Vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni, az uniós vezetők döntöttek: le kell zárni az embercsempész útvonalakat, ami azt jelenti, hogy a határokon is helyre kell állítani a rendet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben újságíróknak az Európai Unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozóját követően kedd hajnalban.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint eredményre vezetett a magyar-osztrák-szlovén-horvát fellépés, a Brüsszelben elfogadott uniós megállapodás szövege kimondja: egy korszak befejeződött, a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat mostantól lezártuk.

Orbán: Megállapodás született a határok lezárásáról

A megállapodás értelmében az embercsempészek üzleti modelljét meg kívánják törni, ami azt jelenti, hogy ők "hiába is állapodnak meg a migránsokkal, nem fogják tudni teljesíteni a vállalásaikat, mert nem engedjük a migránsokat keresztülvonulni a Balkánon" – fogalmazott a miniszterelnök. Ez nehéz helyzetet idéz elő Görögországban, hiszen nagyon sokan ott ragadtak és ott ragadnak, ezért az uniós tagállami vezetők azt vállalták, hogy segítenek Görögországnak a megnövekedett terhek viselésében.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy nem született megállapodás a törökökkel, mivel ők négy nagyon nehéz kérdéskört érintő javaslattal álltak elő. Az uniós tagországok vezetői úgy ítélték meg, hogy azok túlságosan nehéz kérdések ahhoz, hogy egy délután alatt igent vagy nemet lehessen rájuk mondani. Ezért felhatalmazták Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy folytasson tárgyalásokat Törökországgal arról a javaslatról, amelyet a hétfői tárgyaláson előterjesztettek.

Orbán Viktor elmondta, meghatároztak néhány olyan elvet, amelyek a tárgyalások kiindulópontjai lehetnek. A tárgyalások eredményeiről a következő, jövő heti uniós csúcsértekezleten egyeztethetnek a tagországok vezetői.

A török megállapodás részleteiről Orbán Viktor újságíró kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarország élesen ellenzi azt az EU-Törökország megállapodás szövegében szereplő utalást, amely szerint Törökországból embereket kellene behozni Európába. Szlovákiával közösen jogfenntartó nyilatkozatot tett Magyarország, amelyben kimondták, hogy a szöveget nem tudják támogatni. Ennek oka az, hogy perlik az unió korábbi döntését, amely a migránsok áthelyezésére vonatkozik.

Magyarország továbbra sem ért egyet a kötelező betelepítési kvóta egyetlen eddig elfogadott módszerével sem, ezért támogatta azt a lengyel indítványt is, amely kimondja: semmilyen megállapodás a törökökkel nem eredményezheti azt, hogy az eddigi áttelepítési, áthelyezési és betelepítési mennyiségen felül újabb kötelezettségek jöhetnének létre – közölte Orbán Viktor.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ki fog szolni majd a menekulteknek? orban kiall majd a hatarra, es szepen egyenkent elkuldi oket VISSZA, ahonnan jottek?

Es foleg: orban fogja most vallalni a felelosseget azert, ha a menekultek kiszamithatatlanna valnak, es barmivel (kapaval, kaszaval, kovel, barmivel) nekiesnek a hatarnak es a hataroroknek?
Csak azert kerdem, mert orban meg az eletben nem vallalta semmiert sem a felelosseget, inkabb elbujik a fuggony moge, mint egy rossz gyerek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ki fog szolni majd a menekulteknek? orban kiall majd a hatarra, es szepen egyenkent elkuldi oket VISSZA, ahonnan jottek?

Es foleg: orban fogja most vallalni a felelosseget azert, ha a menekultek kiszamithatatlanna valnak, es barmivel (kapaval, kaszaval, kovel, barmivel) nekiesnek a hatarnak es a hataroroknek?
Csak azert kerdem, mert orban meg az eletben nem vallalta semmiert sem a felelosseget, inkabb elbujik a fuggony moge, mint egy rossz gyerek...
eugen4402
Beszéljünk nyíltan: ez azt jelenti, hogy a fegyverhasználatot is megengedik?
Ki fogja azt engedélyezni, tudva azt, hogy nemzetközi bíróság előtt kell majd megindokolni.
karma1
@eugen4402: Asszem, a vezirnel mar nagyon elmentek otthonrol, ... majd legfeljebb rafogja a hadugyminiszterre, a simicsko ugyis folyton lovoldozni akar, legfeljebb o viszi el a balhet...
dr. prédikátor
Viktor szopkin miért nem maradtál a baltás haverodnál AÍzeben??? Húzzál már el a 3.14 csába!!!
eugen4402
@karma1: Tudod, elképzeltem, amikor majd Hágában magyarázza a bíráknak, hogy tetszik tudni azt hallottam, hogy erőszakolnak, meg durvák, és nem tudnak, nem is akarnak dolgozni. Muszáj volt közéjük lövetnem.
Magyarországon sok embert be lehet vinni a rengetegbe ezzel az "azt mondják", meg "többen is látták, hogy"-féle feltételezésekkel, de komoly emberek KONKRÉTUMOK alapján szoktak dönteni.
wagabund
..."Vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni,"...

és tessék mondani, az a háromszázezer regisztrálatlan katonakorú fiatal férfi, akikről fogalma sincs még a stasinak sem, azokkal hogy is vagyunk? .. azok bizony nincsenek képben...jönnek-mennek a zunijóban...valakik ellátják őket...na nem ingyé...

eljön az idő, amikor kérnek tőlük valamit...
teuton
@eugen4402: Eddig egyetlen valodi menekültet nem sikerült azonositani es elitelni a kölni szilveszteri lopasok es zaklatasok miatt. Pedig mar több mint 1 tucat itelet született! Na miert is? Mert az elkövetök nem menekültek voltak, hanem illegalisok, akiknek 19-20 különfele identitasuk volt, mert mindig ujabb szemelyi adatokkal jelentkeznek különblzl helyeken! Ezt persze elhallgatva es elferditve a göbbels-i magyar propagandagepezet be tudja adni a narancsagyu magyar birkaknak, hogy mindenröl a migransok tehetnek, mert azok meg azt sem tudjak, hogy a migrans az nem menekült! Arrol sem beszelnek, hogy korabban is atlagban 50 nemi zaklatas es eröszak törtent Kölnben a 3napos farsang alatt, amikor menekültek meg nem is voltak...
teuton
@wagabund: Allj be hozzajuk/közejük es akkor pontos adatokkal es tenyekkel tudsz szolgalni a feltetelezeseidröl, nem csak kitalaciokkal! Es -szerinted- meg penzt is kapsz erte valakiktöl... Ugyanis elutasitott menedekkerelemmel semmifele juttatas nem jar senkinek. Az ujjlenyomatok pedig rögzitve vannak. A tied is valahol, ha pl. barmifele segelyt, csaladipotlekot, stb. kersz?
Csizmás Kond
@karma1: Most akkor ez nálad egy beismerés, hogy a menekültek vadállatok és nekik nincs se törvény se semmi amit egy civilizált lét megkövetel ?
Amúgy ezt az elejétől így kellett volna csak akik hasznot húztak a csempészetből főleg a görög állam aki minden tiltakozás ellenére saját hajókkal szállított a területére ami egyben az unió területe mindenkit, azok próbáltak mindenféle kibújót keresni.
Eriksson
Szépen lassan a V4-ek után az Unió is felsorakozik Orbán menekültügyi álláspontjához. Ellenőrzés nélkül a határokon se be, se ki.
eugen4402
@teuton: Hasonló híreket hallottam én is a Kölni balhéról. Most azt hiszik néhányan, hogy mi "hívogatjuk" a bevándorlókat, holott nem erről van szó. A tényleges menekülteket nem csak lelkiismereti kötelességünk befogadni, hanem érvényes nemzetközi szerződések alapján nem tagadhatjuk meg tőlük a menedékjogot. Az ENSZ alapokmánya, a genfi szerződés és a dublini irányelvek még hatályban vannak, tehát a Föld bolygóról kellene kilépni, ha mindezekkel szembe akarunk szegülni. A gazdasági okból bevándorlók visszaszállítását az Unió magára vállalta, őket kár volt beengedni.
Aki Én
Teljesen normális és jogos, hogy lezárjuk a határokat. Eddig miért nem? Épeszű embernek nem tetszhet és nem is tetszik, ami itt folyik ebben a formában.
Kutyuska
Nem értem, ha épp a napokban volt a világelsők közé tartozó Azerbajdzsánban, miért nem járt el a menekültek érdekében, hogy fogadják be őket. Egy ilyen "dúsgazdag" ország bőven elbírna pár millió menekültet. Annyira tehetséges, karizmatikus politikusnak tartják Orbánt (soha nem értettem, miért), igazán intézkedhetne pár muzulmán vallású, általa példaképnek tartott ország kormányánál menekült ügyben.
Eriksson
@Csizmás Kond: @karma1: barátnőnk mindent leír ami elsőre az eszébe jut, mérlegelés nélkül. Lényeg, hogy ekézhessen valakit, bárkit, aki éppen szóba kerül. Egy-két Isteni lény kivételével.
Mangu
Vajúdtak a hegyek, szültek egy egeret! Még szerencse, hogy nem csak Orbán tudja ebben az esetben, hogy mi a dolga.
A hágai emberi jogok bíróság egy nagy kalap szar! Ott is olyan a jogszolgáltatás, mint itthon, a politika mindent visz.
@karma1: aki hívta, egyébként jogod van elmenni Törökországba - válogatni - idehozni - befogadni - eltartani (honosítani).
@eugen4402: Biszku. Jugoszláviával kapcsolatosan is csak 10 évvel később lettek okosak a politikusok nyomására a hágai bírák, pedig Tito halála után a hülye is tudta, hogy mi várható.
@krumpli: Igazad van. Mikor is kezdődött a Szír buli és ki volt a felbujtó? Hány év után és miért indultak meg a menekültek? Ezt mind elfelejtik az idióták.
@wagabund: Így igaz, kellenek a sakkban tartásunkhoz.
Csizmás Kond
Amúgy a menekültek szállítását folytató hajóscégek neveit miért nem közlik ?
...szerintem azért mert a görög szankciók idején eladatott hajózási cégek mind a nyugat és a gazdagabb közelkeleti kezekbe került...na ők szállítják nekünk a mindenféléket.
Aki Én
@Mangu: Még mielőtt nagyon összeszarná magát valaki orbán NAGY ötletén. Soha nem fog feltűnni, hogy mindig az aktuális érdekei mentén beszél? Ha valakinek, hát neki jókor jött a migráns helyzet. De nézzük csak miként vélekedett anno, mikor éppen mások voltak a saját érdekei:
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

Éppen elég probléma ez Európának anélkül is, hogy szünet nélkül menjen a hazudozás, uszítás, megfélemlítés, terrorista gyártás...
Senki nem akarja, hogy ez így legyen, de nem kell rájátszani, folyamatosan hazudni.
karma1
@krumpli: 08.36-ra: A nenikedet becezd idiotanak, ha megkerhetlek, vagy huzz el innen a redvasba...
Akik erre az oldalra irnak, azoknak a 97 %-a NEM szavazott erre a verszopora, a 3 % meg most kezdi megbanni, hogy annakidejen raszavazott...

Ha nem tudsz egy kis respektet mutatni, akkor huzz el, mint fentebb emlitettem...
krumpli
@karma1: Ide 15-en járnak állandóan, 15-en sűrűn, 15-en néha. A néha közé tartozom, de hadd legyen már véleményem. Már megbocsáss. :P
krumpli
@karma1: Azért nem vagytok sehol, és nem is lesztek 18.-ban, mert a kritikát így fogadjátok / redvás /!!!
Szemellenzőt fel, homokban a fej ! Lenne már valaki köztetek akinek van egy épeszű gondolata Orbán ellen ! De nem, csak szidjátok, káromkodtok, a sáját örömötökre 15+15 emberke. Hehe.
Gondolom te is odakint keresed magad halálra, ha már ékezetek nélkül irogatsz. Akkor meg ?!
SZEBB JÖVŐT ! CSAK A JOBBIK !
libellle
@karma1: 6:38 nagyon jó amit irtál. Sajnos nagyon valósággá is válhat.
Szókrakész
Akkor az összes jajgatónak.

Ez annyit jelent, hogy több ország, nem egyedül Orbán, ahogy az előző cikkekkel próbáltak ellene uszítani, köztük Magyarország úgy döntött, hogy határok lezárva és csak ellenőrzött, regisztrált beengedés lesz.
A görögöknek közösen segítenek.
Merkel migránspolitikája, a német akarat egész Európára rákényszerítése megbukott. Innentől már csak párat kell aludni a totális bukásáig.

Itt nem csak Orbán volt a főmumus.
Igaz ő az elejétől kezdve következetesen ezért "harcolt", de talán ő volt a leghangosabb.

És ha most emiatt, hangsúlyozom több ország döntése miatt Magyarország lesz a bűnbak, a magyarokat fogják sújtani, akkor nem is kell bent maradni.
Mert az annyit jelent, hogy tehetnénk bármit, mi mindig cumiztatva lennénk.

És akik most az uniós támogatások megvonása miatt remegnek, semmiben sem különböznek Orbántól, mert akkor detto azt az elvet és stratégiát követik.

Ingyenebéd?
libellle
@wagabund: Te itt nagyon kevered a hireket, de még jócskán hozzá is teszel. Ellenben igaz, hogy nem lehet regisztracio nélkül bejönni Europába. Nem ugy mint tavaly amikor orbán átbuszoztatott kb 5-600 ezer menekültet regisztrácio nélkül. Ezt mondta neki tegnap Faymann. Az igazi hireket kellene nézni és hallgatni nem orbán meséit,
Mangu
@Aki Én: Én mindezzel tisztában vagyok, de Orbánt magunknak köszönhetjük, és nekünk köszönheti Európa. Ez nem zavar? Csak Orbánra vagy kibukva, mert csalódtál benne és most pocskondiázod (nem szidni, hanem leváltani kell)?
@Szókrakész: 10-es! Erre próbáltam utalni én is, de neked jobban bejött.
Aki Én
@Szókrakész: Valamit félreértettél szerintem. Éppen orbánék mondják, hogy ők a hős európai megmentők, mert ők vétóztak. Vagy én értettelek félre?
Aki Én
@Mangu: Többször hangoztattam, hogy nem orbán a hibás azért amit megtehet. Ő azért hibás amit megtesz. Ha nem tartaná hatalmon egy elmebeteg szekta, nem okozhatnának károkat.
De az is igaz, hogy ha birka egy nép, akkor azért nem kell a nyakukra állni.
De igen, nagyon zavar. Mindentől függetlenül az elkövetőt tartom a legnagyobb bűnösnek.
Mangu
@Aki Én: Valamit nem értek tisztán véleményedben. Te az egyedet hibáztatod és nem azt a közösséget, mely az egyed tulajdonságai ismeretében korlátozó normatívákat állít fel, hogy azok ne következhessenek be közösség kárára. Az elmebeteg szektába a közömbösök és a marakodó ellenzékiek is beletartoznak mindannyian a FIDESZ hívőkkel. Az egyed addig tud a saját hasznára bármit is elkövetni, míg azt eltűrik neki (ez igaz egy kisgyerek - egyéni érdek és egy politikai vezető - hatalomra törés esetében egyformán, csak az eredmény nem mindegy a környezet számára). A birka sorsa determinált, ez is tény, csak ő nincs vele tisztában. Kit értesz elkövető alatt? Mindentől függetlenül nincs elkövető (minősített meghatározás), csak cselekvő és nézőpont, érdekeltség, morál kérdése, hogy ez kinek hasznos, káros, ki élvezi és ki szenvedi (így lesznek a megváltók és az átkozottak). A konkrétumok elválaszthatatlanok az ok-okozati összefüggések feltárása nélkül, ha kezelni akarjuk őket.
Aki Én
@Mangu: Kevésbé mesterkélten érthetőbb is lehetne. Elkövető az, aki a közösség kárára cselekszik. Persze a cinkost sem mentem.
Mint mondtam, nem csak az a bűnös, aki tétlenül nézi a bűnöket. Tulajdonképpen ugyan arról beszélünk, de úgy látszik leegyszerűsítve nem érted.
Sosem mondtam, hogy kizárólag orbán a hibás mindenért.
A szekta pedig az a réteg, amely nem látja a fától az erdőt, nem képes meglátni és elismerni a nyilvánvaló bűnöket.
Ugye azt már nem kell felsorolnom mik a bűnök?
Szókrakész
@Aki Én: Orbánék nem vétóztak.
Ők a javaslatot dobták a kukába.
És ezt a banya az elejétől tudta, csak még jógázott egy kicsit, mielőtt sérvezt kapott.
Az MTI nem Orbán és nam baloldal.
Az MTI egy "kioszk" a világ 4 illumináti vezérelt hírügynökségReuters, AP ...) tulajdonában.
És ezzel válaszoltam mások kérdéseire is.
teuton
@Szókrakész: Ez a demokrcia! Te mint megmondo, megmondod mit es hogyan kell gondolni. Mindenkinek! Mint a vezered, 10millio emer neveben beszel. Uff, en beszeltem! Mindenki mas pedig aki maskent gondolja, az hazaarulo vagy ballibsibolsi... Hat többre (ervekre!) sajnos nem telik az intelligenciatokbol...
teuton
@Szókrakész: Olvasni nem tudsz, de az orbani hazugsagokat kapasbol elhiszed bemondasra... Talan olvasd el megis azt, amiben megegyeztek! Schengen megmarad, nem lesznek belsö hatarok lezarva, a görög hatar pedig gyakorlatilag lezarhatatlan, ezert nem is probalkoznak vele, hanem egyezkednek a törökökkel. Es üzletelnek, 1:1 csere a menekültekkel, akiket aztan az EUn belül szetosztanak.
Mangu
@Aki Én: OK! Egy kottából játszunk, csak másképpen, mint a jazz zenészek. Az alap motívum a lényeg.
Szókrakész
@teuton: Te annyira sötét vagy, hogy veled semmilyen szinten nem
állok le érvelni.
Nincs értelme.
teuton
@Szókrakész: Na latod, ez az amire telik töled, szemelyeskedes, sertegetes, mocskolodas. A masikat lehülyezni minden primitiv tudja. Erre jo nektek a net, az a ti dühöngötök! Amugy a valo eletben mar baltaval a kezetekben dühöngenetek a z utcakon. 56ban a hasonlo tipusok megmutattak a valodi arcukat. A valos teny pedig itt olvashato, Schnegen nem lesz felfüggesztve es nem lesz europai hatarzar: propeller.hu/nagyvilag/3197999-tusk-le-lehet-zarni-nyugat-balkani-migransutvonalat#v1558799
Aki Én
@Szókrakész: Ők mondták, hogy vétóztak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.