Ohio államban szerdán kivégeznek egy fegyveres rablásért és gyilkosságért halálra ítélt férfit, aki kispárnát kap a börtönhatóságoktól, hogy a kivégzés alatt ne legyenek légzési gondjai.

A 69 éves Alva Campbell a CBS televízió riportja szerint többféle betegséggel küszködik, és az alsó légutak beszűkülése miatt légzési nehézségei vannak, ha vízszintesen kell feküdnie.

Szerdán hajtják végre a kispárnás kivégzést Ohióban

Ezért Ohio állam büntetés-végrehajtási és rehabilitációs intézeteinek felügyeleti szerve azt ajánlotta: a kivégzés alatt az elítélt ne a "normális kivégzési helyzetben", hanem félig fekvő állapotban legyen, s ehhez kapjon egy kispárnát.

A börtönorvos megvizsgálta az elítéltet, és leszögezte: a kivégzésnek nincs akadálya, bár mivel évtizedeken keresztül nagyon erős dohányos volt, krónikus obstruktív tüdőbetegsége (COPD) van. Jo Ellen Smith, a büntetés-végrehajtási intézet szóvivője hétfőn újságírókkal közölte: még egyszer megvizsgálják Alva Campbell egészségi állapotát annak megállapítására, hogy "szükséges-e még további segítség a kivégzés végrehajtásához".

Campbellt 1997-ben feltételesen szabadlábra helyezték, miután húsz évet ült egy férfi meggyilkolásáért Clevelandben. Szabadlábra helyezése után azonban több fegyveres rablást követett el és 1997-ben ismét letartóztatták. Ezt követően amikor bírósági meghallgatásán kellett volna megjelennie, azt tettette, hogy megbénult, ezért kerekesszékben vitték a törvényszék épületéhez. A férfi azonban még a bejárat előtt visszanyerte járását, elvette az őt kísérő seriff-helyettes fegyverét, és beugrott egy kisebb teherautóba, amelynek 18 éves vezetőjét kétszer is fejbe lőtte.

A bűnöző ügyvédjei kegyelmet kértek, ám John Kasich kormányzó a múlt héten ezt nem adta meg. Az ügyvédek korábban felvetették azt is, hogy védencük nem méreginjekcióval történő, hanem golyó általi kivégzést akar, ám egy szövetségi bíró elutasította ezt, arra hivatkozva, hogy ez a kivégzési forma Ohióban nem használatos, továbbá kérdéses, hogy a törvényhozók megszavaznának-e egy ezt lehetővé tevő törvényt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
A cím alapján azt hittem, hogy kispárnával fojtják meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Ha nem tudtam megvédeni, megmenteni, akkor már a hatóságok dolga, onnan kezdve... Nyilván ha ott találom a tett helyszínén, akkor igyekszem megfogni, ha csak én vagyok ott, a gyerekem vagy az anyám gyilkosát, ha rámtámad és ellenáll, nyilván harcba kezdek vele és nem féltem az életét sem, ha úgy alakul és muszáj, akkor meg is ölöm, ha tudom, de nem azért, mert eleve meg akarom ölni, hanem mert rámtámadt élet-halálra, tehát az megintcsak védelem, önvédelem és nem a bosszú... Szomorú hogy vannak ilyen agyhalott tahók, mint te és ilyen sokan... pontosan ezért, az ilyen állat szintjén (sem) vegetáló barmok miatt pokol még mindig a világ nagy része...
verőce21
Ez valami olyan, mint amikor egy gyilkos életre-halálra szorongatja áldozata torkát és közben azt mondja, "Pardon".
kripton
@Szeparepa2: Az olyan antihumánus, primitív ösztönlényeket mint te, akik a többi ember terhére tatanának életben potencionális gyilkosokat, ki kellene végezni. Kispárna nélkül
Szeparepa2
@kripton: Akkor most figyelj, most te is megkapod azt a primitív felszínes demagóg "érvet" mint példát, amit én kaptam kedves szuperjófej kollégától (akit védesz hasonlóan egyszerű egybites elméddel). Mi van akkor ha az anyád öli meg az apádat? Egyetértesz hogy rohadék gyilkos ki kell végezni... Amúgy idióta barom vagy pont még azt sem tudod hogy a szavak mit jelentek amiket leírsz... csak röhögni lehet az ilyen seggfej trollokon... szóval hiába erőlködsz, legfeljebb ennyit érsz el, hogy mindenki röhög a feneketlen mélyostobaságodon és égeted magad... de hát ha szeretsz égni, csak ugasd a baromságaid...
kripton
@Szeparepa2: Nem mindenki röhög rajtam. Csak az olyan közösségellenes, destruktív, morál és normagyilkos műemberberbarátok, mint amilyen te is vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél