Németországba kerülhet a franciaországi Calais menekülttáborának párszáz lakója – írta kedden a Rheinische Post című német lap.

A düsseldorfi lap értesülése szerit a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) azzal számolnak, hogy a francia hatóságok a rögtönzött sátortábor felszámolása nyomán több száz menedékkérő átvételét kérik majd, mivel Németországban vették nyilvántartásba őket.

A francia fél a menedékkérők visszaküldését a menekültügyet európai uniós szinten szabályozó úgynevezett dublini rendelet alapján kérheti, amely főszabályként előírja, hogy abban a tagállamban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amelyben regisztrálták a kérelmező belépését az EU területére. A Rheinische Post forrásai szerint a német fél nyitott az esetleges francia megkeresésekre. Ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy az érintett menedékkérők Franciaországban bíróságon megtámadhatják a Németországba küldésükről rendelkező menekültügyi hatósági határozatot.

A Calais-ből érkező menedékkérők jelentős részét minden bizonnyal Észak-Rajna-Vesztfáliában kellene elhelyezni – írta a tartományi lap. Az Észak-Rajna-Vesztfáliában ellenzékben lévő Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy szakpolitikusa szerint nem kellene átvenni Franciaországtól menedékkérőket. Németország "éppen elég menekültet fogad be, és Franciaországnak is hozzá kell járulnia" a menekültkérdés rendezéséhez – mondta a lapnak Gregor Golland.

A tartományi gyűlés (Landtag) képviselője hozzátette: azért is ellenzi a Calais-ből esetlegesen érkezők befogadását, mert "a franciák nem voltak hajlandóak befogadni menekülteket Németországból".

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Minek passzolgatnátok őket, hiszen mindannyiatoknak szüksége van a kiváló képesítésű munkát szerető, nyelvet jól beszélő beilleszkedni vágyó toleráns agresszorokra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@teuton: Na ez a jellemző a hozzád hasonló,szerencsére kevés itt komentelőkre.Ha már nem tudnak mibe belekötni,akkor jön a helyesírás cseszegetése.Képzeld el,mi így is értjük mit írnak.Azért,mert esetleg eltér a véleményünk,még nem keresünk hibát az írásában.Bár neked is csak ennyi lenne a rovásodon.Egyébként milyen jogon akarod megszabni,hogy mi itt miért és mit írunk? Ez egy Magyar nyelvű online újság és főleg a magyaroknak van kitalálva.Ha nem tetszik amit itt olvasol,akkor annak az országnak a nyelvén és annak az országnak a honlapján pörögj,ahol laksz.Persze ott nem mersz,mert megtudják milyen kretén vagy. A másik,hogy a te írásaid is hemzsegnek a hibáktól és ezt senki nem vetette a szemedre.itt nem szokás.
teuton
@gulyasgyula: Azt hittem vegre eldugulsz, de a mocsok es a szar csak folyik tovabb a pofadbol. Na azert hogy elrontsam a jokedved, ajanlom olvasd el a felhasznaloi szabalyokat. Mivel ott te regisztraltal, a valodi adataid rögzitve vannak, hiaba bujkalsz itt nevtelenül. A feljelentes mar gyülöletbeszed es becsületsertesek sorozata miatt megtörtent. Nem holnap, de hamarosan megbanod, illetve a penztarcad...
gulyasgyula
@teuton: ..Én nem bujkálok , bátran válalom a nevem amit Te nem teszel ..Ugyan így válalta az 3.3 millió ember aki a bevándorlók ellen szavazott ..Ha a moderátor úgy dönt már régen le tilthatott volnal , de úgy látszik végig olvassa hogy ki kezdte a személyeskedést és úgy látta mehet tovább ..Az ilyen hangulat keltő migráns simogatókat Ő is utálja ..Mehetsz a jó ringyó anyádba a feljelentéseddel ..
teuton
@gulyasgyula: Na akkor mielött valaszolsz, tanulj meg nem csak helyesen irni, hanem olvasni is! Tudod ott fentebb lehet nevvel es keppel irni, nem csak kamu regisztracioval! Aztan en nem moderatorrol irtam, hanem feljelentesröl... Akkor valaszolj legközelebb, ha le tudsz vakarni 2 sort hibatlanul...
Lepényleső
Legalább világot látnak,ha nem egy útvonalon járnak?
gulyasgyula
@teuton: ..Te meg akkor írj ha tudsz sértegetés , személyeskedés nélkül írni ..Jó pár embert megsértettél az oldalon , engem is azért kaptál tőlem ilyen számomra se kellemes alpári sorokat ..Ha nem tudnád M.ország nem akar bevándorlókat , migránsokat éljenek otthon ..Harcoljanak a jövőjükért MINT AZ ŐSEINK TETTÉK AKÁR ÉLETÜK ÁRÁN IS .. Jön hozzánk elég rászoruló a környezetünkből is akit az állam a lakosság ott segít ahol tud ..Most is segít a migránsokon is de maradjanak otthon ..Te azt csinálsz az életeddel amit akarsz , de ne akard hogy helyeseljünk neked ..Mivel szerintem a modorod nem változott és ezt a hangot nem ismered jobban teszed ha nem válaszolsz ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.