Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy megszűnik államként létezni – írta Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke hétfői Telegram-bejegyzésében.

Kemény üzenet Oroszországból: Ukrajna vagy kapitulál, vagy megszűnik államként létezni
Fotó: Pixabay

Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút, köztük az, hogy "a kijevi rezsim militarizálására" költött hatalmas összegek ellenére a helyzet nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz, az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez, valamint az ukrán ellentámadás kudarcához, Ukrajna csődjéhez és demográfiai katasztrófájához vezetett.

"Több mint 10,5 millió ember menekült el Ukrajnából. A Krím, Szevasztopol, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság, valamint Zaporizzsja és Herszon megye további 11,2 millió lakosa döntött Oroszország mellett. Ukrajna 2014 óta lakosságának 53,7 százalékát vesztette el"

- érvelt az orosz házelnök.

"A kijevi rezsim mozgósítja az 50 év feletti férfiakat, valamint a tuberkulózisban, vírusos hepatitisben, HIV-ben és más betegségekben szenvedőket. 2023. október 1-jétől a nőket is katonai nyilvántartásba veszik. Az ápolóknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek megtiltják, hogy elhagyják Ukrajnát. Ukrajna csődbe ment. Ukrajna GDP-je 2022-ben 30,4 százalékkal csökkent – ez a legrosszabb eredmény az ország történetében" – írta.

Vologyin emlékeztetett rá, hogy júniusban Ben Wallace akkori brit védelmi miniszter kijelentette, hogy a nyugati országok kifogytak a Kijevnek szállítható nemzeti fegyverkészletekből. Joe Biden amerikai elnök júliusban elismerte, hogy a kazettás lőszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntés azért született, mert a hagyományos lövedékek elfogytak.

"Az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetőivel szembeni bizalmatlansági mutatók történelmi maximumon állnak. Biden teljesítményét 57, (a francia elnök Emmanuel) Macronét 69, (a német kancellár Olaf) Scholzét 72 százalék nem tartja jónak. Az Egyesült Államok és az európai országok lakosainak többsége ellenzi a fegyverszállításokat Ukrajnának"

- írta a politikus.

Megjegyezte, hogy a NATO által támogatott ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett el mind hadfelszerelésben, mind katonákban, és szerinte "az eredmények hiánya csalódást okozott a nyugati szponzoroknak".

"Az eurózóna gazdaságai recesszióban vannak. Németország kénytelen volt csökkenteni a szegény családok szociális juttatásait a kijevi rezsim militarizálásának költségei miatt. Franciaország csökkentette a segélyezettek számát, a rászorulóknak leállították az élelmiszercsomagok kiosztását és a gyógyszerek vásárlásának visszatérítését. A nemzetközi ügynökségek, az Egyesült Államok pénzügyi helyzetének romlására számítva a következő három évben, leminősítették az Egyesült Államok hosszú távú befektetési besorolását"

- áll a házelnöki Telegram-bejegyzésben.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Az oroszok egyre inkább írják ki magukat a civilizált társadalmak közösségéből. Ahogy anno Hitler tette.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Ez az egész háború egy katasztrófa, úgy a benne résztvevő embereknek mint az őket beleerőszakolók számára...viszont vannak nyertesei...a fegyvergyárak, a fegyverkereskedők, a fegyvermaffia, a bankok akiknek egy életen át kell majd fizetni a kölcsönöket, kamatokat a gyilkolászásért és mindenért...azokat mikor fogják felelősségre vonni ?
Ábel
Az oroszok egyre inkább írják ki magukat a civilizált társadalmak közösségéből. Ahogy anno Hitler tette.
justhpeter
Vjacseszlav Vogyodin nagy harcot vív Putyin legnagyobb seggnyalója címéért.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te elméleted szerint, akkor mi a faxnak kellet kiüzniük az osztrákoknak a törököket magyarországról, ha ti mint megalázott rabszolgák is faxán éreztétek magatokat már akkoriban? csak fölösleges vérontás volt...
aztán a tatároknak is lefeküdhettek volna...
II. rákóczi is csak egy rendbontó lehetett, nem beszélve a 48 asokról és az 56 osokról!
csizmi,te egy szolgalelkü buta fasz!
Péter2
Ruszki propaganda a moszkovitáknak , lassan 2 éve nem tudnak az oroszok előrenyomulni , az ukránok ,meg területet szereztek vissza ! Ugyan ez a mantra ment Afganisztáni 10 éves háború alatt és a 1990 évekbeli Csecsen Orosz háborúban is , az eredményeket meg tudjuk , Afganisztánnál a nyugat főleg Amerika segített fegyverekkel , Csecsen háború meg ugyanazok fegyverek kerültek szemben egymással .
kereső
Húúú, de szépet álmodott a duma!!! Elmondta ezt az ukránoknak is, és azoknak az országoknak, akik támogatják Ukrajnát. Ja, az Eu meg mindjárt szétesik- mondja,. Nem tudom, hogy ezt az oroszok találták.-e ki, vagy a rogán/habony istálló szlogenjét ültették át oroszra. ??
csak úgy....
@Maccska: mikor is volt a vietnámi háború, te agymosott barom? azóta már a ruszkik is irtották az afgánokat és a csecsenyeket! -persze szerinted nekik szabad..., -látod, ezért is vagy te egy krónikus elmebeteg !
jesz
családok milliói rokkannak bele ebbe az öldölésbe...és a hadurak töretlenül hajtják az embereket a vágóhídra, ahol a segítő nyugat fegyverei osztják a halált...ez kell nekünk?

Nem az a balfasz zongorista, vagy a medvelovagló a hibás, hanem akik egymás ellen tüzelik őket...a zongorista önimádata határtalan...mindenhol felállva fogadják vastaps közepette...nos ez az önimádat milliókat
tett földönfutóvá, és százezreket sodort a halálba. Az ellenfélnél dettó.
balos
@Ábel: A hitlernek is voltak "magyar" rajongói oszt meg is lakoltunk!
jáger laszló
Ukrajna még erőlködik,de lehet,hogy ennek a nagy erőlködésnek bexarás lesz a vége!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Maccska: te haditudósító voltál vietnámban? a hitvány ruszkiknak több áldozatuk volt a törtánelmük során mint bárkinek ! ök még a szarházi,gyilkos hitlert is überelték! - utánuk jön kína, akik szintén egy gyilkos népség! ezek tények a XX. századból!
csak úgy....
@Őrnagy: már megint mi a faxt keresgélsz 1882 ben? neked a diliházban nincs jelened?
Néro2
Tudjuk aztán majd atomoznak meg mikor mit.
Ezért szereti őket a világ.:)
Peller Anikó
@csak úgy...: Ez a dilis történelemtanának hiszi magát. De csak a harmadikos történelemkönyvet találta otthon a ládafiában. A hülyeségeit meg a szemináriumokon szopja magába, de legalább ő boldog és elégedett saját magával, minta tehén. Ő is mindig elégedett a saját hülyeségétől.
csak úgy....
@Őrnagy: akkor mesélj a majmok szaros seggéröl, amiben te szintén jártas (járatos) vagy ! :)
ne kímélj bennünket,had nevessünk!
rakitics41
Van még más lehetőség is nem csak amit az orosz fószer felsorolt, és ha csak erre a két módra készültek fel az oroszok , akkor majd meglepődnek!
rakitics41
@Őrnagy: Te nem tudod hogy az ukránok most törték át az oroszok védő vonalát és nyomulnak előre?Ez is egy megoldás.Meg az is, hogy a vannak országok akik megvédik Ukrajnát, a szövetségesüket,már csak azért is hogy minél közelebb kerüljenek az oroszokhoz ez is egy megoldás, s ez már a II.Világháborúból ismert.
jáger laszló
Isten hozta őrnagy úr
Örkény István
csak ennyi
barátilag
J,L.
pultosjocó
@csak úgy...: nincs neki, már az oviban is időgép volt a jele...
balos
@Őrnagy: Bolond gombát ettél szarnagy?Eddig egész más faszról regéltél?Netán lenyelted a végeredményt is?
Dr. Proktor
Ez az állj vagy lövök gengsztermódi államközi megfelelője...
Gengsztermódi!
balos
@szarnagy: nedveskegyencfegyenc!magaácska akkor volt katona,mikor az apjának elszakadt a kotona,na az volt a katona dolga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.