Hadházy Ákos szerint „nagyon rossz irányba mennek a dolgok a magyar politikában”, ezért tűnhet úgy, hogy nem csapatjátékos.

Hadházy Ákos: "Ordítani és sírni tudnék"Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ha visszanézek a politikai pályafutásomra, akkor azt gondolom, több kompromisszumot kötöttem a szükségesnél

– mondta Hadházy Ákos a Népszavának adott interjújában. 

A független képviselő arról is beszélt, hogy két pártnak, a Fidesznek és az LMP-nek volt a tagja, és szerinte nem ő változott, hanem azok a pártok, amelyeket el kellett hagynia. A Momentumnak független jelöltje volt csak, mint mondta, sok oka van annak, hogy végül nem ült be a párt parlamenti frakciójába, de jó szövetségesnek tartja őket.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nemrég „szőrét hullató, rossz vidéki rókának” nevezte, Hadházy úgy vélekedett, hogy nem megtervezett reagálásról van szó a miniszterelnök részéről, hanem úgy véli, kibuggyant belőle a „vidékizés”, ami éppen ezért sokat elárul a személyiségéről.

A legjobb elemzést erről a bizarr beszélgetésről egy Facebook-posztban találtam. A poszt írója eddig abban a hiszemben volt, hogy a miniszterelnök tahósága – voltak más megnyilvánulásai is, amelyek tényleg így minősíthetők – csak egy politikai termék. Ebből a jelenetből viszont kiderült, hogy ez a valóság.

A politikus szerint benne volt a lehetőség, hogy elveszíti az ellenzék a tavalyi választást, szerinte már a 2018-as sem volt valódi, azóta pedig csak romlott a helyzet.

Hadházy úgy véli, a mostani rendszer úgy van összerakva, hogy szinte lehetetlen a Fideszt legyőzni.

Az, hogy ott legyen a „szinte” szó, a hatalomnak fontos érdeke. Ha még ez a „szinte” se lenne ott, és a tömegek arra a felismerésre jutnának, hogy ezeket nem lehet választáson leváltani, akkor megnőne annak az esélye, hogy más módon zavarják el a Fideszt a hatalomból.

Hozzátette:

Ordítani és sírni tudnék, amikor ellenzéki pártok azzal jönnek, hogy majd az ő miniszterelnök-jelöltjük és kommunikációjuk jobb lesz, amivel valahogy megnyerik a választást. Be kellene látni, hogy ez nem fog menni. A Fidesz propagandagépezete szó szerint minden emberhez eljut, és láttuk, hogy mire képes. Miben reménykednek a kollégák?

Hadházy úgy látja, ahhoz, hogy változás legyen, két dolgot rendbe kell tenni a saját fejünkben. „Az egyik, hogy ilyen körülmények között nem váltható le a Fidesz, demoralizáló és lehangoló. De van egy másik is: ha nagyon sokan, szervezetten és elszántan lépnek fel annak érdekében, hogy megváltozzanak a körülmények, akkor ezzel a hatalommal szemben is lehet eredményt elérni”, fogalmazott.

Hadházy egyértelműnek tartja, hogy a Fidesznek vannak beépített emberei az ellenzéki pártokban, szerinte a hitelességük ezért is problémás. 

Alapvetően mindegy, hogy van-e erről megdönthetetlen bizonyíték. Az, amit időnként csinálnak és ahogyan viselkednek, azt mutatja, hogy nagyon buták, vagy együttműködnek a kormánnyal.

A képviselő szerint „biztosak lehetünk abban, hogy tovább durvul a rendszer”, mert „ha Fidesz úgy érzi, hogy baj van, akkor lépni fog, akár a megfélemlítésben is”.

További részleteket itt olvashat.

Forrás: Népszava, 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Keresem a szót,keresem a hangot
Illés együttes
MO-on nem a kormány kormányoz hanem 1edül az orbán!!
Jó lenne ha ezt ti is észrevennétek!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
@Nyírfa: Igen, nyaralnak, ők is emberből vannak, mindenkinek kell a feltöltődés. Jól teszik!
Keményen helyt kell állni a választási kampányban, nem biztos az, hogy kipróbálnád.
Nyírfa
@terlasz: 01.04

Nem kötelező politikusnak állni, ám, tény, hogy kifizetődő.
kereső
@terlasz: 01:04 Miért a "választási kampányban" kell helyt állni? Mer egyébként nem? Inkább a sima hétköznapokban állnának helyt- dolgoznának, járnák az országot-és tartanák a kapcsolatot a választóikkal. Látod, ez a baj- Te is a "választási kampányta" asszociálsz- ugyanúgy, ahogyan a pártok teszik. Bezzeg akkor telefon, e-mail, meg falujárás- és azután négy évig megint semmi. Ez igy van jól, szerinted???
terlasz
@kereső: Teljesen igazad van, de én csak a pihenéshez való jogukért szóltam.
Egyébként, a DK nem vádolható az ellenkezőjével, amit elvárásként felvetettél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.