A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

A brit lap online kiadásán kedden megjelent cikk név nélkül idéz egy magas rangú diplomáciai forrást, aki a hat alapító tagállam egyikét képviseli. A The Times idézete szerint a diplomata azt mondta, hogy a két országnak

„választania kell: vagy részesei az európai rendszernek, vagy nem”.

Az EU-t nem lehet zsarolni, az egységnek ára van – tette hozzá.

Az idézett diplomata közölte: az EU bízik abban, hogy az Európai Unió bírósága jóváhagyja a kvótarendszert, és akkor Magyarországnak és Lengyelországnak is tartania kell magát a döntéshez, ellenkező esetben "pénzügyi és politikai következményekkel egyaránt számolniuk kell".

„Nincs többé kimaradási lehetőség, nincs többé olyan, hogy egyik lábunk bent, a másik kint. Ebben nagyon kemények leszünk”

- idézi a diplomatát a brit lap.

A The Times értesülése szerint a többi EU-tagállam ősszel készül erőteljesen felvetni az egység kérdését a két országnál, akkor, amikor már javában tartanak Nagy-Britanniával a kilépési tárgyalások.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az EU ból érkező 14000 milliárdot már elrakták zsebre innentől már pont leszarja ha kibasszák, nem ő issza meg a levét sőrtmég a mártírt is eljátszhatja idehaza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Kirúgták az ajtót a Fidesz előtt: lécci, húzzatok el az EU-ból!
Külön csatát vívnak az Európai Néppártban a Fidesz képviselői kollégáikkal a CEU ügyében: az egyik luxemburgi néppárti honatya úgy látja, hogy a magyarok de facto már úgyis kívül vannak az EU-n, ezért célszerű lenne ezt jogi formába önteni.
A budapesti kormány lépései a Közép-Európai Egyetem (CEU) elüldözésére azzal az eredménnyel jártak, hogy felszólították Magyarországot az EU elhagyására - vezeti fel az Európai Néppártban (EPP) történt események ismertetését a politico.eu. A folytatásból megtudhatjuk, hogy a CEU-botrány "polgárháborúhoz" vezetett az Európai Parlamentben (EP).

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kirugtak_az_ajtot_a_fidesz_elott_lecci_huzzatok_el_az_eu-bol.633273.html

Majd ismét az oroszokhoz tartozunk oszt jó napot.
Csakhogy én nem akarok az eun kívül lenni és nem akaok a mocsok
orosz érdekszférába tartozni !
Azt hiszem nem csak én vagyok így ezzel.
Nessy
Lehet itt polemizálni a végletekig, akkor is a tény, tény marad!
Az uniós pénzek nélkül, padlót fog az ország! Bár, akik az eddigieket "eltüntették", azokat ez nem fogja érinteni! Hölgyeim, Uraim! Jöhet a "hozsanna néked Orbán"!
papa.49
@Nessy: A padló fogás biztos az első ami elmarad az a nyugdíj lesz, a 3 ,3 millióból 3 millió kaja, gyógyszer nélkül marad!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.