Levélben köszönte meg Mario Zenari szíriai apostoli nuncius Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a magyar kormány pénzügyi támogatást nyújt a Nyitott Kórházak nevű szíriai humanitárius projekthez – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Az apostoli nuncius tájékoztatta a kormányfőt, hogy a projekt keretében Damaszkuszban és Aleppóban működő, összesen három katolikus kórházban hetente 400 beteget látnak el ingyen, vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Szíriában rengetegen élnek szélsőségesen szegény körülmények között, akik egyáltalán nem engedhetik meg maguknak, hogy egészségügyi ellátáshoz jussanak. Kiemelte, hogy a kórházak pénzügyi támogatása elengedhetetlen, mivel az intézmények működési költségei jelentősen emelkedtek.

Voltak, akik köszönetet mondtak a magyar kormánynak

A Ferenc pápa által kezdeményezett Nyitott Kórházak projekt szükségességét alátámasztja az is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a Szíriában hét és fél éve pusztító polgárháború következtében az állami kórházak és egyéb egészségügyi intézmények 54 százaléka egyáltalán nem vagy csak részlegesen működik – tette hozzá levelében Mario Zenari.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 6-án nyilatkozott úgy, hogy a magyar kormány továbbra is különös felelősséget érez a veszélyben lévő keresztény közösségek támogatása iránt. Közölte, hogy Magyarország kétmillió dollárral járul hozzá három szíriai kórház egészségügyi-gyógyszerészeti kiadásaihoz.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a dilis kakadú bezzeg a hazai betegekről hallani sem akar! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a dilis kakadú bezzeg a hazai betegekről hallani sem akar! =))
mackoka46
Na most erre senki sem hatalmazta fel a geci galerit, hogy az éhező magyarok kezéből kicsavart adópénzt ilyen ocsmány módon cinikusan használjon el.
Elad0tt 0rszág
Van is miért. Külföldön értelmesebbek az emberek mint itthon, nálunk csak a hőbörgés megy.
anima
Egy uncia nuncius.
Te idióta, semmi keresztényi nincs benned, bennetek :(
Tudom, hogy támadóan hangzik, de valójában ti vagytok a világ ellensége.
Egy esélye volt/van a világnak az istenismeretre, de ti elbasztátok.
SENKI nem ismeri Istent, SENKI nem hisz Istenben.
És még csak fel sem fogjátok a bűnötök mértékét...

Pénz?
Pénzen megvenni mindent?
Van a halálos bűn, és van a nem halálos bűn.
A halálos bűnért nincs bocsánat - vágod, köcsög fideszes, kdnp-s, hitgyülis béna fasz?
Nessy
Erre nincs mit mondani! Igy szent karácsony előtt nem illik gorombának lenni!
csipetke
Az itthoni kórházaknak mikor ad támogatást?Magánszemélyek,köztük egy amerikai színésznő gyűjtenek adományokat.Az amerikai színésznőnek az Uzsokihoz volt "szerencséje",és pl a wc-t,mosdót egy horrorfilm díszletéhez hasonlította.A Heim Pálnak 150 ágyneműhuzatot,és rengeteg játékot vásárolt.Ezek az emberek hírét viszik a világban az itteni állapotoknak.Szégyen-gyalázat,ami itt megy,és a puhos zavarodott agyú törpe külföldre tol sok-sok milliárdot,miközben mi nyakig vagyunk a sz@rban
Sámannus
Ha olyan faszagyerek vóna akkor stadiont kéne építeni oda is ennek a köcsögnek b@szódjon meg!
papa.49
Nem a 2 millió dollárt sajnálom az ottani szegényektől, hanem azt a több ezer milliárdot amit a saját céljaikra basztak el, miközben az ország egészségügye totál legatyásodott !!!
tudode
No akkor térjünk a HAZAI egészségügyre!
.
Szóra sem érdemes ez a mini pini ország azon törekvése, hogy ODA KELL VINNI A SEGÍTSÉGET AHOL "BAJ" VAN!
.
Nézzenek EZEK a földgömbre!
.
KépeSS ez az ország elvinni HÁZON KÍVÜL a segítséget DÍCSÉRETES LENNE, ha NEM AMORTIZÁLÓDNA szinte minden szinten minden, amely az állampolgárok életét befolyásolja, EGY MOSOLYÉRT, egy köszönetért.
.
DE segítségadásnak, vagy minek a
.
Magyar stadion építés külföldön
.
Nagyjából 67 100 találat (0,39 másodperc)
.
www.google.com/search?q=Magyar+stadion+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s+k%C3%BClf%C3%B6ld%C3%B6n&oq=Magyar+stadion+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s+k%C3%BClf%C3%B6ld%C3%B6n&aqs=chrome..69i57.7977j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------------------.
.
Magyar templom építés külföldön
.
Nagyjából 206 000 találat (0,37 másodperc)
.
www.google.com/search?ei=UJ8eXMufGMinsgGz6JbQCQ&q=Magyar+templom+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s+k%C3%BClf%C3%B6ld%C3%B6n&oq=Magyar+templom+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s+k%C3%BClf%C3%B6ld%C3%B6n&gs_l=psy-ab.12...218446.227741..230162...0.0..0.91.673.8...0...1..gws-wiz...0i71.H-_VFsLXJIY
----------------------------------
.
Sto eta Sztyepka/kák!!!
.
Belekúrtak az ADVENTBE, Boldog karácsonyi ünnepeket HAZÁJÁBAN PITI szekta!
nevemnick
@Elad0tt 0rszág: (20:33) köcsög fitymasz troll, húz a francba!
Elad0tt 0rszág
@nevemnick: Veletek lehet más stílusban társalogni? Ha beléptem volna mint vitára képes ember, kulturált hangnemben akkor vajon nem lettem volna lehordva mindennek? Na itt a gond, barátom. Láttam én már itt olvasgatva ezt az oldalt hogy még aki értelmesen ír az is megkapja a magáét az itteni "értelmiségtől". Éljen az intelligens és a kulturált ellenzék.
nevemnick
@Elad0tt 0rszág: más nick nevét kissé megváltoztatva, nem vagy fair fórumozó.
Úgyhogy felesleges mosakodnod.
Elad0tt 0rszág
@nevemnick: Pedig szoktam minden este minimum:-)
nevemnick
@durbincs: ki kérdezett kispöcsű bocskoros?
namihami
Az a minimum, hogy a Puncius benyal az ingyenpénzért az adományozónak.
Vajon ezt a csuhást a hazai kórházakban is végigvitte az orbáncselédség? És vajon akkor mit szólt volna, hogy éppen mi (értsd: MI) nyomjuk őket pénzzel? Esetleg ezek a szíriaiak is "" határontúli magyarok"", akiknek feneketlen a zsebe és vastag a bőre? A jelek arra tendálnak.
Persze az igaz:: Ha adnak, tedd el--ha ütnek, fuss el. És ha az adományozó hülye, mint egy klasszikustól már tudhatjuk, az csak állampolgári joga. Csak sajnis, a kasszakulcs is nála van .
karma1
A teljesen tudathasadasos, dilettans bagazs...
Dontsek mar el vegre, hogy mi a loszarok o"k akkor most??? Turk muszlimok, vagy romai katolikusok? Mert akkor aszerint kene elni, kormanyozni otthon is,...
karma1
Nalunk is pont 7 es fel eve folyik a polgarhaboru, ami abban manifesztalodik, hogy orbanek szep lassan, megfontoltan elkezdtek irtogatni a magyarokat.
balos
Most olvasom,hogy 2020ra 1millió embernek nem lesz házi orvosa!De jó! ja nem!
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
karma1
@balos: Addigra viszont pont az az egymillio ember vagy kulfoldon fog elni, vagy mar meghalt, ezzel is csokkentve a nemletezo haziorvosok paciensi koret...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.