Elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakult vitákkal – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője a pártcsalád strasbourgi sajtótájékoztatóján kedden, a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva.

Weber hangsúlyozta, nem tisztességes dolog összekapcsolni a Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő által előterjesztett, majd elfogadott jelentést, amely a jogállamisággal kapcsolatos eljárásról szól, és a migrációs politikát, azoknak ugyanis "semmi közük egymáshoz".

Manfred Weber beszólt Orbánnak

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Olivier Matthys

Arra emlékeztetett, hogy a jogállamiság kérdésének vitája két téma köré csoportosult, a civil szervezeteket érintő magyarországi szabályozás és a Közép-európai Egyetemet érintő felsőoktatási törvény köré. Mint elmondta, számára és a pártcsalád többsége számára kívánatos a civil szervezetek működése, mert ez a modern társadalom részét képezi. A CEU esetében pedig a tudomány szabadságának kérdéséről van szó, ami szintén európai alapelv – szögezte le.

A frakcióvezető kiemelte, el lehet vetni a migránsok uniós tagországok közötti, kötelező kvóták szerinti elosztásának rendszerét, ahogyan több ország is megteszi ezt, azonban a jogállamisági vitának ehhez semmi köze sincsen – húzta alá.

"Tanácsosabb lenne, ha Orbán Viktor irányt változtatna, és kompromisszumra jutna mindkét kérdést illetően, amelyekről kötelezettségszegési eljárások vannak terítéken" – fogalmazott Manfred Weber.

Reményét fejezte ki, hogy mindezeket a kérdéseket sikerül nyilvános viták útján tisztázni.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nemhogy nem tisztességes,de idióta dolog párhuzamot vonni a Sargentini jelentés,és a migráció között.Ezt csak Bivalybasznád-alsón Bözsi-Julis-Maris stb nénikékkel lehet megetetni,akik kizárólag az m1-et nézik,és más infójuk a dologról nincs.De hogy közpénzből még rohadt-drága óriásplakátokat is csináltatnak,amivel orbán tulajdonképp kiröhögteti magát,mert akik olvasták a jelentést,innentől kétségbevonják orbán szövegértési képességeit.De Brüsszel most már tisztán látja,(a jelentés nélkül is) hogy orbán egy nagy kamugép
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nemhogy nem tisztességes,de idióta dolog párhuzamot vonni a Sargentini jelentés,és a migráció között.Ezt csak Bivalybasznád-alsón Bözsi-Julis-Maris stb nénikékkel lehet megetetni,akik kizárólag az m1-et nézik,és más infójuk a dologról nincs.De hogy közpénzből még rohadt-drága óriásplakátokat is csináltatnak,amivel orbán tulajdonképp kiröhögteti magát,mert akik olvasták a jelentést,innentől kétségbevonják orbán szövegértési képességeit.De Brüsszel most már tisztán látja,(a jelentés nélkül is) hogy orbán egy nagy kamugép
colibri
Beszólt?... teljesen valós a véleménye. Azt az egy dolgot kivéve, hogy még mindig elhiszi(?), hogy gorbán változik..., vagy pláne, hogy nyilvános vitában észhez téríthető...
simmering73
Ez a baj ezekkel a civilizált demokratákkal. Hogy halálukig azt hiszik, hogy a másik is ugyanolyan tisztességesen csinálja, mint ők.
volvós
Viktorka !! Ez már a saját Pártodban is ezt jelenti :
S O P A S C H !!! Szorul a hurok...
papa.49
Csak ezt be is kéne tartania a néppártnak !!!
Jozefina
Szerintem Manfred Weber nem ismeri orbánt. Egyedül Schulz volt, aki anni igen keményen bírálta orbánt!!!
justhpeter
@volvós: Orbán 2010-ben a demokrácia fejlesztése helyett elindult egy nemzeti keresztény mázzal leöntött illiberális kleptokrácia felé. Én is azt gondolom, hogy Viktorunk azt hitte mindenütt lehet a padlóra köpni anélkül, hogy kizárnának onnan. Sokszor elment a falig és most az Unió oda is szorítja. Vészesen fogy a pénz és már senki nem kíváncsi a véleményére, mert hiszen először a szabályokat kellene betartani és nem rögtön beleszarni annak a markába, aki fizeti a zenét.
Orbán legfontosabb tévedése, hogy nem veszi észre azt a nyilvánvaló dolgot: Putyinnak is addig kell csak, míg az Unió tagjai vagyunk. Minden más esetben megtörli vele a seggét és eldobja.
Zeta
@papa.49: a "pártcsalád" többségi aránya miatt eddig is azt csinált, amit akart. A Néppárt inkább tűr neki , csak maradjon a többségük az eu parlamentben.
volvós
@Zeta: 8:04 azért " odaát " mégiscsak nyugateurópai a gondolkodás
és azok az emberek nem " elvtársakból " vedlettek át az illiberális
seggnyló óvodákba...Viktorka nem fog hiányozni az EU Néppártnak,
hidd el, mert bomlasztók nem kellenek oda !!!
kereső
Azért mindig meg tudnak döbbenteni ezek a "halódó,rothadó,globalista" nyugatot képviselő politikusok. Orbán és a "tisztesség"? tessék mondani hol tetszett élni az elmúlt 16 évben?
Ön is, és Merkel asszony is hisz az adott szóban. Orbán nem-ez valahogy kimaradt nála.
Aki Én
@csipetke: orbánék szempontjából nem idióta dolog, mert pontosan tudják, hogy az alul művelt, suttyó átlag fideszes ezt bekejálja. Sőt, másnap a totál ellenkezőjét ugyanúgy bekajálná, ezt láthatjuk minden nap.
A tisztesség pedig sosem érdekelte, ennek köszönheti hatalmát és vagyonát.
csipetke
@Aki Én: Igen,tudom,de annyira furának tartom,hogy még mindig egy csomó embert be tud kajáltatni ez a rablóbanda.Ahogy látom,azért már nyílik a szemük,de rohadtlassan..
tulipan
@volvós: A Dagadék nem fog hiányozni a Néppártnak, sőt! Már nagyon kínos nekik, hogy még ott van! Ámde, kívánom nekik, hogy még időben felfedezzék, hogy milyen férget helyezett el köztük, maga helyett!!
tulipan
@durbincs: Mi a gond od, te narancsos seggnyaló Sögér? Az bajod, hogy ez a 'vállas törpe'", tisztára rád hasonlit?
tulipan
@durbincs: Hallod-e Te narancsos seggnyaló Sügér!
Az aJuncker az isiászos Búbos-banka, mai is inkább a bivalyerős Honda Európa számára ? mint ahogy, te az agyatlan Ploesti bányalóvizeletpálaszt vedelő halfarok elképzelheted!!!
volvós
@durbincs: 18:14 Ha unatkozol, éljél már nemi életet a jócurwa édesanyáddal lehetőleg gumi nélkül, és orálisan, úgy nem csinálhatod fel. Rólam meg szakadj le, mint sliccről a gomb, te kis csíra !!! Ne válaszolj !!!
tulipan
@durbincs: Mi a gondod, te narancsos seggnyaló Sögér? Az bajod, hogy ez a szerinted 'vállas törpe'", tisztára rád hasonlit? Avagy ezt is megtagadod, mint a Ploesti bányalóvizeletpálaszt vedelő halfarok, tenmagad? hisz te laksz ott ? a Bányakecoban ,a Mackok elöl bujkálva ,Herélt vagy?
tulipan
@volvós: Ne is reménykedj, mert ennek a sületlen osztályismétlőnek, van bőven, ilyen ostobaság az irkájában!
tulipan
@durbincs: Mi a gondod, te narancsos seggnyaló Sögér? Az bajod, hogy ez a szerinted 'vállas törpe'", tisztára rád hasonlit? Avagy ezt is megtagadod, mint a Ploesti bányalóvizeletpáleszt hordószám vedelő halfarok, tenmagad? hisz te laksz ott ? a Bányakecoban ,a narancsos Mackok elöl bujkálva , dinka Herélt és ugyi végbélszájú vagy gyárilag? a halaknál ilyesmi gyakori?
tulipan
@durbincs: Ejnyw, mond hát, mi a hézag, tenálad, te narancsos seggnyalü, tátogi Sügér?
gumbo vagy öszintén ? ennyire sivár lenne az életed? hát nagyon nem megy ez a dolog neked? vagy csak képzeled? hiszen nálad az értelem legapróbb szikrái, meg ilyesmik, úgy alapból hiányoznak ? de esetleg még valamit tanulhatnál is,igaz mivel?, művelhetnéd is tán magad, azt majd rendbegyün az Ploesti romény Ákkcentusod is !! idővel ? Ej, te @tDurbincs : alias Nyüves Herélt ? Brummogásra meg szaladsz -mi , Shikari haveroddal a narancsos segg-gazdádhoz? Ja persze, az a 30 IQ értelni szint...?Ej, e @durbincs ? hátdinka Herélt és ugyi végbélszájú vagy gyárilag? a halaknál ilyesmi gyakori?
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló Sügér ! Dinka, na meg nyűves Herélt, , csak Te lehetsz gyárilag!!
Rockxy
Ja, a wéber beszólt, nem tudta hogy a zorbán süket, így marad a nyálverés megint az ellenzékre.
Nehogymá unatkozzanak.
Csizmás Kond
..Na ez is hazugsággal kezdi...épp hogy az a szargentini a bevándorláspolitika ránkkényszerítése miatt kezdett a jelentésbe...vagy már letagadják az is ?
Sámannus
@tulipan: Orbán pontosan úgy hány mint az itteni hívei. A halfarka pedig a szemétszállító brigádok szégyene, hogy itt büdösödik, és rontja a levegőt.
tulipan
HÁT UGYI? Ez a sokadik dolog, amit anarancsos Daaqgdék
tulipan
Na igen! Ott normális EMBEREK élnek, akiknek nem ÉLETCÉLJUK az irigység és a gyűlőlködés, mint a magyarorknak!!!
444.hu/2018/10/26/svedorszagi-magyarok-a-migraciorol-a-sved-identitas-resze-hogy-ok-egy-befogado-nep

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.