Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége, de több ellenzéki párt is vesztett szavazókat. Ezzel párhuzamosan egyre több választó nem talál magának pártot, egyéves csúcson a bizonytalanok aránya.

Bajban vannak Orbánék? Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége

Ez derült ki a Republikon Intézet szeptemberi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telexen ismertettek először.

Folytatódott a Fidesz népszerűségvesztése szeptemberben, a Republikon felmérése szerint a teljes népesség körében egy százalékpontot veszített a kormánypárt (29) augusztushoz képest, míg a pártválasztók körében változatlanul 42 százalékon áll a támogatottságuk.

Már háromból egy választónak (32 százalék) nincs pártja, azaz ma többen tartoznak a bizonytalanok táborához, mint ahányan a Fideszre szavaznának.

A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, a a teljes népesség körében azonban ők sem tudták növelni a támogatottságukat (12 százalék) augusztushoz képest. A pártválasztók körében egy százalékpontos elmozdulást (18 százalék) ugyan fel tudnak mutatni, de ez még messze elmarad Gyurcsány Ferenc tavaly szeptember várakozásaitól. 

Szeptemberben ismét beelőzte a Mi Hazánk Mozgalom a Momentumot, a Republikon kutatása szerint a teljes népesség körében 7, a pártválasztók között pedig 10 százalékon állnak Toroczkai Lászlóék. A tízszázalékos plafont az elmúlt egy évben nem tudta átugrani a Mi Hazánk, de két hónapja tartják ezt a szintet.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szeptemberben utolérte a Momentumot. A viccpárt támogatottsága hónapok óta nő, ez a tendencia szeptemberben is folytatódott: 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében (6 százalék) és a pártválasztók között (8 százalék) is. 

Az MSZP az augusztusi mélypont (4 százalék) után a Republikon szeptemberi felmérése szerint ismét átlépte a parlamenti küszöböt a pártválasztók körében (5 százalék), a teljes népességben pedig változatlanul 3 százalékon állnak a szocialisták.

Forrás: Telex

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezzel a teljesítménnyel ott kellene tartania a fidesznek, mint az mszp. 40% feletti támogatottságból egyértelmű, hogy nem jött meg az emberek esze csak a pízt keveslik.
Majd ha viktor megint ad, akkor újra megnő a támogatottság. Valaha azt hittem ennyire nem egyszerű a magyar ember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ...na, ,, visszavett" nagypofádból arra következtetek, megértetted mekkora barom vagy bolsiék fajkreténje. Tetves bolsiságod elkussolása ilyen esetekben sem bír előjönni, igaz agyhalott balfasz?
Toljad, jó látni milyen nem akar lenni az ember.
rakitics41
Nekem meglepetés hogy a FIDESZ csak csekély mértékben vesztette választóit, mert olyan vezetést amely az országot az EU-ban az utolsó helyre vezette a gazdaság eredményeit tekintve, és hogy az ország lakosságát elszegényítette, és az ország gazdasága már egy éve recesszióban van,nincs fejlődés, és itt a legnagyobb az infláció Európában , és még a Románok is jobban teljesítenek mint mi, több szavazat vesztességet kellett volna hogy eredményezzen!%Az ellenzékről meg csak annyit, hogy kit válasszon a szavazó ezek közül az emberek közül akik még ilyen helyzetben sem azzal törődnek hogy meggyőzzék a szavazókat arról, hogy a mostani rossz eredményeknél ők jobbat képesek elérni, hanem inkább egymás lejáratását tűzték zászlóikra, és azzal "kampányolnak"!Ilyen politikai helyzetben teljesen érthető a választók magatartása.Látják ugyan most már többen, hogy ez az Orbán kormány csak a csődbe és a szegénységbe , a jobbágy sorba vezeti vissza az országot, de még mindig nem elegen elégedetlenek és azt is látják hogy nincs egy olyan ellenzéki vezetője az országnak akinek elhinnék hogy képes kivezetni az országot ebből a tespedtségből, jobbágy sorsból, mert szerintem Magyarország a polgárosodásból kimaradt.Jobbágyokkal nagyon nehéz rendszert váltani!Ezért nem nő az ellenzéki pártok támogatottsága, hiába csökken a FIDESZ-é.
ómió
@Aki Én: Sokadszorra se értesz semmit, bolsiék fajkreténje!? Marad a tetves bolsiságod másrahazudása!? Már az új donor kutyaagyad is kevés ehhez, bolsiék elmebetege!? Neked kijárna már a Lenin Rended!
Aki Én
@ómió: ...na, ,, visszavett" nagypofádból arra következtetek, megértetted mekkora barom vagy bolsiék fajkreténje. Tetves bolsiságod elkussolása ilyen esetekben sem bír előjönni, igaz agyhalott balfasz?
Toljad, jó látni milyen nem akar lenni az ember.
Buta vagy, buta vagy... De miért osztod meg ezt itt percenként???
ómió
@Aki Én: Szóval, sokadszorra se értesz semmit, bolsiék kutyaagyú idiótája!? De akkor mit hírdeted itt még mindig az agyalágyultságodat, bolsiék agyhalottja!? Ezzel taposol itt napjában a Lenin Rended után!?
Aki Én
@ómió: Látom agyhalott balfasz, már arra sem akarsz emlékezni, mekkora baromságokat írtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.