Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az Európai Unióból, ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére.

A politikus a Die Welt című német lapban kedden megjelent interjúban a pénteki pozsonyi uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban kiemelte, hogy az EU jövőjéről – Nagy-Britannia részvétele nélkül – tartandó tanácskozást az EU történetének legnehezebb helyzetében rendezik meg.

Mint mondta, az EU előtt álló nagy kihívásoknak, a terrornak, a migrációnak, a gazdasági egyenlőtlenségnek és a sok tagállamot jellemző nagy munkanélküliségnek ösztönöznie kellene egy "hatékonyabb Európa" felépítésére, de mindenkin eluralkodott a félelem, amelyet a "baloldali és jobboldali demagógok" csak tovább erősítenek. Ebben a helyzetben a reflexszerű válasz a nemzetállami szintű megoldás, így a tagállamok a globalizációt ellentmondásos módon nem európai, hanem nemzeti szinten közelítik meg.

Arra a kérdésre, melyik tagállam okoz számára leginkább aggodalmat, azt mondta, hogy

Magyarország, ahol "egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb" a menekültek távoltartását szolgáló kerítés. "Magyarország nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen"

- jelentette ki Jean Asselborn, hozzátéve, hogy Magyarországon a háború elől menekülő emberekkel "szinte rosszabbul bánnak mint a vadállatokkal".

Szerinte Magyarországnak ma semmi esélye nem lenne arra, hogy megszerezze az uniós tagságot, és ez nagy gond Magyarországnak és az uniónak is.

A magyarországi kvótareferendumról szólva hangsúlyozta, hogy a szavazás eredménye "természetesen Európa ellen" szól majd. A kormány egyenlőségjelet tesz a menekültek és a terroristák közé, ami "felelőtlen és mélységesen Európa-ellenes" eljárás – vélekedett. 

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A külügyérnek majdnem igaza van:
Egyfelől; Nem Magyarországot, hanem azt, amit Orbán annak nevez!
Másfelől; - lévén hogy az előbbi disztinkciót nem könnyű kezelni - a Fideszt kellene kirugni az Európai Néppártból!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
@wpym: Egy debilt miért akarnánk meggyőzni:-)))))))))))))))))
silber13
@wpym:" Kéretik kussolni! " Akkor kussolj!
Szókrakész
Dobjanak ki.

De akkor mehet innen az összes multi, az összes autógyár, ...

Dilettáns barmok gyülekezete az EP.
Jozefina
Nem ő az első, aki felszóllítja az EU-t, hogy Magyarországot zárja ki a tagok soraiból. Nemcsak Magyarországot kellene, hanem az összes keleti blokk (beleértve a visegrádiakat) kizárni és majd meglátjuk mi lesz belőlük. Hol van a beharangozott kétsebességes Európa??? Az alapítóknak újra kellene gondolni és más alapokon újra lehetőséget adni azon országoknak, akik valóban a fejlődést akarják és cél az Európai Egyesült Államok. Már így kellene újjáalakulniuk!!! Kizárva sok nagypofájú ingyenélő keleti nacionalistákat, kiskirályokat!!!
kukac50
Csak Orbánt és az általa megválasztott embereket kell kidobni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.