Negyvenkét ember – köztük legalább 19 iráni állampolgár – vesztette életét a héten szíriai célpontokra mért izraeli légicsapásokban – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet szombaton.

Izrael kedden és csütörtökön is támadásokat hajtott végre iráni célpontok ellen Szíriában. A csütörtöki csapásokban 27-en haltak meg, köztük legalább 11 iráni és 6 szíriai katona. Kedden Damaszkusz közelében bombázott egy hadállást az izraeli légierő: akkor 15 ember, köztük 8 iráni állampolgár vesztette életét. Az iráni áldozatok egyike a Forradalmi Gárda nevű elitalakulat tagja volt.

Rengeteg áldozatot szedtek az izraeli bombázások

Izraeli tankok készenlétben – Fotó: MENAHEM KAHANA / AFP

A zsidó állam azt követően hajtotta végre a csütörtöki légicsapásokat, hogy az iráni al-Kudsz Brigádok – a Forradalmi Gárda külföldi hadműveletekre szakosodott egysége – a megszállt Golán-fennsíkon található izraeli hadállásokra lőtt ki rakétákat Szíriából.

A rakéták közül négyet elhárított az izraeli légvédelem, de a többi sem ért célt. A szíriai légvédelem többtucatnyi elhárító rakétát lőtt ki az iráni célpontokat támadó izraeli harci gépekre, de nem talált el egyet sem közülük.

Izrael lőszerraktárakat, logisztikai épületeket és hírszerzési központokat támadott, amelyeket állítólag az iráni csapatok használtak. Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter azt mondta, hogy országa szinte az összes iráni katonai létesítményt felszámolta Szíriában. A zsidó állam légiereje emellett szíriai légvédelmi rendszereket is bombázott, miután tűz alá vették gépeit. A szíriai katonaság arról számolt be, hogy az izraeli csapásokban egy radarállomás és egy lőszerraktár megsemmisült, és több légvédelmi üteg károsodott.

Irán Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja a 2011-ben kezdődött szíriai konfliktusban. A nemzetközi közösség aggodalmát fejezte ki az iráni-izraeli összeütközés miatt, és önuralomra intette a feleket.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
No igen. Vannak az érdekek és vannak a fegyverek.
36
@Mirabilis: Kérlek nézd meg a Megmaradtak maradéka című dokumentum filmet és elmondja benne az Amerikából érkező rabbi és a munkácsi rabbi, hogy mi a lényeg.
CsipkeRózsa
@Mirabilis: Izraelt megtámadták, ők csak válaszoltak. Te hagynád magad?
36
Szíriát, most pont arra használják, mint Ukrajnát. Van egy-két balek, feláldozható ország, akinek a lakóiért a jelek szerint, nem kár, viszont mindenféle nagyhatalmak lövöldöznek a területén.
Rejtély viszont előttem, hogy pl. Belorusziának európában és Iránnak a Közel-Keleten, miért nem "ugrottak" neki katonai erővel eddig. Talán abból akár valóban nukleáris háború is lehetne. Akkor viszont, nincs többé fegyver üzlet. Nincs többé semmi sem.
36
@CsipkeRózsa: Az biztos, hogy Izraelnek, -barátkozzon is bárkivel-, van egy alapelve. Mégpedig az, hogy önmagára számíthat a katonai kérdésekben. Ezért van akkora hadserege, fegyvergyártása és atomfegyvere! És jól teszi, mert az arabokat féken kell tartani. Európán pedig, most bosszút áll Izrael, mert az arabok gyilkolásszák az európai zsidó embereket. Ezt is jól teszi. Vessen magára Brüsszel.
36
@CsipkeRózsa: És ezért vagyok büszke, amikor a magyar kormány ma azt mondja, haderőt kell fejleszteni és drukkolok hogy sikerüljön is a Magyar Honvédséget felhozni egy, a térséget meghatározó haderővé. Ugyanis nem véd meg bennünket sem senki.(Ahogy a történelem során eddig sem védte meg Magyarországot senki)
CsipkeRózsa
@36:

Magyarország a NATO tagja, és több nemzetközi szervezethez is tartozik. Nincs egyedül. Szerintem egy ilyen kis ország Európa közepén nem egyedül kell, hogy boldoguljon katonai és politikai téren.
papa.49
@Mirabilis: De ha egészen a kezdetekig megyünk akkor is az arabok kezdték, nem védem a zsidókat de ebben a kérdésben nekik is joguk van, hogy védjék magukat ...
Eriksson
Izrael most sem fér a bőrébe, oszt csodálkozik, hogy a fél világ ellene van.
dr. prédikátor
Csodálkoznak a zsidók hogy már az egész világon utálják őket???Hát én NEM CSODÁLKOZOM!!!
Pálinkás Pál
@Mirabilis: Pedig jó lett volna...mindet egyhelyre...persze akkor a cigók már felfordultak volna,mert önmagát ellátni képtelen ,parazita népség!!
CsipkeRózsa
@Mirabilis: tegnap, 21:43

Ez sem most volt:

"Szárazföldi csapatokkal támad tovább Izrael

-2006.07.31. 7:06
Ez a cikk 11 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek."

A 11 évvel ezelőtti eseményekre most igazán nem fogok visszaolvasni.
CsipkeRózsa
@Eriksson: @dr. prédikátor: Jó, hogy csodálkoztok, de a részleteket nem biztos, hogy elolvassátok. Nem várhatjátok el, hogy Izrael saját maga ellen éljen, és ne védekezzen minden áron.

Egyébként a világ hány országa harcol egymással, soha nem hallottam tőletek a tiltakozást.
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Jó szíved van, már többször bebizonyítottad.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Nem várja senki se, de hogy agresszor - mint az USA, az egyértelmű.
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Cáfold meg,ha nem tetszik amit írtam!!! Fog menni???
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: "Pedig jó lett volna...mindet egyhelyre"

Mit lehet cáfolni azon, hogy így gondolod?
szexuális tárgy
De a kínainak maszkírozott bűn ronda dagadt disznó zsidó lány, és csapata (a ZS-team, ZS kategória) nyert egy Európai versenyen nem Európai országként.
És még én vagyok a bolond.
Anyám borogass!
Csizmás Kond
A golán fennsík soha nem volt jizráel területe...és senki nem ismerte el az elfoglalásár, mégis uralom alatt tartják.
CsipkeRózsa
@szexuális tárgy: Egy másik cikknél ezt másoltam be:

"Azért számít európai országnak, illetve a futball csapatai azért az európai porondon játszanak, mert rengeteg ázsiai, főként arab országba nem engednek be izraeli útlevéllel rendelkezőket, így nem tudnának idegenben játszani.(Egyébként nem Izrael az egyedüli, amelyik Európában játszik, ázsiai létére. pl. Azerbajdzsán, Kazahsztán, Örményország, Grúzia, de mondjuk az oroszok sem éppen európában vannak.) A másik dolog az, hogy Izrael sokkal közelebb áll Európához, mind kultúrában, mind egyéb dolgokban, mint Ázsiához. Egyébként az EU és Izrael között rendkívül szoros kapcsolat van, míg Izrael és az Ázsiai országok között feszült a viszony."
Eriksson
@CsipkeRózsa: Az oroszok nem Európában vannak? Ezt honnan veszed?
Európa az Atlanti óceántól az Urálig terjed. Ha hiszed, ha nem.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Beszéld meg azokkal, akik így döntöttek, földrajzi terület helyett.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Mit beszéljek meg? Azt, hogy mi számít Európának?
Én speciel erre a megállapításodra válaszoltam: "de mondjuk az oroszok sem éppen európában vannak."
CsipkeRózsa
@Eriksson: a többiek nem zavarnak,: " Azerbajdzsán, Kazahsztán, Örményország, Grúzia"

Az európai sporteseményeken ezek az országok is játszhatnak.

Ki mondta, hogy Európában vannak?
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Talán nincs igazam???@CsipkeRózsa: Mellesleg...azért az Uralig Európa...tehát az oroszok jobban európainak számítanak mint a törökök,akiknek az európai része egy zsepkendőnyi terület..a többi Ázsia!!!
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Én nem mondtam, hogy melyik ország Ázsia v. Európa. Csak azt tudom, hogy elhelyezkedéstől függetlenül ezeket az országokat engedik az európai játékokon szerepelni.

Oroszországról és az Urálról Eriksson írt.

Mire vonatkozik most a kérdésed, hogy nincs-e igazad?
szexuális tárgy
@CsipkeRózsa: Szíria és Jordánia is Európa része?
Hisz csak pár méterre vannak Izraeltől.

Valójában máson volt (lett volna) a hangsúly, de ha már így alakult...
Ki az, aki Európai országként gondol Izraelre?
Izrael a Közel-Kelet része, és ennyi.

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zel-Kelet
CsipkeRózsa
@szexuális tárgy: Én is adok egy linket:

hu.wikipedia.org/wiki/Izrael

Ki mondta, hogy a felsorolt országok közül bármelyik is Európa részei? Itt csak a versenyek szempontjából téma az, hogy Európa.
CsipkeRózsa
@Mirabilis: Nem mondtam, hogy nem mindegy. Ez a mostani esemény nagy terjedelmű és sok hozzászólást igényelt, nincs arra idő, hogy az elmúlt eseményeket újból átnézzem vagy akár mások is, és foglalkozzunk velük. Akkor arról is illik véleményt alkotni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.