A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztossal kapcsolatban közölt írást.

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan "élvezi a nyilvános fellépéseket", de egy ideje "alámerült", méghozzá "jó okkal", hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli "egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában".

A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a "romapolitika" hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az "ilyen afférok szimptomatikusak", mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.

Megjegyezte, hogy "az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált" az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ki nem szarja le a német sajtót! Engem az érdekel, hogy mikor fogja a független magyar bíróság kimondani róla: a vádlott bűnös!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ki nem szarja le a német sajtót! Engem az érdekel, hogy mikor fogja a független magyar bíróság kimondani róla: a vádlott bűnös!
Bringás
Ebben ez a lényeg a német uszítók szerint! Ha hagyják, akkor korrupció támogatók, ha pedig nem, akkor rasszisták!
Libsi lemez a kotta szerint!
namihami
@lópicigáspár: A baj csak az, hogy többek között, ez is az a sajtó, ami a világban a hírünket megalapozza. Nem az a baj, hogy rólunk ír, hanem hogy mit.
@Bringás: Azért írnak róla, mert (többek közt) ők adták a pénzt és nem erre a célra, így némi jogot formálhatnak arra is, hogy beleszólhassanak abba, hogy a Gazda és hű cselédjei mire és hogyan költik (lopják) el.
Nem hiszem, hogy az eddigi bármelyik államvezetéssel szemben bárkinek is kétsége merült fel, hogy lopnak. De az kétségtelen, hogy a legnyilvánvalóbb méretekben és összegben a mi Vezénylőnk és díszes csapata az élmunkás. És mindez már szemérmetlen módon, nem az asztal alatt, hanem a szemünk láttára folyik, nem, inkább ömlik.
Clavigo
@Bringás: Még szerencse,,hogy ez a fitymasz-prominens elvégezte a 8. ált-t.20 éves korára...:) :) Büszke lehetsz rá,,Bringás.:) :) :) :) :)
Jozefina
Azt is ki lehet ennyi idő után mondani, hogy a simlizésben orbán az egyik társtettes, hiszen még a mai napig nem kezdeményezte ennek a csaló, hazug, korrupt Farkasnak a biztisi visszavonását!!!
Jozefina
Régebben volt az, hogy "Keressük Petőfit!! Most "Keressük Flórit" Vajon hol, melyik földrészen fog felbukkanni???
wagabund
a német sajtó is pipiskedik? amíg cigány helyett romát mond(ír) addig hiteltelen, még ha farkas is a téma...
Bringás
@Horizont: Van egy módszer a villany kikapcsolása ellen. Be kell fizetni a számlát! Ezt minek polírozzam?
szaboria1
@Bringás: Olvasd már el a cikket megint nem adták oda időben a nekik járó pénzt. Ez is olyan ráteszi a kezét az állam egy csomó mindenre és nem teljesíti a feladatát. Lásd KLIK, Most a legújabb a szemétszállítók sem kapják meg a pénzüket.
Rózsika Hatházi
@szaboria1: Ne gyere már ilyen komplikált szóval, hogy klik! A klik, a biciklisnél az entert, vagy az egérrel való klikkelést jelenti. :))))
kukac50
Érdekes a Németek már tudják, a magyar igazságszolgáltatás meg lapul mint szar a fűben
Bringás
@szaboria1: Szóval a magánalapítványért az állam vállaljon kezességet?
Miért nem a sajnálkozók adományaira számítanak, hiszen ők annyira empatikusak, csak pénzt nem adnak a haldoklóknak és gyalázkodnak, de követelnek?
Rózsika Hatházi
@Bringás: Milyen adományról hablatyolsz, nagytudású? Ki a franc adományoz mostanában jó szívvel? Mi a tosz van a vörösiszap károsultak javára összegyűjtött adományokkal? Annak pedig idestova 6 éve és még nincs vége az ügynek. Na persze, Gyurcsánybajnaisorosbérencufoháttérhatalmakelmúltnyócév...stb. Menjél már aludni, vagy alfába! De, tőlem ómegába is lemehetsz, sokat nem segít rajtad.
Szókrakész
"Már a német sajtó is felfigyelt Farkas Flórián ügyeire"

Miért?
Ott is hidat romboltak?
vadnarancs
Üzenjük a németeknek, hogy ők is megértsék: nálunk egy 21 éves korára 8 osztályt végzett köztörvényes roma bűnöző is lehet felelős pozícióban, lophat el milliárdokat!
Eriksson
@vadnarancs: A németek Martin Schulz-ának még érettségije sincs, mégis akkora értelmiség lett belőle, hogy ő dirigál az egész Uniónak, sőt beleszólna az új brit kormány összetételébe is.
vadnarancs
@Eriksson: Gondolod ez felmenti a Flórit? Martint is elítélték jogerősen és kapott közkegyelmet? Ő is milliárdokat lopott el? Martin "bűne" felmenti a Flóri bűneit? Nem is értem mit akartál ezzel mondani... Martin is 21 éves korára végezte el a nyócat levelezőn?
Eriksson
@vadnarancs: Nem a Flórit akarom menteni, csak ne olyan illetőségű sajtó foglalkozzon a mi díszcigányunkkal, amelynek magának is meg van a sajátja.
De te miért véded annyira szegény Martint? Talán a rokonod?
vadnarancs
@Eriksson: Ki védi? Te hoztad fel elég érthetetlen módon, én csak hasonlítottam az általad felhozott példát a Flórival. Miért ne foglalkozhatna a milliárdos rablással, miért ne foglalkozhatna a köztörvényes bűnöző felelős pozícióba ültetéséről? Te kevered ebbe a Martint, erre rajtam kéred számon... Nem érzed az ellentmondást az általad leírtakban? A kérdésre persze nem sikerült válaszolnod, csak jössz folyamatosan ezzel a Martinnal. Majd a róla szóló cikknél kifejtem róla is a véleményemet. Most a díszcigányról beszélgessünk!
Eriksson
@vadnarancs: Így kezdődött:
"vadnarancs
Üzenjük a németeknek, hogy ők is megértsék: nálunk egy 21 éves korára 8 osztályt végzett köztörvényes roma bűnöző is lehet felelős pozícióban, lophat el milliárdokat!

ma, 00:56"
Akkor folytassuk így:
Üzenjük a németeknek, hogy ők is megértsék:ha náluk egy érettségi nélküli semmiből jött akárki lehet az Eu vezető politikusa, akkor nálunk miért ne lehetne egy ugyanolyan végzettséggel rendelkező roma származású, roma önkormányzati vezető?
vadnarancs
@Eriksson: Te komolyan ennyire buta vagy? Mi köze a cikknek a Martinhoz? Hogy jött ide? Martin köztörvényes bűnöző, elítélték jogerősen? Húzd már ki a fejed a fideszesek seggéből! Te ennyire véded ezt a roma sikkasztó bűnözőt! Akkor egy kutyák vagytok!
Eriksson
@vadnarancs: Szerintem menjél aludni, s ha kipihented magad, gondold újra a válaszod.
vadnarancs
@Eriksson: Ne haragudj, ennyire mélyre, mint ahol te vagy, nem tudok tovább süllyedni. Nyalogasd csak tovább a csuti dakota és testvérei valagát, amíg megteheted. Vicces fiú próbáltál lenni, nem jött be... :)
nyanya001
A gazdaállatnak kellene már felfigyelni rá nem pedig a keblére ölelni !
Na persze egy alom ...
namihami
@nyanya001: És még egy olyan, aki neki oszt és osztott vissza, nem is csak filléreket. Ez se elhanyagolható szempont. Sőőőtttt...
nyanya001
Eddig tíz Európai Parlamenti képviselő csatlakozott az S&D frakció kezdeményezéséhez, ami felszólítaná az Európai Bizottságot, hogy az EU-s Csalás Elleni Hivatal közelmúltbeli jelentésének fényében járjon utána az uniós felzárkóztatási források felhasználását övező korrupció gyanújának Magyarországon - számol be a fejleményről a Bruxinfo.
A szocialista és demokrata frakció kezdeményezésére EP-képviselők kérdést készülnek intézni az Európai Bizottsághoz, arra szólítva fel a testületet, hogy a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) legutóbbi jelentése alapján járjon utána azoknak az állításoknak, amelyek korrupciót feltételeznek az uniós pénzek magyarországi felhasználásában.

Bár a kezdeményezés az S&D frakcióból indult, szociáldemokrata képviselők szerint az ahhoz eddig csatlakozó tíz EP-képviselő között más frakciók tagjai is vannak. Az aláírásgyűjtés a nyári szünet végéig tart, amelyet követően várhatóan szeptemberben hivatalos kérdést készülnek intézni a Bizottsághoz, a sajtónak nyilatkozó képviselők szerint azzal a céllal, hogy a konkrét magyar esetben és általában véve is vegye komolyan a pénzek felhasználását illető korrupciós állításokat, és a jövőben jobban beavassa a témába a képviselőket.
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/magyar_eu-s_penzek_korrupciojat_piszkalnak_meg_brusszelben.234748.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Éppen ideje !
Kobak
@Eriksson: Te vagy a legjobb példa arra a fajta emberre, akit Hofi úgy jellemezett: Akkor érzi jól magát, ha szaros a szája széle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.