Az RMDSZ szerint primitív és középkori nyilatkozatával Tudose megfenyegette a székelyföldi magyarokat, bocsánatot kell kérnie.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Verjétek csak a mocskos taknyotokat, vásárolt szavazók, a román vezér rendesen leszopat benneteket! Megérdemlitek, gyenge jelleműek! Köszönjétek a Genyónak és magatoknak!
Pénzen vett hazaárulók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
De lássuk csak, hogy is fogalmazott az Erdély Romániához csatolását kimondó, 1918. december 1-jén elfogadott Gyulafehérvári nyilatkozat? „Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot.” Első olvasásra is nyilvánvaló, hogy amit az akkori erdélyi románság képviselői ígértek, messze több annál, amit mi kisebbségként valaha is kértünk a román államtól, abba ugyanis belefér egy teljes párhuzamos magyar (és szász stb.) társadalom egésze Erdély földjén. A kulturális autonómiát messze meghaladja ugyanis az, amit „a maga… kormányzása anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által” kitétel jelent. De még a területi autonómiánál is több, amit szavatolna, hiszen a területi, helyi és az egész Erdélyre kiterjedő művelődési önigazgatás egyfajta kombinációjaként képzelhető el kifejtettebb formában, amit e valóban nagylelkű ígéret tartalmaz. Saját iskolai és egyetemi hálózatot, tanfelügyelőségeket, külön közigazgatási, rendfenntartási apparátust, bíróságokat stb., melyeket nyilván egy végrehajtó és jogszabályalkotó csúcsszerv irányítana és hangolna össze, s melyet az illető nemzetiség tagjai közül választanának.
quadrocopter
Verjétek csak a mocskos taknyotokat, vásárolt szavazók, a román vezér rendesen leszopat benneteket! Megérdemlitek, gyenge jelleműek! Köszönjétek a Genyónak és magatoknak!
Pénzen vett hazaárulók!
justhpeter
@durbincs: Se romány, se fideSS-keresztény magyar nem vagyok. Rossz hír: nem is leszek.
justhpeter
@quadrocopter: Erről van szó. A székelyek Orbán és Tudose közé szorultak.
Pálinkás Pál
Cseppet sem sajnálom őket...aki van olyan görény hogy ide mer szavazni,az megérdemli!!!
Veleda
Előre bocsájtom, nincs rokonom Erdélyben. De nyomon követem azt, ami ott folyik. Van ugye az Orbán és van a Tudose és a kettő között a székelység. Remélem, azt nem kell bizonygatnom, hogy a határon kívül rekedt magyarok attól még magyarok maradnak, hogy a határvonalat emide húzták. És ugye azt sem kell bizonygatnom, hogy a Romániában épült összes patinás épület, vár, kastély, egyetem, színház 80 %-a magyar ember által tervezett és épített. És akkor jön a politika, ami belerondított az egészbe! A túlfűtött orbáni nacionalizmus ( vele a bőség kosár) és egy idióta bunkó román politikus. Megint elmondom, amit már előbb is, hogy nem kellett volna beleavatkozni egy ország belügyeibe, és nem kellett volna megvezetni de nagyon csúnyán egy népet. Mert mi lenne, ha ugyanezt megtennék Szlovákiával, akik kaptak Magyarországtól egy országot, árpádsávokat, és azt a rengeteg kastélyt várat, amit szintén magyarok építettek. Mi pedig turistaként nézhetjük az elkobzott javainkat.
kokopelli
@justhpeter: mindenki szavazzon ahol él,vagy az állampolgársága azt megen-
gedi! Egy "normáló"-nak ez evidens! Ellenségeskedést szítani igazi "fityisz ß@r"!
Igaz,hogy más issza meg a levét,de arra ß@rnak a fideszgörények!
Eriksson
@quadrocopter: Nézz utána, hogy mi történt Madéfalván a székelyekkel 1764. Január 7.-én, és milyen következményei lettek, s milyenek vannak a mai napig is. Ott kezdődött, hogy a a románok hátuk mögött a Habsburgokkal büntetlenül szemétkedtek a székelyekkel, (és magyarokkkal) szemétkednek ma is, holott a császárságak régen vége. Ez ügyben régen fel kellett volna lépnie az Uniónak is, ha már egy ladikban evezünk.

Ehhez a történelmi gyalázathoz semmi köze a mai kormányzatnak, se a román me, Tudose aljas megnyilvánulásának. Tudose gyűlöletbeszéde csupán a természetéből fakad és meg kíván felelni a románok székelygyűlöletének.
quadrocopter
@durbincs: Izgalmadban duplázol, bocskoros debil? Fosol, hogy visszakergetnek Romániába?
quadrocopter
@Eriksson: Leszarom a vett szavazók történelmét!
Megérdemlik a sorsukat!
A román csak szívassa meg rendesen azt a népséget!
koszpeko
@Eriksson: Te pedig annak nézz utána, hogy 1526-ban (tudod Mohács?) Miért állt meg Szapolyai 40 km-re a vártól.
Ha már a történelmet emlegeted.
koszpeko
@durbincs: Fogd már be a mocskos ótvaros pofádat!!!
Kussolj el te kis fika!!!
Eriksson
@quadrocopter: Érdekes megközelítése ez a történelemnek részedről.
Semmiképpen sem tartom normálisnak, hogy te, aki olyan nagyon érzékeny vagy a mai belpolitikai eseményekre, tiszta lelkiismerettel, egyáltalán hogy mer ilyesmit leírni.
Eriksson
@koszpeko: Mire gondolsz? Mert ez egy nagyon összetett kérdés, és még összetettebb válaszolni rá. És szintén nincs köze Tudose dumájához.
Szorítkozzunk a tényekre.
Clavigo
@Eriksson: Leszarom magyarul beszélő román ( ideszavazók ) történelmét...Oszt jó napot.
quadrocopter
@Eriksson: Ne csodálkozz, mert nincs min! Akik pénzért átszavaznak a határon, takarodjanak a q...a anyjukba és szopjanak!
Eriksson
@Clavigo: @quadrocopter: Nincs még véleményem se rólatok és beteges észjárásotokról.
(Ideszavazásról pedig beszéljünk április 8.-a után).
quadrocopter
@Eriksson: Az sem baj, ha van - magánügyed!
division
@Eriksson: Minek erőlködsz egy ilyen káromkodó, gyűlölködő tizenévessel, aki kizárólag ezért jár ide, ez az életben a legnagyobb öröme? Meghúzták anno töriből, így nem is lehet fogalma a történtekről:-))
yazo64
Itthon meg a Parlamentre tiltották meg kitűzni az eu-st "nagyjaink"...
peterkelemen
Helyes! Orbán g*ci szavazóinak Orbánnal együtt kell lógni!
szaboria1
@Veleda: Nekünk még van de pl. Ők azt mondják Orbánék túlontúl bele akarnak avatkozni az ottani dolgokba. Tessék már elgondolkozni nálunk is élnek más nemzetek pl. a görögök akiknek saját falujuk is lett és még sem szól bele ide az anyaországuk. De vannak itt élő románok, szerbek. szlovénok, szlovákok, bulgárok, ruszinok, horvátok, lengyelek, örmények, németek, cigányok.
1magyar
Mondjuk nem ők akartak románok" lenni!
Eladott Ország
@Veleda: tegnap, 17:47 ; Sajnos ezt már beszoptuk.
Veleda
@Eladott Ország: Hát ezt be! Alaposan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.