Újabb medvetámadás történt vasárnap reggel a székelyföldi Tusnádfürdőn, két ember kórházba került, egyikük műtéti beavatkozásra szorul. Csoda, hogy a két férfi túlélte, hogy a feldühödött anyamedve nekik rontott. A medve, amely a bocsait védte, komoly sérüléseket okozott áldozatainak.

"A rendőr nem segített" – Megszólaltak a tusnádfürdői medvetámadás túlélői – kukába szorult bocsait védte a megvadult, kétségbeesett anyamedve – videó

Fotó: facebook.com/vadkarok

Ahogy korábban mi is megírtuk, két embert is csúnyán megsebesített Tusnádfürdőn egy anyamedve, amelyik három bocsával együtt kószált a településen.

A szekelyhon.ro portál közlése szerint egy medve megtámadta a helyi önkéntes tűzoltó-alakulat 28 éves tagját, aki a vasútállomás irányába haladt, illetve az áldozat segítségére siető 27 éves férfit. A két fiatalt a mentőszolgálat a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállította. Az ügyeletes sebészorvos szerint

a barátján segíteni próbáló férfinak mély sebei vannak, műteni kell: a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából.

A másik áldozatnak a vállán és a fülén vannak sérülései, őt a fertőző részlegre utalták.

A két túlélővel Hargita megye Tanácsának elnöke készített videóinterjút. A férfiak azt mesélték, hogy a medve teljesen meg volt bolondulva, körbe-körbe rohangált.

Egyikük elmondta, hogy amikor meglátta az anyamedvét,

hallotta, ahogy a bocsok valahol sírnak. Próbálta elkerülni az állatot, de az 60 méterről is utánafutott, és megtámadta.

A Hargita megyei csendőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta:

vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de mire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe.

A csendőrparancsnok szerint

nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira.

A székelyföldi medvehelyzetről tudósító oldalon meg is jelent egy videó arról, ahogy az anyamedve egyre idegesebben próbálja kiszabadítani a medvebiztos kukákba beszorult két bocsát Tusnádfürdőn. Közben hallani azt is, ahogyan a bocsok bentről kétségbeesetten bőgnek.

Valószínűleg ez ingerelhette fel annyira a medvét, hogy vasárnap reggel megsebesítette a két helyi férfit

- írja a 444.hu.

Az idén már négy embert támadott meg a medve a székelyföldi fürdővárosban, néhány napja pedig Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának tusnádfürdői gyermekotthonába is betört egy medve:

leszakított egy ajtót, és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából.

A lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább húsz medve jár be rendszeresen – írja az MTI.

Forrás: Blikk, 444.hu, szekelyhon.ro

Fotó:  facebook.com/vadkarok

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ja kérem, a medve is ember. Nem kéne a közelében posványosi heppeningeket és buzdító szónoklatokat tartani határontúli politikusoknak. Meghallgatja, aztán kijön belőle a román nacionalizmus, aminek ez lesz az eredménye.
A román medve nem játék. Az cselekszik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@Csizmás Kond: @Pegero: Úgylátom, az okosak már kitalálták a megoldást, nekem nem kell odamenni és rendet csinálni. Annak a sok forró fejü hőzöngőnek nem kell az erdőbe kvadozni, meg hangoskodni ha egyszer tudva tudják, hogy arra felé medvék is laknak. A medvéket el kell szállítani biztonságos helyre ahová az emberi kéz még nem tette be a lábát.
Pegeró, nyugodtan kezdheted a fára mászást, mutast meg hogyan kell??? Oszt ott is maradhatsz:))
verőce21
Az augusztus nagyrészét évek óta mindig a mecseki telkemen töltöm. Egy hűvös, patakos völgyben, ahol nem kell felforrni a hőségtől, sőt néha még fűteni is kell éjszakánként.
Hajnalban és estefelé, minden áldott nap lejárnak a hegyről az őzek a patakra inni, a telkemen keresztül. Öten-hatan jönnek, akkor behúzódok, nem zavarom őket. Végülis én megyek a területükre, vannak íratlan szabályok, amit ember és állat között is be kell tartani.
De etetni soha nem kell őket. Télen arra vannak vadetetők.
Ha az érintett településeken betartanák a hulladékkezelés módját, nem adódnának ilyen gondok.
Pegero
@verőce21: 16:59
A hozzászólásod arra késztet, hogy megismételjek egy előző megjegyzésemet!
"A helycsere lenne az igazi megoldás! A tusványosi emberek beköltöznének az erdőbe, akár vissza is mászhatnának a fára, mint ahogy az evolúciót megelőzően történt. A medvék meg beköltöznének az emberek házába és élnének békében.
Így gondoltad?"
verőce21
Az őzekkel nem kell helyet cserélnem, mert azonos az életterünk.
"Közép-Európában az õzet nyugodtan sorolhatjuk az embert követõ fajok közé, hiszen a legkülönbözõbb kultúrtájakon, még a nagy, városi parkokban is sikerrel megtelepedett."
Valamit rosszul értelmezel! @Pegero:
Pegero
@verőce21: Úgy látszik - amit kissé irónikus poénnak szántam - nem úgy sült el, ahogy gondoltam! Azt hittem mosolyogni fogysz a hülye példázódásomon!
Pedig ezen még Öreg néne őzikéje is csak mosolyogna! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok