Mintegy ezer francia középiskolás követelte pénteken Párizsban Emmanuel Macron államfő lemondását. A diákoknak ez volt az első felvonulása a fővárosban, amióta a hét elején csatlakoztak a francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek mozgalmához, valamint az oktatási reform ellen is tiltakoznak.

A 4200 francia középiskola közül 2-300-ban vannak hétfő óta megmozdulások.

Francia zavargások – A középiskolások megmozdulásai is folytatódtak

Jelszavakat skandáló fiatalok transzparenssel vonulnak a külföldi diákok tandíjának emelése ellen meghirdetett kormányellenes tiltakozáson Párizsban 2018. december 7-én. MTI/EPA/Ian Langsdon

A párizsi felvonulás végén – amelyet nagy erőkkel biztosítottak a rendőrök – a gimnazisták kezüket a tarkójukon összekulcsolva letérdeltek, hogy így tiltakozzanak egy nagy vitát kiváltó, előző napi rendőri beavatkozás ellen.

A Párizshoz közeli Mantes-la-Jolie-ban csütörtökön a rendőrség egy heves utcai zavargást követően 151 középiskolást előállított.

A rendőri beavatkozásról készült felvételek óriási felháborodást váltottak ki a közösségi oldalakon.

Ezeken az látható, hogy tucatnyi gimnazista ül vagy térdel a földön, kezét összekulcsolva vagy a tarkójára téve egy egyesületi létesítményben és annak udvarán.

Miután a hét eleje óta a középiskolások helyi megmozdulásait egyre hevesebb rendőri fellépés és számos incidens követte, egyre több középiskola kapcsolódott be a tiltakozási hullámba.

A gimnazisták mindenekelőtt az emelt szintű érettségi bevezetése és az egyetemi felvételrendszer reformja ellen tiltakoznak.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
1848 is ott kezdődött viktor befűttheted a repülőket startra
Gauntlet
@kissé felnőttem: hátha Budapest csatlakozik, már csak egy Petőfi kéne vagy legalább egy Vasvári!
JAJMÁR
"Vigyázó szemetek Párizsra vessétek" .. . nem cicóznak az biztos.
RonaGyuri
Láss ne csak nézz

Persze ehhez le kellene törölni narancsos ragacsot a szemükről

Egy igazi gyengén-látás – ami még a szövegértésnél is komolyabb hiátus – hatja át a derék matyar médiát. Nem csak abban válogatnak, hogy milyen híreket osztanak meg a néppel, de még a közzétett képeket sem nézik meg rendesen.
Ha viccelni lenne kedvem akár azt is mondhatnám, hogy összekeverik a „Maillot jaune” –t viselőit a „gilets jaunes” –al!
Egy-egy szélső-balós vezér-hablatyolón és néhány extrém-jobbos haverján kívül (bár ezek közül is többen egykori portugál menekült) nem igazán látni mást mint …
Mielőtt bárki is xenofóbiával vádolna, meg kell említenem, hogy a derék matyar média élén a daliás félistenünkkel azt pampogta a VB után, hogy a győzte francia csapatban nem is voltak franciák! =))
Eriksson
"Mintegy ezer francia középiskolás követelte pénteken Párizsban Emmanuel Macron államfő lemondását" és nem csak ők.
Macron és Merkel leáldozóban. Mi lesz veled Unió?
Csizmás Kond
@RonaGyuri: " a derék matyar média élén a daliás félistenünkkel azt pampogta a VB után, hogy a győzte francia csapatban nem is voltak franciák! =))"
...de az a jó hogy itt vagy te és bebizonyítod hogy volt...,,,na mutasd melyik volt az ?...de legalább a nagyapjáig vezesd vissza a frankofon vonalat.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: olvasás-értési gondjaiddal nem tudok mit kezdeni! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, én megértettelek és véleményeztem...rajtad a sor, viszont ha nem értesz valamit kérdezz és ne mást okolj azért mert te nem érted.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te sötét korlátolt bunkó én nem azt írtam (egyébként néhány kivétellel francia születésűek, sőt többüknek a szülei is, szemben nem kevés díszmagyarral), hogy akinek a francia világbajnokok nem franciák (egyébként hogy ünnepeltétek azt derék kóreai fickót aki VB-t nyert) az ne tépje most a mocskos pofáját, hogy a franciák tüntetnek, lévén a döntő többség nem ott született! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri , bunkó az aki a franciaországban születettet összekeveri a francia származással...ugyanis a francia magában nem országot jelent hanem nemzetíséget...de te a bunkózáson túl nem nagyon vagy otthon semmiben.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: megint bebizonyosodott, hogy veled nincs értelme szóba állni, képtelen vagy felfogni a legelemibb dolgokat is! =))
Janos88
------Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Ludas Matyi
Öljetek egymast Hunok, tapsol a fityesz! Mi a faszert a legszethuzobb, arulo, spicli nep a Magyar? Ez igy volt a kommunista idöben is, es ez igy van a jelenlegi elvtarsi rendszerben is. Maradtok a beka segge alatt, csak a szatokat jartatjatok, mig a franciak elinditottak a polgarhaborut, eddig meg fegyverek nelkül, de ami kesik nem mulik!
Teresinta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.