A felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elutasít minden olyan javaslatot, amely arra irányul, hogy kizárják a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) vagy felfüggesszék a tagságát – tudatta a felvidéki magyar párt.

Az Európai Néppárt (EPP) tagpártjaként az MKP küldöttsége is részt vesz a szervezet politikai gyűlésének március 20-i ülésén, amelyen megvitatják a Fidesz kizárására vonatkozó indítványokat.

Az MKP-nak a gyűlésen két küldöttje és így két szavazata van. A felvidéki magyar párt egy esetleges szavazáskor elutasít minden, a Fidesz tagságának felfüggesztésére vagy a párt kizárására vonatkozó javaslatot

- mondta az MTI-nek Kocúr László, az MKP pártigazgatója.

Hangsúlyozta: az MKP azon a véleményen van, hogy a pártcsaládon belüli legkomolyabb vitákat is párbeszéddel kell megoldani. Leszögezte: az EPP-nek nem szabad engednie az európai baloldal nyomásának, amelynek jogállami ügyekben a saját háza táján van bőven "söprögetnivalója", például Szlovákiában.

Hozzátette: az Európai Néppárt eddig azért tudott erős maradni, mert – különösen a választások előtt – nem engedte megbontani az egységét.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
és ki nem szarja le hogy ti mit énekeltek a neres kottából!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
A romániai MKP alias magyar kommunista párt.
Nessy
Azért sok milliárdért legalább ennyi kötelező részükről! Elvégre, ök zsebre teszik a pénzünket, a többi legyen a mi problémánk!
relatív
Igazodnia kell a pénz-csatorna alfeléhez, minden áron. Be van s...rva, a fizetett ügynök IS, mint a pénz folyósítója, külön hol fogja riszálni magát, mert a ' mégjobbosok ' aztán legyalulják a mitugrászt !!
kokopelli
@Kookas: az "AJK" nevű egyesület is tiltakozott! "Angyalföldi Javasasszonyok Köre"!
Lepényleső
Nagyon féltik a magyarországi ingyenes,privilégiumos egészségügyi ellátást,az ingyenes
oktatást,a 19%-kos utazási hozzájárulást,s minden a fydes által kitalált anyagi támogatást?
(Ukrajna,Románia,Délvidék esetében az ingyenes nyugdíjellátást is,amiért majd az itt
dolgozóknak lassan reményük sem lesz arra,hogy azt megkapják akár egy napra?)
evacica
@Kookas: Orbán megvásárolta őket kilóra a magyar adófizetők pénzén.mint az összes határon túli magyart! Szégyellhetik magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.