Angela Merkel német kancellár nem lesz jelen a G-20-as országcsoport pénteken kezdődő Buenos Aires-i csúcstalálkozó megnyitóján, mert a politikust szállító repülőgép műszaki okok miatt csütörtök este a nyugat-németországi Kölnben kényszerleszállást hajtott végre – közölte a kancellária sajtószóvivője.

Kényszerleszállást hajtott végre Merkellel a fedélzeten a német kormánygép

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport vezetői november 30-án és december 1-jén tanácskoznak az argentínai fővárosban.

A német tájékoztatás szerint Merkel csütörtökön indult kormányrepülőgéppel a csúcstalálkozóra. Egy óra múlva, amikor a gép Hollandia fölött járt, a tapasztalt műszaki hiba miatt a személyzet a visszafordulás mellett döntött. A gép Kölnben sikeresen leszállt.

A szóvivő a német kancellárral utazó újságíróknak elmondta, hogy nem lehetséges egy tartalék repülőgéppel folytatni az utat Argentínába. Merkel Kölnben tölti az éjszakát egy szállodában. Péntek reggel a kancellár és Olaf Scholz pénzügyminiszter, valamint küldöttségének egyes tagjai Madridba repülnek, ahonnan egy menetrendszerinti járattal az argentin fővárosba, Buenos Airesbe utaznak.

A történtek miatt Angela Merkel kihagyja a csúcstalálkozó egyes programjait. Péntekre egyebek között egy kétoldalú találkozó volt beiktatva Donald Trump amerikai elnökkel.

Ez nem az első ilyen incidens a német kormánygéppel. Nemrégiben az államfő, Frank-Walter Steinmeier indult volna útra egy kormánygéppel, de az indulás hasonló okok miatt elhúzódott. Tavaly márciusban Merkel Egyiptomba utazott volna, de akkor is meghibásodott a repülőgép.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Joerg BLANK / dpa / AFP

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Orbán elvtárs " nem kormánygépével " elő sem fordulhatna ilyesmi.. Fejek hullanának,,ha véletlenül lekésne egy nagy fontosságú futball meccset valahol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Orbán elvtárs " nem kormánygépével " elő sem fordulhatna ilyesmi.. Fejek hullanának,,ha véletlenül lekésne egy nagy fontosságú futball meccset valahol...
sokanvagyunk
Skype... - ja, akkor nincs csoportkép, és nem nyálazzák össze tucatnyian.
papa.49
Nem is értem a németeket nincs pénzük egy ,,NEM KORMÁNY GÉPRE,, ???
cikicakk55
Szegény Merkel. Nem jól kommunikálja,hogy hová megy.Azt kéne világgá kürtölni,hogy foci meccsre utazik és akkor a gép nem romlik el. Esetleg Puszipajtás Orbanovics Orbanovtól haveri alapon kölcsön kérhetné(az meg felajánlhatná) a Magyar nem kormánygépet.
Peller Anikó
@papa.49: van pénzük, csak beletolják a kecskebaszók etetésébe.
papa.49
@Peller Anikó: Ezt ugye te magad se hiszed el ???
justhpeter
Merkel tud menetrend szerinti géppel utazni. Orbán pedig nem.
Eladott Ország
Egy diktátorral, egy elfuserált sosem volt sportolóval és jogásszal, egy antropológiai salakanyaggal ilyen nem fordulhat elő, mert neki saját luxus repülői vannak a strómanjain keresztül. Természetesen közpénzből.
kereső
A német hadseregnek nincs "csapatszállitó" repülőgépe?Olyan 40 fős!
szalai25
[---Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Eladott Ország
A felcsúti istenkirály vagánykodik, hogy ő 30 éve luxusrepülővel közlekedik, és kurvára nem érti, mi a baj ezzel. És bár lassan 10 éve megszakítás nélkül áldozza fel magát azért, hogy valóban sikeres, nagy nemzet legyünk, bár éjt nappallá téve gyártja a vízióit azt az egyet, amiben kurvajó: a nemzeti hergelés mögé bújtatott lopás vízióját, még mindig hátra van a munka nagyja, mert mi ilyen irigy görények vagyunk. a magyar illiberális nemdemokrácia egyik legfényesebb pontja lehetett, amikor a lekötelezhetetlen felcsúti istenkirály – aki eddig sem érezte kínosnak, kellemetlennek és vállalhatatlannak, hogy a kormányzása idején milliárdosra hízott Garancsi Istvántól (aki legutóbb egy 25 milliárdos állami megbízást szakított) szájbatekert luxusrepülőzést kap ajándékba (ami nem is ajándék, hanem fasztudja mi, ezért semmi közünk hozzá) -, az év vállalata díjjal tüntette ki Garancsi István cégét, a Marketet. Erről ennyit, alattvalók! Ha támadják, még azért is meghosszabbítom Lovasberényig.
wagabund
elromlott a kormánygép? süket duma...ezt senki nem veszi be...

egyszerűen nem akart senki pofájába nézni...és ezzel a dumával marad távol...

mertugye nincs egy tartalék hosszújáratú gépe sem Németországnak?
ferii
@justhpeter: Ha tudnál olvasni,akkor látnád,ez kormányzati gép,és nem menetrendszerű járat :)
ferii
@justhpeter: Bundesrepublik Deutschland nevű légitársaság nincs,és nem is volt :)
kokopelli
@ferii: Konrad Adenauer nevű kormánygép (Airbus) volt és nem a Lufthansa gépe!
Írhatsz ezeknek az alulmegvilágított senkiknek!...kár a fáradtságért!Miért is nem repült a nagy
Viktor Dél-Amerikába? Még az első 20-ban sincs országa? 40-ben,60-ban,80-ban,100-ban?
kereső
@ferii: @kokopelli: meg kell védjem @justhpeter-t. Megjegyzése a cikkben szereplő azon információra vonatkozik,hogy Merkel kancellár menetrendszerű géppel lesz kénytelen utazni Argentinába, a kormánygép meghibásodása miatt.
Tracyotta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
terlasz
Orbán igazán kisegíthette volna Merkelt a mi pénzünkön vett saját gépével.
kokopelli
@kereső: én a meghibásodott gépet írtam le,ami a K.Adenauer nevet viselte és a
"a védelmi minisztérium" gépe volt! A többi történést nem vártam ki! ;-)
3dwhite
@Tracyotta: Férfit egy alkalomra? Tangak.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.