontosan, a Kovács Emöke Kolozsvárról...
pár hsz-át már törölték, várjuk mikor tiltják ki, aztán
visszajön egy újabb nick-el...
Aki Én
@volvós: Júúúúúj, az nagyon beteg lény.
karma1
@izo: Amit az M1 hoz le, az kizarolag orbanhoz kotheto, igy az orbanozasom teljesen helyen van.
Viszont a te partod minden heten 3-szor gyurcsanyozik, sokszor olyan ugyekben is, amikhez Gyurcsanynak vegkepp semmi koze.

1:1
karma1
@izo: propeller.hu/itthon/3171318-jobbiknak-parizsi-terrortamadas-kapcsan-is-sikerult

Csak hogy sejtsd, mirol beszelek. Ja, es erosen osszpontosits arra is, hogy ahogy te cikizheted az en allaspontomat, ugy jogosan megtehetem en is veled.

Ez egy szabadon latogathato blogoldal, ha nem szurtad volna ki eddig.
karma1
@Január: 12.31-re: Az utlevel minden pontjaban egy takolmany volt: nem volt azonos a fenykep, a sorozatszama nem volt sziriai, az osszes tobbi stimmel...:o))
Desischado
@világlátó: Ehhez nincs mit hozzátennem, a gondolataimat írtad le! Csak akkor győzhetünk, ha összefogunk, és abbahagyjuk a gyűlölködést! A határokról meg teljesen egyezik a véleményem a tieddel.
izo
@volvós: 1602 Nagyon lukra futottál hülyegyerek M.o dunántúli részén lakom sohasem voltam Erdélyben!Az meg téged minősít, hogy lerománozol egy magyart!
volvós
@izo: 10:26
Hozzád nem szóltam, Emöke...és ha lehet, húzd le a WC-t ...
Oszt menj vissza a kórterembe, vedd be a gyógyszert...
Kis primitiv szöröstalpu nyalóka !!
volvós
@izo: ...vagy magadat , tanulj meg magyarul irni, olvasni !
Bár a Csaucseszku elvtárs nem engedte ???
Ludas Matyi
@libellle: nem tudom ki a fasz vagy te a nagy pökhendiessegeddel, hogy minden forumozot leugatsz. Ha erdekel a RTL tulajdonosok listaja hivd fel öket es mert te egy Richard Gere Fan vagy neked elmondjak: 0221 4560!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.