Az Európai Unió különböző szabálytalanságok miatt 121 millió euró (mintegy 37,5 milliárd forint) Magyarországnak járó fejlesztési támogatás kifizetését függesztette fel – tájékoztatta egy uniós forrás kedden az MTI-t.

A Magyarországnak járó fejlesztési támogatások közül három programot érintő támogatás folyósításának felfüggesztéséről döntött az Európai Bizottság március 23-án.

A forrás úgy tájékoztatott, hogy a bizottság 2015 szeptemberében megszakította három uniós finanszírozású program támogatását, majd 2016. március 23-án fel is függesztette a pénzek kifizetését. A múlt szerdai döntés 121 millió euró kifizetését érinti.

Az EU felfüggesztette Magyarország támogatását Orbánék miatt

A bizottság akkor kezdi meg az összeg további folyósítását, ha a Magyarország kijavítja a szabálytalanságokat és adott esetben büntetést (korrekciót) is elfogad.

Az Európai Bizottság 2015 szeptemberében értesítette Magyarországot arról, hogy megszakítja a programmal kapcsolatos kifizetéseket, mivel az ellenőrzés során szabálytalanságokat találtak a program irányítása körül és ellenőrzési rendszerében. Erről és a szükséges szabályozások bevezetéséről a bizottság levelet küldött Magyarországnak.

Ezeket a szabálytalanságokat Magyarország azonban nem orvosolta a rendelkezésére álló hat hónap alatt, aminek az lett a következménye, hogy a bizottság szerdán felfüggesztette a kifizetéseket – közölte a forrás.

Tájékoztatása szerint az első, figyelmeztető lépést követően könnyebb lett volna újraindítani a folyamatban lévő programok támogatását, mint most, a második lépést – vagyis a kifizetések felfüggesztését – követően. Ekkor szigorúbb ellenőrzésnek vetik alá az érintett programot, aminek akár olyan következménye is lehet, hogy az országnak a támogatás egy részét vagy akár egészét is vissza kell fizetnie az uniónak.

Most a magyar hatóságok feladata, hogy a bevezessék a kért szabályozásokat. Amennyiben azok teljesülnek, a bizottság kész akár azonnal folyósítani a támogatási összeget – hangsúlyozta az ügy részleteit ismerő szakértő.

Elmondta: a múlt szerdai döntés három programot érint, amelynek részleteiről Magyarország tájékoztatást adott a bizottságnak. Az unió azok szabályszerűségét ellenőrizni fogja.

A közlés szerint más, függőben lévő kérelmekhez kapcsolódóan Magyarország esetében mintegy 700 millió eurónyi, folyamatban lévő támogatás kifizetését szakította meg vagy függesztette fel az uniós bizottság. Ebbe az összegbe beletartozik a most felfüggesztett 121 millió eurós fejlesztési forrás is.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ezt az ország meg sem fogja érezni, mert úgyse látna belőle semmit.
Legfeljebb Orbánék prüszkölnek és koslathatnak új forrás után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Hol Bréking a bréking, mikor már egyszer(többször) broken.
verum
Ezt az ország meg sem fogja érezni, mert úgyse látna belőle semmit.
Legfeljebb Orbánék prüszkölnek és koslathatnak új forrás után.
micfild
@verum: de kezdődikkk kezdőddik... vitykáék elintézik az unióból való kibacarintást is.. és akkor ők lesznek az áldozatok és a szabadságharcosok.. és a gaz imperialisták megint elbántak velünk.. de majd orosz barátaink segitenek minket... mert a ...---naaaaggy oroszország kovácsoltaaa frigy---- és megint örülnek a népek... - A múltkor úgyis valami cikk alatt Putyint ünnepelték a fidióták.
volvós
Csak nem észrevette az EU a sorozatos EU-s pénzek
ellopását, vagy volt valaki tölük a mészáros-mangalica elvtársnál ???
silber13
De bizony meg fogjuk érezni, mert a csúti dagadt Híppopotamusz tesz majd róla,hogy megérezzük.
Fradigege
Meg fognak minket uni és ránk húzzák a vízeslepedőt.
KERKA
Igazából ez a hír nem lepett meg senkit, már régóta sejtettük, hogy ez lesz a vége. Azok akik két kézzel szórják azt ami nem az övék, hát így jártak. Csak az a baj, hogy ennek is az ország issza meg a levét.
Persze, a felelősségre vonás elmarad, majd kimagyarázzák magukat a tolvajok és a simlisek
Clavigo
700 mil.euro felfüggeszteve...nem rossz..Gondolom,,a stadion-projectek nem fognak leállni...:) :) :) :) Gratula a dakota Gazdaállatnak.
Clavigo
Megint "báncsák " Édes Viktort.,,,..Vajon hova tűnt a CÖF ??
zöldszem
Hat hónap alatt sem voltak képesek olyan jogszabályokat hozni, amelyek megléte esetén az összegek folyósíthatóak lennének.
Ha Mari néni, nem ad ÁFA-s számlát egy csomag petrezselyemről következményekre számíthat!
A kormány Euró milliárdokkal fosztja meg az országot, nincs következménye!
A Fidesz egy következmények nélküli párt.
Annak, hogy a MNB alapítványának ne keljen elszámolni, arról, hogy mire költik, ezt a törvényt 24 óra alatt megszavazták!
Erre 6 hónap nem volt elég!!! Még úgy sem, hogy az időpontot a kormány határozta meg!
Mi a kepkezelo.com/images/8sfvah34gmudxwciu4jp.gif csináltok???
Szókrakész
@KERKA: Ugyanezt tette az mszp-szdsz Gyurcsány qrmány is.

Ez az ő meccsük.
Oda-vissza megy a sárdobálás csak mi cumizunk érte.
micfild
@KERKA: AZ ország issza meg a levét.. mi pedig hagyjuk.
KERKA
@zöldszem: Igazából nem ismerjük azokat a szabályokat, amik az EU-s támogatásokra vonatkoznak. itt nem csak a pénz eltüntetéséről van szó, hanem egyéb más , gondolom elszámolási, felhasználási, a pénz banki kezelésének szabályairól is szó lehet.
KERKA
@Szókrakész: 19.02. Én nem emlékszem, hogy a Gyurcsány kormány idején valamilyen projekt nem valósult volna meg, vagy az utómunkálatok nem készültek volna el. Arra sem emlékszem, hogy az Uniós pályázatok munkálatait kizárólagosan a Gyurcsány baráti köre, személyéhez köthető vállalkozók bonyolították volna le.
Arra sem emlékszem, hogy a pályázatok minitoring (építésügyi, pénzügyi) felügyeletét kizárólagosan egyetlen hazai vállalkozó birtokolta volna :))
zöldszem
@KERKA: Igen nem tudjuk mit kellett volna nekik kijavítani másként csinálni (vagy mit tudom én hogy mondjam) Annyi biztos "Ezeket a szabálytalanságokat Magyarország azonban nem orvosolta a rendelkezésére álló hat hónap alatt,"
Ergo, hat hónapig nem foglalkoztak az üggyel!!! Nem értek rá, Putyin, Azerbajdzsán, Üzbegisztán...keleti nyitás, kastély vásár, föld vásárlás...migránsok, terror...
Szókrakész
@KERKA: Rosszul emlékszel.
Ideje frissíteni.
KERKA
@Szókrakész: Egyem a szivedet, hogy aggódsz értem! Iszom egy kávét, mielőtt lehülyéznél ismét:))
karma1
@Szókrakész: Na most aztan marhanagy lukra futottal... Nem tudom, milyen penzekrol (plane uniosrol) beszelsz Gyurcsanyek idejeben, de az IMF hitel majdnem 60 %-a lehivatlanul pihent a bankban, amit a 2010-ben a kormanyzasba ulo orban tapsolt el ket perc alatt, aztan sertodotten kozolte, hogy nem ker az IMF gyalazatos kolcsonebol (merthogy az IMF volt bator es megkerdezte orban, ugyan mi a f@szra ohajtja felhasznalni ezt a kolcsont?), igy aztan sertodotten kirugta az IMF-et, es folvett egy sokkalta rosszabb kondicioju hitelt, mastol.

Magyarorszagon az IMF volt az utolso ceg, aki megkerdezte orbant, hogy mit csinal a hitelbol? Az Unio szamolatlanul tolta a penzt az orban maffiaba, es most kezdenek csak ebredezni, hogy at lettek k@rva. Le is allitottak szinte minden unios penzkifizetest, van, amit csak rovidebb idore, de most szinte mindegyikrol varjak orban nyil;atkozatat, hogy mire is koltotte a zsozsot.

Szoval, egy LINKET, lecci-lecci, ami leirja, hogy a pfuj, Gyurcsany, pfuj Bajnai volt a nagy penzkolto...
prime777
@Szókrakész: "Ugyanezt tette az mszp-szdsz Gyurcsány qrmány is."
Ezt te sem gondoltad komolyan!
De nap viccének elmegy.
1990-2010-ig nem volt feltehetően annyi lopás mint most az elmúlt 6 évben.
Az unió rájön,hogy ezek mind maguk között osztják fel azt a pénzt amit az unió "küld".
A szocik gittegylet voltak ezekhez képest.
namihami
Apaaaaa, kezdődik!!!
Mármint a szigorú ellenőrzésünk. Megunta Bruxelles, hogy akármennyit ad, az összes pénz nagyrésze egy jól behatárolható kör zsebébe kerül.
Elég volt a túlárazásból, a családon belüli osztogatásból, a haverok helyzetbe hozásából.
A gyerekkori barátok földvásárlásai és faluépítései is kezdenek unalmasak lenni.
A jelek szerint már a pártcsalád is kezdi unni, hogy állandóan hülyének nézi a Világmegváltónk.
sziha
@karma1: Na, arra varhatsz. Ezeknek meg par (szaz) hektar se veri a szemet...
Desischado
Tartok tőle, hogy ezt a bőrt is rajtunk húzzák meg orbánék, ha hagyjuk! De ha lassan is de Brüsszel kapcsolt végre, hogy ez a kormány a saját zsebébe teszi a pénzt, ahelyett, hogy arra fordítaná, mire küldték. Jó nagy pofon lehet ez orbánéknak. Megint egy újabb saller nekik!
silber13
@karma1: 22:31-re: Várhatod azt a linket!:)
karma1
@silber13: Volt egy ilyen erzesem...:o)))
Hellcat
@verum: 18:08...szerinted ha nem az EUs pénzeket rakják zsebre akkor honnan fogják pótolni?
verum
@Hellcat: - adókat emelnek és kuncsorognak kelet felől. Putyin, azeriek, kínaiak, stb.
Hellcat
@verum: Attól félek én is...a mi zsebünkből pótolják majd.
nemjoezigy
Köszönjük orbán!
Mert a kormány jobban teljesít,...és ez ki is derült:-(
wpym
Nagyon helyes! Évekkel korábban kellett volna és a bűnöző politikusok saját vagyonából kellett volna visszafizettetni. Ha nem lehet, rohadjon el egy durva fegyházban!
Csizmás Kond
Ez hazugság...nem említ sem programot sem pályázatot...szóval a szokásos kórusmű.
Amúgy olyan páltázat nem létezik amit Magyarország néven jegyeztek volna be...szóval a kifizetések és pályázati pénzek magánembereké...na de hát van aki az ilyentől is szédúl.
Szókrakész
@karma1: Milyen lukra futásról beszélsz?
Ez Home Run volt a részemről.

Azt ne mond, hogy csak 2010-től van uniós támogatás. 2004 óta vagyunk(alárendelt) tagok.

Akkor írok egy olyat, egy szimplát, amit az osztrák lapok hoztak még 2010 előtt az uniós pénzek elherdálásával kapcsolatban.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy budapesti(Demszky éra) kerület, ahol uniós pályázati pénzből városi kerékpártárolót építettek.(mert ugye a zöld közlekedés)
Apró összeget, mindössze tízen nem tudom hány ezer eurót adott erre az unió.
Hatalmas mérnöki újítást vezettek be, hogy olcsón kivitelezhessék.
Egyszerűen 10 darab azaz tíz darab fadarabot azaz fadarabot szúrtak le a földbe és voálá máris kész a 20 darab kerékpár számára a tároló!
Tehát jobbról lehet egyet és balról lehet egyet nekitámasztani.
És mindezt potom 10+ ezer euróért.
És ez csak 1 a sok közül.

Tovább is van mondjam még?
Jozefina
A makacs, degenerált, nem normális orbáni politika!!! Szándékosan kárt okoz a magyar népnek. Ember az ilyen???
karma1
@Szókrakész: Nagyon erdekelne ez a mese, foleg az IROJA, es ha valami kepeskonyv lenne,... Tudod, azok a franya internetes adatok...

De a par milliobol megepult 40 centis kilatot mar nem Gyurcsany jegyezte, nyugtass meg! ...:o)))
Meg a kerulet, meg az idopont, meg tudod a tizezer euro es a par milliard euro kozott van egypar nulla nagysagrendes elteres...:o)))
jav
Számít ennyi Hun-Hazába?

Csuton Gáz Szerelő szakmájában,Sikeresen tíz perc alatt ,termel ennyit.

Bele Nemzeti Kasszába.

Mint Siker,vállalkozó.

Vagy csak a láda fiába?
Szókrakész
@karma1: Mintha egy kis szarkazmust vélnék felfedezni mondandódban.

Itt csak egy példát hoztam, ahogy kérted.
És csak egy szimplát, egyszerűt, "olcsót", hogy bizonyítsam mindkét qrmány bűnösségét.
Mert mindegy, hogy kicsi, vagy nagy, akkor is bűntény, sikkasztás, ...
Én a zéró tolerancia jegyében ítélek.
Egyik se lopjon!!!
De ezek szerint nektek a baloldali bűnök a megbocsájthatók, a fidesz bűnök pedig már szinte a bibliai eredendő bűnök kategóriába esik.
karma1
@Szókrakész: Nem mondtam, hogy en korrupcioparti volnek.
Ha annakidejen ez az eset megtortenhetett - es nem a Szokratesz fele kivalo szonok meseiroi kvalitasat dicseri -, akkor tessek ezt az esetet is fuggetlen birosag ele vinni!
Nincs jobboldal vagy baloldal bune: minden bun = BUN!

De hogy van az, hogy megiscsak az utobbi 6 evben erosodott a korrupcio?
Ha megtortent tehat a multban ez az eset, tessek, jelentsd be, fel, akarhogy , megteheted ma mar, akar nev nelkul is! Nosza, uccu, kuzdj a bun ellen! De akkor ne csodalkozz azon, hogy Juhasz Peter minden uggyel a birosaghoz fog fordulni, amiben korrupciot tud bizonyitani!

Ja, es nem kicsi, hanem nagy adag szarkazmus volt a mondanivalomban, koszi, hogy eszrevetted lelkem hurjainak pille-rezduleset...:o))))
prime777
@Szókrakész: Szarkazmus nélkül nem lehet kibírni amiket írsz.
Példa: van egy luxus autó amit a kormány ellop mondjuk szőröstül bőröstül.
Arra jár egy szoci is.
Az csak a dísztárcsát lopja el.
Bűn mind a kettő ,hogy baszná meg az a kibaszott élet.
De ez egy ilyen szakma.Mindig is lopni fog mindenki a néptől.Ezért megy politikusnak mindenki,hogy lophasson,"dolgozni" meg ne kelljen.
De nem mutogatok vissza mikor ellopok egy egész autót ,hogy de más is ezt csinálta.
Lopott.
Persze,naná,hogy lopott.
De csak egy dísztárcsát.
Én kifizettetném azt a lopásbeli különbséget a fidesz mellett szónoklókkal amit a mostani kormány eltesz meg amit anno a szocik tettek el.
Asszem nagyon gyorsan "köpönyeget" váltana mindenki mert ha 100 életük is volna kevés lenne.
Szókrakész
@prime777: Az ilyen szakmát meg kell szüntetni!
Szókrakész
@karma1: Te teljesen félreértesz.
Nem tudom, szándékosan-e vagy csak...
Én nem azt állítottam, hogy a fidesz alatt nincs korrupció, lenyúlás.
Én csak azt állítottam, hogy a Gyurcsányék alatt is volt. A mértéke mindegy.
Lenyúlás az lenyúlás.
És Gyurcsány ágyazott meg a fidesznek, orbánnak.
Az ő elcseszett politikájuk miatt ül most a fidesz a fejünkön.
A választásokkor pedig pont az ellenzék volt az amelyik a nagy összefosással egy második 4 évet biztosított ennek az mszp-szdsz-nél is nagyobb tolvaj bandának.
Ez az oda-vissza sárdobálás az ő meccsük.

És többet nem magyarázom.
Ha ebbőlk nem értesz meg, akkor semmiből se.

És én a kedvetekért nem fogom a baloldalt isteníteni, mikor ugyanolyan tolvajok, mint ezek.
Szókrakész
@prime777: Te nagyon buta lehetsz.
Ezzel pont törvényesítenéd a korrupciót, a lopást, sikkasztást bizonyos összegig, keretek között.Pártállástól függetlenül.

Akkor mi a lópénisznek vannak a törvények?!?!?!
És még ti sírtok, hogy a fidesz törvényesíti a lenyúlást?

Senki ne lopjon!
Főleg nem a nép bizalmát elnyerő és a népért dolgozó politikusok ne lopják el a nép vagyonát!!!

De vegyünk egy egyszerű példát, hogy rájöjj mire gondolok! Már ha rájössz?
Teszem fel dolgozol egy bankban.
Te 1 milliót sikkasztasz, egy másik pedig 100 milliót.
A bank szabályzatai és törvény szerint mindkettő bűncselekmény!!!

Értesz már?!?!?!?!
prime777
@Szókrakész: Ühüm!
Értelek!
Na de tegyük félre tényleg a tréfát!
Ilyen meséket én is tudnék írni.
Viszont én realista vagyok.
A próbálkozásaid ott akadnak el,hogy igenis, a törvény előtt nem mindenki egyenlő!
Ez csak duma!
Még egy 60 éves nagymamát "falhoz ken" a NAV rögtön ,mert nem tud elszámolni a két szál rózsájáról,addig mások milliárdokat tehetnek el.
Remélem felfogod most már miért jó az ha a fideszt eltakarítja a nép és jön helyettük más.
Remélem felfogod azt is,hogy itt mindenképpen lopnak és lopni is fognak.
Tehát mindenki lopott,lop,és lopni fog még világ a világ.
Nincs olyan helyet ahol ne ez menne.
Csak a mértéke és a szervezettsége az amivel a fidesz az elmúlt 20 éven is túltett.
Te meg itt mutogatsz vissza,a mostani viszonyokhoz képest jóval "becsületesebb" évekre.
Nehogy azt hidd,hogy ezt nem tudja mindenki.
Csak szemet hunynak sokan mert jól meg vannak "fizetve",vagy csak egyszerűen tökmindegy,történhet itt bármi,akkor is zsigerből utálják a szocikat.
Körülbelül ennyire egyszerű a képlet.Ilyen végtelenségig ostoba a magyar.
Inkább hagyják ezeket a fejünkön ülni akik mindent ellopnak,várva a messiásra,aki fényt eszik,hordóban alszik és soha semmije sem lesz,minthogy ezeket eltakarítanák.,
karma1
@Szókrakész: Veletlen volt a lajk, bocs
karma1
@Szókrakész: Te nem akarod megerteni, pedig egyszeru. Az egeszben pedig az hab a tortan, hogy olyanok fujnak a szocikra, akik a szocialista (NEM kommunista! mert azok sosem voltunk!) eraban a legvadabb szoci funkcik voltak, lasd orban, plane kover...

Tehat ugyanaz a bagazs , aki az elmult eraban diszkreten, kevesebbet lopott,. azok most a fide$$ egisze alatt a 100-szorosat lopjak annak, mint akkor, es most teljes amneziaban elve visszamutogatnak a gaz szocikra.

Neked meg EZT kellene mar vegre felfognod!
Mi sem magyarazunk tobbet neked...
Szókrakész
@karma1: Nem is vártam, hogy lájkolj.
A másik pedig, hogy én nem azért írok dolgokat, mert lájkgyűjtő vagyok.
Akiknek valójában címzem, azok hidd el nem lájkolnak azért, amit írok.
Inkább fejtörést okozok nekik.
Legyen az Orbán, Gyurcsány, vagy...
Szókrakész
@karma1: Mint már 1001x mesésen leírtam.
Számomra a kevesebbet lopó tolvaj is tolvaj.
Nincs különbség.
Én mindet megvetem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.