Az EU-tagállamok kikötőinek megnyitására szólított fel Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter vasárnap, hogy így osszák szét a Lampedusánál olasz vizeken négy napja veszteglő 177 menedékkérőt, akiknek a hajóját az olasz kormány ismét nem engedi kikötni.

Menekültdráma: saját parti őrségének hajóját nem engedi kikötni az olasz kormány

A menedékkérőket az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója vette fedélzetére Málta közelében, de Málta nem fogadta be őket. A Diciotti előtt azonban az olaszországi kikötők is zárva maradtak.

Danilo Toninelli, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt politikusa közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy Olaszország ismét életeket mentett, miközben Málta

minősíthetetlen magatartást tanúsított,

amiért az EU-nak szankciókkal kellene sújtania. Az olasz közlekedési és infrastrukturális minisztériumot vezető Toninelli, aki az olaszországi kikötők felett is rendelkezik, kijelentette:

az EU cselekedjen és nyissa meg kikötőit a szolidaritás előtt, máskülönben létezése értelmetlen.

Az olasz kormánypárt képviselője szerint a menedékkérőket ismét szét kellene osztani az EU-tagállamok között, ahogyan ez június óta már több alkalommal megtörtént, mióta az új római kormány megtagadja a menedékkérőket szállító hajók kikötését. Korábban Spanyolország, Franciaország, Németország is ötven-ötven embert vett át az olaszországi vizekre érkezők közül.

Az EU beavatkozását sürgette Enzo Moavero Milanesi olasz külügyminiszter is.

A Diciotti július közepén 67 embert vett át a Vos Thalassa olasz teherhajóról. Akkor Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtagadta, hogy a menedékkérőket az olasz parti őrség hajója Olaszországban tegye partra. Végül az olasz államfő, Sergio Mattarella engedélyezte, hogy kiszállhassanak.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Afrika népessége 1,216 milliárd fő ( 2016-os adat) a népszaporulat is bőséges, így a folyamatos elosztásuk Európa katasztrófájához vezet. Afrikában: 60 millió migráns indulhat útnak és akkor még a közel keletről nem is beszéltünk. Minden egyes ilyen intézkedés a migránsoknak meghívó levelet jelent , bátorítólag hat és "alájuk teszi a lovat."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Már megint, nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal! :)
Jozefina
Drámának dráma ez igaz!!! De miért nem viszik vissza oda, ahonnét elindultak??? Ott kellene támogatást adni nekik, ha szükséges!!
vladimir putin
Az olaszok a magyarok szövetségesei.
Ezt például Orbán Viktor mondta.

Ekkora kaliberű balfaszokkal kell szövetséget kötni, na.
Működik.
Peller Anikó
Osszák szét? Anyádat osszák szét baromagyú állat, dögölj meg.
Eladott Ország
Afrika népessége 1,216 milliárd fő ( 2016-os adat) a népszaporulat is bőséges, így a folyamatos elosztásuk Európa katasztrófájához vezet. Afrikában: 60 millió migráns indulhat útnak és akkor még a közel keletről nem is beszéltünk. Minden egyes ilyen intézkedés a migránsoknak meghívó levelet jelent , bátorítólag hat és "alájuk teszi a lovat."
cikicakk55
Nem értem mit a francot tökölnek. Így a büdös életben nem fog leállni a további menekült,vagy migránshullám,mert akik még ott vannak,csak azt tudják,hogy igaz,némi macera útján,de csak bejutnak Európába. Már az elején vissza kellett volna Őket vinni a kiindulási pontra. A lélekvesztőjüket is kihalászni velük együtt és amikor az adott ország( kiinduló) határához érnek a tengeren,vízre bocsájtani mindet a lélekvesztőjükön. Gondolom,ha ezt látnák a kiinduló országokban,hogy esélyük sincs bejutni,akkor leállnának a beszállításukkal az embercsempészek is,mert nem lenne aki fizessen nekik. Talán annyit azért meg lehetne tenni,hogy csak a gyerekeket és a nőket egy aránylag védett környezetben,de a kiinduló országhoz közel elhelyezni.
Nessy
Az a probléma, hogy pl.Libanon sem engedi kikötni az olasz hajót, hogy partra tegye a menekülteket. Ergo modern "bolygó hollandiként" bóklászhat, amíg éhen nem halnak a menekültek is, meg a legénység is.
Ennél akkor már "emberségesebb" lenne szétlőni? Elsüllyeszteni?
Nem tudom. :-((
magyarbakancs
Ez mind köszönhető a gyenge politikusoknak.
A legelső alkalommal felszólítani nem hadja el a felségvizet. TŰZ ,és soha többé nem merészkedtek volna a tengeri átkelésre ,és semmilyen határ sértésre.
tulipan
Milyen feladónak? Tunézia? Szomáila? Ghána, vagy a jó ég tudja hogy országból nem indulnak útnak!!!
csak úgy....
@magyarbakancs: Teccett már úgy menekülni,hogy semmi veszteni valója nincsen?
Nessy
@tulipan: Esetleg akkoriban meg kellett volna beszélni Amerikával és Oroszországgal, hogy ne bombázzanak szét egész városokat kikötőkért, meg támaszpontokért. Az Iszlám Állam elleni harc égisze alatt! Ne gyújtották volna meg a kanócot. Nekik nem gond, ha Európa fizeti meg az ő hataloméhségüket!
magyarbakancs
@csak úgy...: Amennyiben van földrajzi ismerete.Nem Olaszország Németország Szíria szomszédja na meg Szomáliának sem.
Az arab országok mint Kuvait Szaúd-Arábia. gondolom egy nyelv ,egy vallás.
Ezek az országok miért nem fogadnak be senkit.
Menekültként határon jelentkezni papírokkal.
És nem kóricálni egész európán ,hogy eljusson a jó létbe Svédország,Ausztria,Németország.
És igen ki nem tarja be a törvényeket zöldhatáron jön nem áll meg a felszólításra TŰZ.
Ennyi.
Nem menekültem meg nem is menekülnék hanem fegyvert fognák az életem megvédéséért.
csak úgy....
@magyarbakancs: Földrajzi ismeretekkel már több 100 éve rendelkeznek az európaiak,nekik föl sem tünt,mikor mások országait foglalják el fegyverrel ...és a magyarok sem voltak kivételek,ott tolongtak ök is a "szent földön",vagy nem!?.
Mitöl ez a nagy finnyáskodás,ha most ök jönnek ? Tévedés ne essék,ezt én sem tartom helyesnek,de nem csodálkozok.
F_Viktor
@magyarbakancs: Írod:
"Ez mind köszönhető a gyenge politikusoknak."

Avagy a magyar politikusoknak, s legfőképpen orbán viktornak, mert éppen akartak tenni az afrikai migráció ellen az EU politikusai, akik pontosan azt akarták, mint ti.
Április 26, nem sokkal a magyar választások után:
Nemzetközi megállapodást vétózott meg váratlanul az EU-ban Magyarország

"Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak."
wagabund
..."Menekültdráma: saját parti őrségének hajóját nem engedi kikötni az olasz kormány"...

hát persze hogy nem...mert fusiban migráncsszállítással üzletelnek...(sokkal)jobban fizet, mint a munkahely.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Így van, csak szerinted mi tart vissza úgy 500 millió néger fiatalt, hogy elinduljon? Esetleg hozzon magával kb 100 millió néger csecsemőt?

nepesseg.population.city/world/af

Ahogy mondod, ha azt látják, hogy a degenerált Európa még tapsikol is nekik akkor jönnek. Nincs itt semmiféle program, ha van kitaposott út akkor jönnek.
Eriksson
Nem tudnak kikötni? Vissza a feladóhoz.
tudode
A témánál maradva, beszédes, hogy
.
---- Orbán Viktor az EU-csúcson: helyre kell állítanunk a demokráciát Európában
.
pestisracok.hu/orban-viktor-az-eu-csucson-helyre-kell-allitanunk-a-demokraciat-europaban/
.
Oszt' láss csodát az Európai Unió 0,2%-át kitevő lakosság képviseletében:
.
----- Magyarország megvétózta az EU-Afrika csúcs megállapodását, óriási a felháborodás
444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-megallapodasat-oriasi-a-felhaborodas
.
""A magyar kormány váratlanul megvétózott egy nemzetközi egyezményt, amelyet május 2-án kötött volna alá az EU afrikai kormányokkal. "".
.
Ehhez nincs MIT HOZZÁTENNI, már ami azt a demokráciát illeti, ahol az a SZOKÁSREND, hogy a választáson résztvevők 50%-át sem elérő vokssal 2/3-ot lehet ÖSSZEGUBERÁLNI úgy, ahogy!!!
Peller Anikó
@Eriksson: Afrika robban. Nincs állam ami a féktelen szaporulatot képes lenne ellátni vagy fogadni. Csak a gyilkos kutyavédő politikusok képtelenek ezt belátni.

www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html
Eriksson
@Peller Anikó: Még helybe vitt segélyekkel is képtelenség eltartani ekkora szaporulatot, nemhogy szétosztva Európában.
Dan Brown ír egy könyvében arról, hogy hogyan lehetne megakadályozni az emberiség további túlszaporodását. Talán az a módszer megoldás lenne.
A kutyavédőkkel, meg azok védőivel, meg az álhumánus észosztókkal meg ne foglalkozz. Csekély fantáziájukkal elképzelni sem tudják, hogy hosszú távon mekkora katasztrófa fenyegeti a világot, ők megragadnak az orruk előtt köröző légy életminőségének tanulmányozásánál. Pedig ha azonnal lecsapnának azt az egyet, megelőznének több millió jövőbeli légy támadását.
magyarbakancs
@csak úgy...: Tisztelettel!
Szeretem a frappáns hozzá szólásodat, és az értelmes beszédet.
Velem lehet ilyen diskurzust csinálni.
Tisztelettel adózok a tisztánlátásod előtt és tudásod előtt.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Arról nem is beszélve, hogy sem beilleszkedni, sem dolgozni, sem tanulni nem akarnak, csak segélyen élni. Az ügyesebbje még több Nyugat-Európai országba is bejelentkezik és felveszi a segélyt + az erőszakos bűncselekmények, terrorcselekmények.
csak úgy....
@magyarbakancs: Ennek nincs köze az esetleges (föltételezett) ;) tudáshoz,emberséges szempontból figyelem a világot,különben,hogy várhatnám el másoktól,hogy velem szemben is emberségesen viselkedjenek.
magyarbakancs
@csak úgy...: emberségnek is van határa.
37 éve dolgozom az EÜ különböző területén .mentős ,korbonctanos ,intenzíves gyógyfoglalkoztató,drogosokkal.
Tudom ,hol a határ.
csak úgy....
@magyarbakancs: 37 év tapasztalat,nem semmi ! Gondolom az elsö 20 évre szívesebben tekint vissza,mint az utóbbi 17 re!
tulipan
@magyarbakancs: Hol? Csak nem Hegyeshalomnál?
Eladott Ország
A folyamatosan áramló migránsokat Európa nem tudja befogadni és eltartani, különösen ha nem is akarnak dolgozni, nem beszélve azokról akiknek még újlenyomatuk sincs és bőr a pofájukon mint Lázájankónak és kihasználva az ellenőrzés hiányát több helyről is felveszik a segélyt. Továbbá elég eltartani a tengernyi politikust és állami vezetőt egy valag pénzért. Ebbe csak beledögleni lehet.
tulipan
@Shikari: Tán inkább Téged, Te szarosnyelvű vándorcigány!!
tulipan
@Shikari: Nem is feltételeztem volna mást rólad! Az ilyen UNDORMÁNY, seggnyaló, szarosnyelvűek, mind beképzeltek!!
tulipan
@Shikari: Kérd inkább Orbán Viktort, annál biztosan jól be vagy akadva, a seggébe!!! Hiihihiá
tulipan
@Shikari: Undoritó narancsos szarosszáju és szaros AGYÚ vándorcigány!
tulipan
@Shikari: Hülye vagy és azt sem tudod mit is pofázol, Te naramcsos seggnyaló, mindegy is , mert senkit nem érdekelsz!!!
tulipan
@Shikari: Isten őrizz szarosnyelvű, azt Te teljesen lefoglalod! Ha egyáltalán, elférsz benne.. :)
tulipan
@Shikari: Te ott vagy helyben seggnyalókám,nem is kell rád várni, lehet sütni!
tulipan
@Shikari: Jaj, csak látnálak már megsütve! !! Hány sivataglakó lakik majd jól belóled, te narancsos szarosnyelvű???
Eladott Ország
@Peller Anikó: Még az is lehet, hogy a csúti a migránsokat megveszi a szociális kiadások terhére hogy az örök hatalmát biztosítsa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.