Vizsgálatot indítottak a Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) nevű flamand bevándorlásellenes ifjúsági mozgalom ellen csütörtökön Belgiumban, miután egy helyi tévécsatorna bemutatta a szervezet tagjai által írt rasszista, szexista és antiszemita megjegyzéseket.

A VRT flamand közszolgálati televízió előző napi riportjában olyan internetes üzenetváltásokat mutattak be, melyekben a szervezet egyes tagjai "elfogadhatatlan" kijelentéseket tettek, illetve horogkeresztes és a feketéket állatokhoz hasonlító képeket osztottak meg.

Vizsgálat indult az Orbánnal haverkodó flamand szélsőjobbos szervezet ellen Belgiumban

Fotó: Facebook/Schild & Vrienden

A műsor szerint az eredetileg a Genti Egyetemen szerveződött Schild & Vriendenben "fajok háborújáról" beszélnek és arról, hogy készen kell állni akár erőszakkal is megállítani a bevándorlás jelentette fenyegetést.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter csütörtök délután bejelentette, hogy a vádhatóság vizsgálatot indított az ügyben. A Genti Egyetem pedig felfüggesztette a mozgalom alapítóját, Dries Van Langenhove-t, fegyelmi eljárást indítva ellene.

Mint kiderült, a flamand nacionalista Új Flamand Szövetség (N-VA) ifjúsági szervezetének mintegy húsz tagja bizonyos szinten benne van a Schild & Vriendenben is. Bart De Wever, az N-VA elnöke megdöbbenésének adott hangot, s arról számolt be, hogy meg fogják vizsgálni az érintettek kizárásának kérdését. Hozzátette: "nincs helye a pártban a szélsőségességnek és az ilyen gyomorforgató kijelentéseknek".

"Ez nem az én Flandriám" – közölte Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár, akiről korábban közös fényképek készültek a mozgalom tagjaival.

Van Langenhove ugyanakkor puszta vádaskodásnak nevezte a tévéműsorban megfogalmazott állításokat, és visszautasította a rasszizmus és az antiszemitizmus vádjait.

A szervezet nemrég azzal került be a hírekbe, hogy tagjai megzavartak egy, a migrációs helyzet humánusabb kezeléséért meghirdetett demonstrációt Gentben.

A mozgalom augusztus elején olyan videót közölt a Facebookon, amelyen Dries Van Langenhove beszélget Orbán Viktor kormányfővel a tusnádfürdői szabadegyetemen.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@simmering73: kiváló függelék a Sargentini jelentéshez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: @Shikari: @Csizmás Kond: Nálatok ostobább, egysíkúbb embereket nehéz lenne találni. Képtelenek vagytok fejlődni, tájékozódni, tanulni, értelmezni.
orbán a ti esetetekben elérte célját. Ha megdörren az ég, ti akkor is csak és kizárólag migránsoztok.
De érdekes módon azt elnézitek neki, hogy idehordja őket.
Egyszerűen abnormálisak vagytok. Erre nincs más magyarázat.
Shikari
@tulipan: @Aki Én: Magyarország= Fidesz
verőce21
@Aki Én: (09:24) Értem én, hogy neked a kócos, széles csípejű Sargentini lyány tetszik, - Olyan hat kenyeret kidagasztó, boglyahányó hatalmas szűz, aki maga sem tudja miért van kitaszítva abból a világból, ahol neki nem nyílik virág. :)
Aki Én
@verőce21: Ez az érv? Európa tegnap világossá tette, hogy elítéli az orbán-rezsimet.
Ennyi. Se több, se kevesebb.
Shikari
Európa senkit nem ítélt el, csak a degenerált liberális csürhe részrehajlóan és inkorrekten csalással.
verőce21
@Aki Én: (15:59) De számodra is legfeljebb ennyi, ne felejtsd el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.