Egy magas rangú EU-diplomata a Bruxinfónak úgy nyilatkozott, hogy a migráció, az eurózóna reformja és a következő többéves keretköltségvetés idén egyetlen nagy alkucsomagot alkothat. "Kulcsfontosságú esztendő következik abból a szempontból, hogy folytatódik-e az EU27-es logika, és egyszerre lép mindenki, vagy egyesek leszakadnak majd közülük" - fogalmazott a BruxInfónak egy nevének mellőzését kérő EU-diplomata. A 2018-as esztendő a tagállamok közötti viták éve lesz, aminek az a legfőbb tétje, hogy "minimális szolidaritás mellett" fennmarad-e az egység az EU27-ek között, vagy ennek alternatívájaként még az is elképzelhető, hogy 2020 után külön költségvetése lesz az euróövezetnek. Az Európai Bizottság decemberben a gazdasági és monetáris unió reformjáról közzétett terveiben egyértelműen elutasította az önálló euróövezeti büdzsére vonatkozó elképzelést, elsősorban azért, hogy ne mélyítse tovább a közösség nyugati és keleti tagjai között létrejött szakadékot. Hosszabb távon...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ha Orbánt továbbra is a hatalomban tartják a magyarok, akkor bizony befellegzett. A visszaszámlálás elkezdődött.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Ha Orbánt továbbra is a hatalomban tartják a magyarok, akkor bizony befellegzett. A visszaszámlálás elkezdődött.
karma1
@peterkelemen: A legnagyobb baj az, hogy az EPP nem rugja ki ezt a zsirmoret paros labbal, mert kell az a par nyomorult szavazat, amit a magyarok produkalnak.
Az Unioban van meg a magyarokon kivul egypar prostitualt, aki a jo fizetesert mindent...
F_Viktor
@karma1: Jelenleg az uniónak nincs törvényi jogköre bármelyik tagállamát "kirúgni" az EU-ból, onnan csak kilépni lehet. Lásd GB.
Viszont ez a "magas rangú EU-diplomata" nagyon optimista, ha azt gondolja, hogy Magyarország 2020-ban még az EU tagja lesz.
Yoda69
Csak mi magyarok donthetunk a sorsunkrol, ha leszunk olyan birkak es megtartjuk orbant a hatalomban akkor azt csak magunknak koszonhetjuk.
Sajnos genetikailag kodolva van bennunk hogy vesztes nep vagyunk. Eleg csak megnezni a tortenelmunket a nepvandorlastol maig.
papa.49
Érik a sorsunk, új életet kezdhetünk a nagy orosz medve ölelő karjaiban !!!
magyarbakancs
Bármilyen szövetségbe ez az ország beteszi a lábát az előbb utóbb Megszűnik,tönkremegy,vagy nélkülünk megy tovább.
Soha semmihez nem tudunk alkalmazkodni,be illeszkedni.
Csizmás Kond
Egyre világosabban kiderül és már titkolni sem lehet és nem is akarják, hogy a zuniót a spekuláns világgazdaság nagykutyáinak a fizetett köcsögjei vezetik.
Senkit ne érdekel a kisember érzelme, becsülete, hovatartozása vágya csak az, hogy minél több rabszolgasorsú mozgatható munkaképes egyed legyen, aki hurcolható szerte a zunióba.
Yoda69
@Csizmás Kond: Ostoba nember ! Azt hiszed ruszki tagallamkent jobb sorunk lesz ?
Barmennyi hibajaval is de inkabb az unio mint ujra a ruszki rabsag.
peterkelemen
Számomra, aki bejárta a félvilágot és élt sok helyen nem kérdés, hogy kelet vagy nyugat. Logikus, hogy ha választani kell akkor Nyugat. Még akkor is ha Keleten is vannak jó példák.
lusta
@F_Viktor: Az Európai Néppártnak kellene már a soraibl kirúgnia őket.
F_Viktor
@lusta: Igen, először ott kellene "hatniuk" orbánra, de Merkellel az élen még mindig a babusgatás folyik. Amit nem értek.
kokopelli
@peterkelemen: Az vág be az országnak,ha a kétsebességes Unió-ról kezdenek
majd tárgyalni!Nem tudni,hogy a különböző "maghoz tartozó" országok választói
meddig tűrik el vezetőiknek "Róbert-bácsi" szerepét! Az angolok már kezdik meg-
bánni a kilépést,mert tökön lőtték magukat! A M.o. nagyságú országok egyenlők a
Anglia egy nagyvárosával,ergo EU-naptáron a légypiszokkal! A "Néppárt" is meg
fogja gondolni egyszer,hogy mi az érdekük! Valamikor tele lesz a pohár,meg a far-
kuk az orbánfélékkel!
Csizmás Kond
@Yoda69: ...te mégostobább...mitől képzeled hogy orosz alattvaló kell lenni ?...mert hogy súgnak az csak szintén az ostobaságodat jelenti
peterkelemen
@F_Viktor: Merkel gyenge mint a harmat. Martin Schulz kell oda, aki zsigerből utálja Orbánt.
Yoda69
@Csizmás Kond: Ezert te nagyeszu, mert nem vagyunk Svajc. Mi nem engedhetjuk meg magunknak a fuggetlenseget, mert abba belerokkan az orszag. Ha nem az unio akkor kizarasos alapon a FAK marad. Mert gondolom Europai orszagkent csaknem fogunk az Azsiai uniohoz csatlakozni, ami orban szinten szive vagya.
peterkelemen
@Yoda69: Svéjc sem független csak elméletben. ma már egyetlen független ország sem létezik sehol a világon. Mindegyik ország függ a másiktól. Gazdaságilag meg totálisan. Aki a teljes függetlenséget szorgalmazza minden téren az egyértelműen a nyomorba akarja taszítani az országot.
Yoda69
@peterkelemen: Csak erzekeltetni szeretnem ennek a feleszu tyuknak, meg a hozza hasonlo fideSS birkaknak, hogy szamunkra csak egyetlen varians letezeik: Az Europai Unio. Ha innen sikerul kijatszani magunkat, akkor evtizedekre el leszunk barikadolva a nyugati vilagtol.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...aki szolgának érzi magát az annak is fog meghalni...a zuniós tagság gazdasági társaság nem hűbértársadalom ahogy azt előadják és sokatok el is hiszitek.
kokopelli
@peterkelemen: Kitől is függ Schwiez,ha szabad kérdeznem?Ameddig min-
denki aki számít odalapátolja a pénzét,addig független is marad,mint az elmúlt
évszázadok mutatják!...a háborúk ellenére is! ;-))
peterkelemen
@kokopelli: Svájc bizonyos fokú függetlensége nem a pénz miatt van csak hanem azért, mert elismerték az úgynevezett függetlenségét. Gazdaságilag ők sem függetlenek sőt abszolút kiszolgáltatottak. Nincsen ma már teljesen független ország sehol a világon.
F_Viktor
@peterkelemen: Írod:
"Merkel gyenge mint a harmat. Martin Schulz kell oda, aki zsigerből utálja Orbánt."

Én is jobban örülnék Schulznak, Merkel szimpátiája sem orbánnak szól, hanem a magyar népnek. Köszönhetően Hornnak, Pozsgainak...
peterkelemen
Svájc egyébként a tizenötödik legnagyobb exportőr a világon. Exportál Mindenfelé például Németország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hong Kong, Kína ... Magyarul nem független gazdaságilag sem, mert függ a felsorolt országoktól is a bevétele. Ma már egyetlen ország sem teljesen független, amelyik vezető teljes függetlenséget hirdet az hazudik.
kokopelli
@peterkelemen: kik ismerték el?...soha nem akartak egy blokkhoz sem tartozni,
és ez jelentette azt ami ma is van náluk! Az "ex cathedra" kijelentés kicsi sántít!
Mesélj,hogy miért függőek és mitől! Ki ismerte el a függetlenségét? Azt csak ma-
guk tarthatják fenn,mivel nem csatlakoznak senkihez! Van egy-két jó ismerősöm
Helvetiaból!
peterkelemen
Magyarország meg soha nem is volt teljesen független és nem is lesz még, akkor sem ha Orbán meg pár agyhalott ilyen hazugságokkal szórja tele az arra fogékony buta rétegek fejecskéjét. Magyarországnak sajnos nincs semmi sem, ami másnak ne lenne. Csak és kizárólag a minőség piacán tudna versenyezni, de ahhoz viszont értelmes kormányzat kellene nem bumburnyák tolvajok.
F_Viktor
@peterkelemen: Írod:
"Csak és kizárólag a minőség piacán tudna versenyezni, de ahhoz viszont értelmes kormányzat kellene nem bumburnyák tolvajok."

Ez sem egyszerű, mert ehhez is kell innováció, a legfejlettebb technológia, megfelelő termelőeszközök, vagyis pénz. Sok-sok pénz... S ebben nem biztos, hogy olyan jól teljesít Magyarország.
Eladott Ország
A korrupt, szovjet típusú illiberális Fidesz kormány nem egyenlő a magyar néppel. Nem értem miért kellene bűnhődnie a magyaroknak Orbán politikája miatt? Orbán ha akar mehet a picsába az oroszokhoz családostul, de a nép az EU párti, és az EU-ban akar maradni. És az EU-n belül jó pozícióban akar lenni.
F_Viktor
@Eladott Ország: Ha a népnek ez az akarata, akkor azt ki is kellene nyilvánítania.
Még a választások napján is otthon ülve a kényelmes fotelből nem fog menni.
Yoda69
@Eladott Ország: Sajnos a nep akaratat a mindenkori kormany testesiti meg. Ha a nep olyan mulya hogy hatalomban tartja a gecit, akkor csak magat hibaztathatja.
Eladott Ország
@F_Viktor: @Yoda69: Már egy éve tartósan több, mint 600.000 magyar dolgozik külföldön. Nemzetközi tapasztalat, hogy ebből kb. 1/3-át elveszítjük 200..000 emberünk "beolvad" nyugaton. Ez annyi, mint az 1956-os veszteségünk...Amíg a magyarok többsége Orbán Viktortól várja sorsának jobbra fordulását és beérik apró hűbérrel, addig Orbán nyugodtan hátradőlhet, hatalmát nem veszélyezteti semmi. 8 millió szavazóképes magyar többsége 2 millió körül van? Dehogy. Csak a többinek nyakig tele van a hócipője és el sem megy szavazni, és ebben a pártoknak óriási felelőssége volt és van. Ezek ugyanazok. A magyar sokáig tűr, de egyszer nagyot fog szólni, mint 1956-ban. Gazemberek ellen nem lehet finomhangolással játszani.
F_Viktor
@Eladott Ország: Írod:
"Már egy éve tartósan több, mint 600.000 magyar dolgozik külföldön."

Én közel 1,5 millióra teszem ezt a számot ha belevesszük a kint dolgozók párját, gyerekeit.

Írod:
"Nemzetközi tapasztalat, hogy ebből kb. 1/3-át elveszítjük 200..000 emberünk "beolvad" nyugaton."

A fentiek alapján, hogy a magyarok viszik a családjukat is, azt mondanám, hogy 2/3-ot veszít az ország, vagyis 1 millióan már biztosan nem fognak hazatérni.
Eladott Ország
@F_Viktor: Sajnos a kivándorlási vágy sem csökken. Ha jól tudom, Szlovákiában a trend megfordult.
peterkelemen
@F_Viktor: Elondok neked egy történetet, amit elsőkézből tudok, mivel én tapasztaltam meg. Anno Kínában éltem, ahol sok cégvezetővel találkoztam és sok barátságot is kialakítottam. A lényeg az, hogy voltak nálam különböző magyar termékek úgynevezett hungarikumok most ne soroljam fel az összeset, de a lényeg, hogy volt nálam pár Tokaji Aszú 4 és 5 puttonyos. Csak és kizárólag erre mondták azt, hogy ilyen bort még életükben nem ittak. Ez valóban egyedi és minőségi termék. Pick szalámi meg ilyenek nudli. Le sem szarták azt mondták van annál vannak sokkal jobb és egyedibb szalámik és valóban kínáltak olyan különleges szalámikkal, amik simán kenterbe verik.
peterkelemen
@F_Viktor: Ezt a fentebbi történetet azért osztottam meg, hogy érzékeljék a magyarok bár sok hungarikumnak kikiáltott termékünk van, de a 99%-uk szó szerint szart sem ér a nemzetközi piacokon.
Csizmás Kond
...egyszerre lép...még a táncban is színpadias az ilyen mozgás...
Csizmás Kond
@peterkelemen: ...éltél Kínában ???...akkor ott ferdülhetett el az eszed...
F_Viktor
@Eladott Ország: Írod:
"Sajnos a kivándorlási vágy sem csökken."

Sőt, mi lesz akkor ha majd mindenki előtt világos lesz orbán terve!
Mennyien húznak majd el mielőtt orbán lezárja a határokat...

Írod:
"Ha jól tudom, Szlovákiában a trend megfordult."

Ezt nem tudom, de azt látom, hogy a lengyeleknél nagy a hazaköltözési szándék, ők a vagyonszerzés után, 5-6 év kint lét után mennek haza.
F_Viktor
@peterkelemen: Egyet értek veled, az aszút tartom én is csak Hungarikumnak, mivel ilyen eljárással sehol nem készítik, s tényleg megüt egy olyan minőséget, amit a hozzáértők értékelni is tudják.

Zárójelben: Ami viszont számomra különös, agyarországon még mindig lehet kapni 3 puttonyost, amit aszúként árulnak. Gyanúsan olcsón.
Csizmás Kond
@anka: ..ha nagyon élvezed millió ilyen és hasonló képet tudok küldeni...csak szólj
..ezek engem nem melegítenek, már kinőttem a kamaszcipőből, sőt a politikai érzetem sem engedi az ilyen gyerekes megnyilvánulásokat.
...gondolom te még mindig felírod a kerítésre falakra, hogy ..gizi baszott tibivel
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...tőlem akár a farkadra is tetováltathatod...
anka
@Csizmás Kond: - jaaaaaaaaaaaaaaaa..., akkor Tibinek hívnak! - na és jó a Gizi?
- ha már így kibeszéled...:D
Csizmás Kond
@anka: ja neeeeeeem...miért hívnának tibinek...?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...kinek meddig ér...az esze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.