Hadházy Ákos szerint „nagyon rossz irányba mennek a dolgok a magyar politikában”, ezért tűnhet úgy, hogy nem csapatjátékos.

Hadházy Ákos: "Ordítani és sírni tudnék"Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ha visszanézek a politikai pályafutásomra, akkor azt gondolom, több kompromisszumot kötöttem a szükségesnél

– mondta Hadházy Ákos a Népszavának adott interjújában. 

A független képviselő arról is beszélt, hogy két pártnak, a Fidesznek és az LMP-nek volt a tagja, és szerinte nem ő változott, hanem azok a pártok, amelyeket el kellett hagynia. A Momentumnak független jelöltje volt csak, mint mondta, sok oka van annak, hogy végül nem ült be a párt parlamenti frakciójába, de jó szövetségesnek tartja őket.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nemrég „szőrét hullató, rossz vidéki rókának” nevezte, Hadházy úgy vélekedett, hogy nem megtervezett reagálásról van szó a miniszterelnök részéről, hanem úgy véli, kibuggyant belőle a „vidékizés”, ami éppen ezért sokat elárul a személyiségéről.

A legjobb elemzést erről a bizarr beszélgetésről egy Facebook-posztban találtam. A poszt írója eddig abban a hiszemben volt, hogy a miniszterelnök tahósága – voltak más megnyilvánulásai is, amelyek tényleg így minősíthetők – csak egy politikai termék. Ebből a jelenetből viszont kiderült, hogy ez a valóság.

A politikus szerint benne volt a lehetőség, hogy elveszíti az ellenzék a tavalyi választást, szerinte már a 2018-as sem volt valódi, azóta pedig csak romlott a helyzet.

Hadházy úgy véli, a mostani rendszer úgy van összerakva, hogy szinte lehetetlen a Fideszt legyőzni.

Az, hogy ott legyen a „szinte” szó, a hatalomnak fontos érdeke. Ha még ez a „szinte” se lenne ott, és a tömegek arra a felismerésre jutnának, hogy ezeket nem lehet választáson leváltani, akkor megnőne annak az esélye, hogy más módon zavarják el a Fideszt a hatalomból.

Hozzátette:

Ordítani és sírni tudnék, amikor ellenzéki pártok azzal jönnek, hogy majd az ő miniszterelnök-jelöltjük és kommunikációjuk jobb lesz, amivel valahogy megnyerik a választást. Be kellene látni, hogy ez nem fog menni. A Fidesz propagandagépezete szó szerint minden emberhez eljut, és láttuk, hogy mire képes. Miben reménykednek a kollégák?

Hadházy úgy látja, ahhoz, hogy változás legyen, két dolgot rendbe kell tenni a saját fejünkben. „Az egyik, hogy ilyen körülmények között nem váltható le a Fidesz, demoralizáló és lehangoló. De van egy másik is: ha nagyon sokan, szervezetten és elszántan lépnek fel annak érdekében, hogy megváltozzanak a körülmények, akkor ezzel a hatalommal szemben is lehet eredményt elérni”, fogalmazott.

Hadházy egyértelműnek tartja, hogy a Fidesznek vannak beépített emberei az ellenzéki pártokban, szerinte a hitelességük ezért is problémás. 

Alapvetően mindegy, hogy van-e erről megdönthetetlen bizonyíték. Az, amit időnként csinálnak és ahogyan viselkednek, azt mutatja, hogy nagyon buták, vagy együttműködnek a kormánnyal.

A képviselő szerint „biztosak lehetünk abban, hogy tovább durvul a rendszer”, mert „ha Fidesz úgy érzi, hogy baj van, akkor lépni fog, akár a megfélemlítésben is”.

További részleteket itt olvashat.

Forrás: Népszava, 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Kőagy őrnagy és Velő Fülöp továbbra is csak mocskolódik, de cáfolat még csak kísérlet szintjén sincs. Ez van srácok, vannak ugye a tények és vannak a zsigerből tagadók.
Mondjátok, tényleg lapos a Föld és a Nap kering körülötte?
lampa laz
A jelenlegi ellenzéki politikusok között csak nagyon kevesek látják át ilyen tisztán ezt romlott rendszert. Ja, a szavazóképes lakosságról már ne is beszéljek, mert ők a bőrükön érzik mégis kussolnak.
nejlontacskó
@Philip Marlowe: szép munka fülöpke, jár a krumpli!
Gondolom frusztráltságod, nem alaptalan, ugye?
Szar lehet, hogy ennyi mindent szellőztet meg naponta Hadházy, de muszáj kussolnotok, mert a tényeket cáfolni, hála istennek, még ti sem vagytok képesek...
Eladott Ország
Parti Nagy Lajos: „Hazámat cégéres gazemberek, irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik ki éppen Európából egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön.” Nem nemzetvezető, hanem NEMZETVESZTŐ! Ha a gonoszság szakértelemmel párosul akkor ott nem lehet más mint erőszak, hatalom mánia, kapzsiság és végtelen korrupció mindennek megtartásáért. Ja , ami magát az embert illeti csak szar alak néven kerül be a történelem könyvekbe.
twitter.com/janos_hary/status/1676529688200486918/photo/1
nyuggerpasi
@Őrnagy: Belőled pedig csak a trágya ömlik.
Nyírfa
@Horizont: 09.42

A DK-n vagyok megdöbbenve a leginkább. Túl azon, hogy időnként jönnek az árnyékkormányukkal, amely majd mindent rendbe tesz - csak ez a majd soha nem fog eljönni - , úgy elvannak a kis parlamenti odújukban mint a befőtt. Most jutott eszükbe, hogy feljelentsék azt a miniferiző fideszmédiát, amely ellen már egyébként is eljárás folyik. Hiába jó a beszélőkéje Ferencnek, hiába az okos gondolatok, ha nem párosulnak acélos jellemmel.
És az nála is hiányzik.
És igen, nyaralnak, pihi van, aztán nekifutnak az EP-és az önkormányzati választásnak, és mi megint nagyon fontos tényezővé avanzsálunk.
Jelzem, ez lesz az első választás, amely során már nem leszek tekintettel a pártok érdekeire. Elkezdem gyakorolni a közvetlen választást, azaz csak annak a jelöltnek írok alá, és csak oda adom a voksom, aki arra érdemes.
kereső
Szép jó reggelt Ákos! Ezt nem 2018 óta, hanem 2014 óta mondjuk. Akkor még lehetett volna változtatni- "legyőzni orbánt", de ennek mára az esélye nulla. Elqurtuk Ákos, nem kicsit, hanem nagyon . Közösen- a pártok, és mi választók. És nem tudom eléggé kárhoztatni az irástudókat, az értelmiséget- akik nem voltak, és ma sem hajlandóak segiteni felnyitni a szemeket-van egy-két fecske, de a többség bele simul a rendszerbe. Ki ezért-a túlélésért, ki azért, hogy neki is csurranjon-cseppenjen.
Mi a megoldás Ákos? Ti sem tudjátok? Akkor mi. civilek!!, honnan is tudnánk?? Rendszerhiba van Ákos!- és orbán ezt a rendszert egyre inkább belakja. Ezért aztán, aki azt mondja, hogy ezt a rendszert választáson le lehet váltani- az finoman szólva nem mond igazat. Sajnálom- Te egy nagyon tisztességes ember vagy, tetőtől-tapig, de Neked is kellett ez a 14. év, hogy felfogd /felismerd végre a teljes valóságot.
Nessy
@kereső: Hadházi a modern Diogenész ! Ő is egymaga keresi lámpással a tisztességes kormánypárti embereket!
Nyírfa
@Horizont: 10.59

Az ATV-tól már jó ideje megkímélem magam. Gy. Németh Erzsébet szocialistaként sem volt rokonszenves, dékásként sem lett az. Csak egy karrierista. Gyurcsány helyében nem bíznék benne.
kereső
Várhegyi Ákos:
"Tizenhárom évvel ezelőtt mit láttál mindabból, ami azóta itt bekövetkezett?"
Nos, volt aki látta... szerintem Bruck András is közéjük tartozott.
Én is láttam.
Mert ott volt az első orbán kormány intése - és csak az nem értette, kikről van szó, mi várható tőlük, aki nem akarta.
És gyakorlatilag a teljes magyar értelmiség nem akarta.
Amikor 13 éve figyelmezettem barátaimat, mi várható: úgy tettek, mint akik hülyének néznek.
Ma már tudják: ők voltak a hülyék...
Mert minek lehet nevezni azokat az országlakókat, akik egy tébolyult, aljas, tudatosan pusztító bűnözőt emelnek a fejük fölé? És tartják ott 14. éve - egyre stabilabb pozícióban?
Nem, nem a fidesz elvakult híveire gondolok. Hanem az ellenzék téveszméinek építőire, követőire.
Akik még ma is úgy gondolják: a fő ellenségüket az ellenzéken belül találták meg. És önigazolásképpen sunyin harsogják tovább: vele nem lehet. Vele - orbán legelkötelezettebb, legpotensebb ellenfelével nem lehet.
Normáááááááális? - kérdezem Besenyő Pista bácsival... Mert ma Besenyő Pista bácsi fémjelzi legjobban az ország szánalmas erkölcsi és szellemi állapotát. Nem a tükör görbe - a magunk teremtette valóság az!
Nem barátaim: a ti hülyeségetekkel nem lehet. Ti vagytok felelősek az ország pusztulásáért. Mert ti voltatok, vagytok - lehettetek volna, lehetnétek- abban a helyzetben, hogy tegyetek ellene. Nem tettetek, nem tesztek: szégyelljétek magatokat.
Eszetek meglett volna - dölyfös, "magyarosch" érzelmeitek elvakítottak benneteket. Kötelességetek lett volna: nem teljesítettétek.
2023.08.12.
Nyírfa
@kereső: 16.,05

Arra azért kíváncsi lennék, hogy, amennyiben Gyurcsány ma kapna egy esélyt, milyen államférfi lenne.
kereső
@Nyírfa: Őszintén? Én nem. Bár bizonyára sokkal érettebb, nem olyan naiv, és sokkal határozottabb. Viszont azt is látni kell, hogy még most úgy válogatja meg a közvetlen munkatársait- némelyeket szerintem csakazértis /dacból- akik nem igazán vannak topon, ill.. sokakat irritálnak. Ott vold az a Földi ügy- miért is kellett beerőltetni a parlamentbe? Jó, ez párt belügy- de nem gondolhatta komolyan, hogy a gondolkodó , és nem vakhitú ezt dijazza.
Ha, megnézed az árnyékkormány névsorát- azt látod, hogy azok a poltikausi mivoltuk mellett is már bizonyitották szakértelmüket- akár miniszterként, egyetemi oktatóként, gazdasági életben. A háttér , az meg még erősebb...úgyhogy én inkább Dr,Dobrev Klárának a miniszterelnökségére vagyok/lennék kiváncsi. Habitusában is sokkal másabb mint GYF.
Na, de ez ma magyarhonban a sci-fi kategória, miközben bilibe ér a kezünk.
Nyírfa
@kereső: :) Az is sci-fi kategória, hogy Ferenc kapjon még egy esélyt. Nyilván nem fog, de engem érdekelne, hogy ma mire lenne képes.
Klára jó vezető lenne. De én most nem érzem az erejét. Sem az övét, sem a pártét. Mintha kivárnának.
A státusztörvény megszavazásának napján kint voltam a Kossuth-téren. A diákok, tanárok sok embert vártak, de kiábrándítóan kevesen voltunk. Állt a megjelentek között egy kisebb csoport a DK zászlóival, gondoltam, oda megyek hozzájuk, és megkérdezem, hol vannak a többiek. De nem éreztem a késztetést, inkább hagytam, nem tartozik rám. Csakhogy ez egy folyamat, mert aki, ami már nem az én ügyem, azt el is engedem. És nagyon úgy néz ki, hogy a DK-ra, Klárára ez vár.
Túl sokáig voltunk türelmesek, megértőek, @kereső:
kereső
Ez egy részlet egy fb.reflexióből- egy másik irásra. Irója nem is érdekes- egy gondolkodó ember, aki amúgy ismeretlen.Hosszú, ezért csak több részletben fér be, de valamiféle eligazitást ad az ellenzéki választó részére-ajánlanám a pártoknak is!

"Orbán nem értékeket közvetit, hanem érdekeket.
Az érdek, a láncolat, a maffia jellegű összefonódások, a helyi érdekeltségek, helyi kiskirályok, vagy vállalati kiskirályok, már a megélhetését veszélyeztetik sok helyen a választóknak. Ez egy konkrétum például.
Az érdek miatt, sok esetben a békesség, a konfliktus kerülés miatt szavaznak sokan Orbánra. Hiszik, hogy amit hangsúlyoz Orbán, hogy megvéd, támadnak, magyar gyűlölők, szankcióznak, rezsi csökkentés, - legutóbb az áradás, amitől telefonon védett meg, - érdekünkben van, és ezekért az érdekekért, amiket elhitet a választóival, még olyan kicsit elvontabb értékeket is érdemes eldobni, mellékessé tenni, mint a polgári demokrácia, az igazságszolgáltatás, a tájékozódás szabadsága is veszhet közpénzen, a közpénz pedig elveszítheti minden közpénz jellegét.
Ezek a konkrétumok Orbán kezében.
A média azért kell, mindenképpen kell, mert egy olyan, tulajdonképpen jelentéktelen diktátor, - Orbán - akit megköthet egyik oldalon az EU pénz, a másik oldalon a vélhető ruszki zsarolás, tehát egy korlátozott, és korlátolt diktátor tulajdonképpen, - (Hrabal ezen az abszurdon is éveket gondolkodott volna) - feltétlenül szükséges a hatalmon maradásáért, hogy ne derüljön ki, hogy a magyarországi körülbelül 30-35%-os életszinvonal zuhanás, az Orbán Viktor bűne. Ez csak egyetlen példa, de a média szerepe jelenleg, mint a bűneseteknél, a "falazó" szerep, és nem egyéb. Csak ez a szerep kell a médiától Otbánnak.
Minden média kell. Plakát, tévé, rádió, minden. Amit nem tudnak befogni, azt megszüntetik, betiltják, korlátozzák. Ha lenne Szabad Európa rádió, zavaró állomásokat építenének, mint régebben...
-----------------------------
kereső
A cél az, hogy a gazdaság állapota a választó polgároknak túl elvont legyen. Cél, hogy ha lehet, ne tudjanak eligazodni a gázszámlán, de ha lehet akkor életük szinvonalának romlása, egy brüsszeli hivatalnok miatt zuhanjon, aki szankciózik.
Orbán megvéd mindenkit, - ez a konkrétum.
Megemeli a minimálbért, mert a minimálbér olyan, a hatalmas adók miatt, hogy csak az jár jól, aki tud közpénzt lopni. Akinek megemelték a minimálbérét, az észre sem veszi valójában, de Orbán megvédte az érdekeket. Értéktelen dologgal.
De ezek csak az orbáni klientizmusok. A maffai, a pók befolyása- ezek konkrétumok, és Orbán kezében vannak. Ettől azonban még nem kellene megmaradnia. Ettől még inkább börtönben volna a helye.
Orbán hatalmának a legfontosabb pillére, a félelemkeltés, a harag, az ellenségkép aktiválása.
Magyarországnak már rengeteg ellensége van. Brüsszel, a norvégok, a holland fickó, a migránsok, Ukrajna, Soros, Gyurcsány, melegek, liberálisok, demokraták, baloldaliak, LMBTQ, - (erről nem tudják a hívek, hogy mit jelenthet, de nagyon csúnyán hangzik) - minden ami nem orbános, az ellenség. Felsorolhatatlanul sok van ilyen, és egyre több lesz. Minden nappal több ellenségünk lesz, és ez így van jól - Orbánnak.
A konkrétum Orbán választóinak, hogy ő, NAGY Ő, majd megvédi őket, még akkor is ha a "pomogácsok döntő támadásra készülnek."
Ezek a konkrétumok.
A veszélyeztetett nemzet védelme mindennek föléje kerül. - Például lehet hadikormányzás, gyakorlatilag a parlament kihagyásával, rendeleti útakon, minden háború nélkül is.
Szóval arról jutott mindez eszembe, hogy számok, és konkrétumok Dobrevnél. Sajnos az ellenzék kezében nincsenek számok. Konkrétumok még kevésbé.
...
kereső
. Azok a társadalmi értékek, amiket az ellenzék ajánlani tud, azok az értékek, ezek mellett a totális hazugságokon alapuló, hazug, undorító, konkrétumok mellett, amiket Orbán mond, még az életszinvonaluk jelentős vesztése mellett is, az ellenzéki értékek, elfogadhatatlanok. A miértek alapvetően röviden összefoglalhatóak. Nincs, nem is volt Magyarországon polgári társadalom. Polgárokkal ezt nem lehet megtenni, ha van társadalmi tőke, szocializáció, kultura. Az utóbbi száz évben, rövid évek kivételével, mindig egyetlen személyi vezető volt Magyarországon. Ez a jól megszokott szocializáció, és nem kell gondolkodni, felelősséget vállalni, mert majd megvédenek, elosztják, és ha jól teljesít a gazdaság majd lesz nyugdíj emelés is, mert Orbán majd adja. - De ez már megint Brüsszel, és majd megvéd Orbán minket. A legújabb védelem az árfigyelő rendszer... Magyarország társadalma a rendszerváltás óta, a világon semmit nem fejlődött. Ez is Orbán hatalmának egyik pillére, és vigyáz is arra, hogy Magyarország társadalma ne is fejlődhessen.
Amíg ezeket az orbáni hazugság halmazokat, amelyek konkrét, és elfogadható ajánlatok a választóknak, nem tudja az ellenzék kivégezni, nem tudja az ellenzék, elfogadhatóan, millíós tömegeknek, cáfolni, Orbán mindig választásokat fog nyerni.
Sajnos, borúlátó vagyok.
Borzalmasan kevés az ellenzéki megjelenés ahhoz, hogy Orbán konkrét, de torz, és hazug világképét, ami konkrétan totális csalás, minden büntetőügyi jelentésében is, - ezért kell titkolni a számokat mindig, mert azok nem hazudnak - ilyen kevés ellenzéki megjelenéssel, nem lehet összedönteni.
Egyre távolabb kerülünk Európától, Orbánnal. Már az a társadalmi konszenzus sincs meg, ami megvolt, hogy Európához tartozunk, és úgy szeretnénk élni, mint Európában.
Orbán már ezt is elveszi, ellopja a jövőt, mert őt már kirakták Európából.
Ez is az ő konkrétuma lett. Az alapja itt is, természetesen, hazugság"
jáger laszló
Keresem a szót,keresem a hangot
Illés együttes
MO-on nem a kormány kormányoz hanem 1edül az orbán!!
Jó lenne ha ezt ti is észrevennétek!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
@Nyírfa: Igen, nyaralnak, ők is emberből vannak, mindenkinek kell a feltöltődés. Jól teszik!
Keményen helyt kell állni a választási kampányban, nem biztos az, hogy kipróbálnád.
Nyírfa
@terlasz: 01.04

Nem kötelező politikusnak állni, ám, tény, hogy kifizetődő.
kereső
@terlasz: 01:04 Miért a "választási kampányban" kell helyt állni? Mer egyébként nem? Inkább a sima hétköznapokban állnának helyt- dolgoznának, járnák az országot-és tartanák a kapcsolatot a választóikkal. Látod, ez a baj- Te is a "választási kampányta" asszociálsz- ugyanúgy, ahogyan a pártok teszik. Bezzeg akkor telefon, e-mail, meg falujárás- és azután négy évig megint semmi. Ez igy van jól, szerinted???
terlasz
@kereső: Teljesen igazad van, de én csak a pihenéshez való jogukért szóltam.
Egyébként, a DK nem vádolható az ellenkezőjével, amit elvárásként felvetettél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.