Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége, de több ellenzéki párt is vesztett szavazókat. Ezzel párhuzamosan egyre több választó nem talál magának pártot, egyéves csúcson a bizonytalanok aránya.

Bajban vannak Orbánék? Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége

Ez derült ki a Republikon Intézet szeptemberi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telexen ismertettek először.

Folytatódott a Fidesz népszerűségvesztése szeptemberben, a Republikon felmérése szerint a teljes népesség körében egy százalékpontot veszített a kormánypárt (29) augusztushoz képest, míg a pártválasztók körében változatlanul 42 százalékon áll a támogatottságuk.

Már háromból egy választónak (32 százalék) nincs pártja, azaz ma többen tartoznak a bizonytalanok táborához, mint ahányan a Fideszre szavaznának.

A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, a a teljes népesség körében azonban ők sem tudták növelni a támogatottságukat (12 százalék) augusztushoz képest. A pártválasztók körében egy százalékpontos elmozdulást (18 százalék) ugyan fel tudnak mutatni, de ez még messze elmarad Gyurcsány Ferenc tavaly szeptember várakozásaitól. 

Szeptemberben ismét beelőzte a Mi Hazánk Mozgalom a Momentumot, a Republikon kutatása szerint a teljes népesség körében 7, a pártválasztók között pedig 10 százalékon állnak Toroczkai Lászlóék. A tízszázalékos plafont az elmúlt egy évben nem tudta átugrani a Mi Hazánk, de két hónapja tartják ezt a szintet.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szeptemberben utolérte a Momentumot. A viccpárt támogatottsága hónapok óta nő, ez a tendencia szeptemberben is folytatódott: 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében (6 százalék) és a pártválasztók között (8 százalék) is. 

Az MSZP az augusztusi mélypont (4 százalék) után a Republikon szeptemberi felmérése szerint ismét átlépte a parlamenti küszöböt a pártválasztók körében (5 százalék), a teljes népességben pedig változatlanul 3 százalékon állnak a szocialisták.

Forrás: Telex

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezzel a teljesítménnyel ott kellene tartania a fidesznek, mint az mszp. 40% feletti támogatottságból egyértelmű, hogy nem jött meg az emberek esze csak a pízt keveslik.
Majd ha viktor megint ad, akkor újra megnő a támogatottság. Valaha azt hittem ennyire nem egyszerű a magyar ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
A nem teljesen vak fidesz szavazó azért érzi, hogy megszorítás van orrvérzésig, még akkor is, ha a fidesz tejszínhabnak hívja. Mindenki érzi a pénztárcáján.
Az okosabbja azt is tudja, hogy ez legnagyobb részt a kormány műve, mert egyetlen ország sincs akkora sz@rba mint mi.
Jövőre minden eddiginél nagyobb osztogatás, és választási csalás várható. Aztán alámerülünk a fostengerbe.
Clavigo
Gond egy szál se...Legfeljebb kicsit korrigálják majd a " választási szoftvert "... oszt jó napot..
Aki Én
@Macskaszem: Elvileg így van, gyakorlatilag aki ma még fideszes, az vak.
Giovanni Alba
@Macskaszem: ma, 08:06
Ott van még az adu ász, a valamlyen vészhelyzetre hivatkozással bármikor bejelenthetik a választások elnapolását bizonytalan ideig, a végrehajtó hatalom felügyeletére/ellenőrzésére (mi több, ellensúlyaként) rendelt, úgynevezett országgyűlés lelkes tapsa közben.
NKF
Amíg ilyen ellenzék van addig a Fidesz marad! A DK megmarad de a többi java eltűnik!
Elment már sok párt a semmibe! A Nyugodt Erő,a Rab Madarak,A Kisgizdák,stb
csak úgy....
Az egészségügyi államtitkár sem tudja, lesz-e szuperkórház, de Kocsis Máté felesége és a Megafon vezetője már onnan kap fizetést
A társaság igazgatóságának egyébként megalapítása óta tagja Kocsis Máté felesége, aki 2018 óta bruttó 550 ezer forint fizetést vesz fel havonta a cég által közzétett adatok alapján. Kocsisné Márkus Szilvia kinevezése óta bruttó 34 millió forintot keresett az el sem kezdett kórházépítést irányító társaságnál.
444.hu/2023/10/09/az-egeszsegugyi-allamtitkar-sem-tudja-lesz-e-szuperkorhaz-de-kocsis-mate-felesege-es-a-megafon-vezetoje-mar-onnan-kap-fizetest
és az idióták még mindíg a fideszéknek tapsolnak! :)
ómió
Már "tömegek kiáltanak" böszmei népzsebiért!? Így "korrekt", efftársak!?
human
Ezzel a teljesítménnyel ott kellene tartania a fidesznek, mint az mszp. 40% feletti támogatottságból egyértelmű, hogy nem jött meg az emberek esze csak a pízt keveslik.
Majd ha viktor megint ad, akkor újra megnő a támogatottság. Valaha azt hittem ennyire nem egyszerű a magyar ember.
csak úgy....
Magyarországon többségbe kerültek azok, akik fizetésről fizetésre élnek
Egy év alatt közel 20 százalékponttal nőtt azoknak az aránya Magyarországon, akik egy havi jövedelme nem fedezi a megélhetéshez szükséges költségeiket és egy havi megtakarítással sem rendelkeznek
444.hu/2023/10/09/magyarorszagon-tobbsegbe-kerultek-azok-akik-fizetesrol-fizetesre-elnek
vajon az éhezés meghozza a fidesz hívek eszét?-vagy már annyira el vannak varázsolva mint a vacsi mama? gyerekek, ez évröl-évre szarabb lesz ...
telegdilaci
@csak úgy.Semmi nem hozza meg a fidesz Hívek eszét,még ha éhen pusztulnak akkor is csak a Fidesz,ezekn a Szektatagok akkora agymosáson estek keresztül,hogy senki és semmi nem tántorítja el őket az Orbán imádatuktól,amikor 2015-től milliárdos közpénzekből Óriás plakátokon kampányoltak,a migránsok ellen,és minden Kormány közeli média azt súlykolta a hiszékeny manipulálható Emberek agyába hogy Gyurcsány be akarja engedni a migránsokat az Országba,akik megerőszakolják azokat a fogatlan,mély szegénységben élő nőket,viszont Orbánmindenkit megvéd ezektől a migránsoktól,miközben a Hazugság propaganda most azzal nem dicsekszik hogy 500-ezer vendégmunkást akar a kormány betelepíteni az Országba,és még Vendég munkás szállót is épít a vendég munkásoknak,ezt nem lehetne az Országban élőknek is meg csinálni,ha egyáltalán érdekelné a kormányt ezek a szegénységben élők sorsa!
Nessy
@Horizont: Majd nem 500 ezer, hanem egy millió lesz az ellenőrizetlen levél szavazatok száma! Változtatnak megint egy kicsi a választási törvényükön, és minden rendben! 30% = 2/3. Probléma megoldva/
ESCOBAR
@Eladott Ország: Pontosan! A baloldal kínosan ügyel, hogy a jobboldalnak megmaradjon a 2/3. A jobboldal meg különösen ügyel, hogy a baloldalnak megmaradjon az 1/3 !!!
verőce21
Választási év után, előfordul mindenhol, hogy átmenetileg csökken a vezető pártok népszerűsége, bár az újabb szabadságellenes javaslatok Brüsszelből - a média teljes ellenőrzése pl. -, és az erre adott kormányzati válaszok, +2%-ot hozhattak a kormánypártoknak...! :)
verőce21
@csak úgy...: 08:48) ezekbe az okoskodásaidba, te bele fogsz őrülni halottak napjára...! :)
Eladott Ország
@ESCOBAR: ma, 11:43 ♦ 2022 év az országgyűlési választások végeredménye. fidesz szavazó 54,13%, 3 060 706 fő, Orbán: „Aki nincs velünk az nincs.” Mindenki ismeri Rákosi hírhedt mondatát arról, hogy mi van azzal, aki “nincs velünk” (ha valaki mégsem ismerné: “ellenünk van”). A Rákosinak tulajdonított axióma nem a magyar diktátor fejéből pattant ki: ugyanúgy hajtogatta John Reed amerikai újságíró 1917-es riportkönyvében Lenin és a Kreml kapujához rendelt vöröskatona is. Sőt: megjelent már Friedrich Engels egy elvbarátjának írt, 1892-es levelében is.”
Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Grósz Károly: Aki ellenünk van, az is velünk van.
Orbán Viktor: Aki nincs velünk, az nincs is. Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.
54,13 % = kétharmad ?! A fidesz matek szerint igen!
A fenti adatok az NVI honlapjáról valók. Ez az eredménmy a világ egyetlen országában sem lehetne kétharmad. 2010-től mindegyik választás ilyen volt. A csalás a megbuherált választási törvényben van!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/363409261_574589781496889_4242437882216578767_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=Pu2krjAdjKcAX_p66Xl&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAcRN6xjwOC8GXi1175ZDy7XeqWbK5a_fGv4gJjvGaHZg&oe=65281EC9
csak úgy....
@vacsi: @verőce21: @Őrnagy: 0rbán elmebeteg gárdája agymosáshoz sorakozó! :)
- nélkületek szebb és okosabb lenne a világ,ti profi elmebetegek!
gina
Ki támogatja ezeket a g hazug tilvajokat?? csak ahgyi férültek, tolvajolk és 2
gina
@gina: Csak gyengeelméjüek és ugyanolyan hazug tolvajok mint ök,, támogatják ezeket a patkányokat,,
verőce21
@csak úgy...:12:50) Ebbe bele fogsz őrülni halottak napjára...! :
csak úgy....
@verőce21: tanultam a rossz példátokból 0rbán örültjei, különben sem érint a nyomorotok csak próbálom kinyitni a csippás szemeiteket! :)
@Maccska: te egyforma kretén a @verőce21: efftársaddal ,ma hányszor jártál gondolatban izraelbe és ukrajnába és pofáztál bele a dolgaikba,te buta güzü tetü?
ti együtt lehettetek munkásör közlegények! :)
verőce21
@csak úgy...: te a saját csipás szemedet nyisd csak ki..., te elmebeteg!
csak úgy....
@verőce21: mikor veszitek végre észre ,ti kuka magyarok,hogy benneteket a rendszerváltás óta minden magyar politikus átbaxxott és rajtatok gazdagodott? - ebben mondjuk 0rbán kimagasló teljesítményt nyújtott ,akit dicsöítetek ti buta vadgalambok... :)
@verőce21: te egy buta alja proli!
csak úgy....
@verőce21: nem akartam említeni mivel nincs rá semmi bizonyítékom, persze ezzel ti hüséges fideszesek is így vagytok,-éppen ezért nem tartom vissza magam!
volt egy hűtőszekrényünk és pár bútordarab amit meghirdettünk,hogy ingyen vihetö.
egy 30 as magyar házaspár 2 gyerekkel vitték el, akik eredetileg erdélyböl származnak ,kettös állampolgárok, magyar - román és kipróbálták 0rbanisztánt! -ha hallottad volna a köpködésüket a szeretett kizsákmányoló hazádra..,pedíg ök kövér szerint magyarabbak mint te ! :)
@verőce21: elöletek, már az igénytelenebbnek titulált erdélyi magyarok is lelépnek nyugatra, ahol valóban számíthatnak támogatásra és szebb jövöröre nem mint nálatok 0rbanisztánba!
csak úgy....
@verőce21: a "magyar menyecske" azt üzente nektek, buta magyaroknak, hogy az apja sokat mesélt neki a csaucseszku korszakról és ö magyarországon ezt 0rbánnal nem szerette volna átélni!
csak úgy....
@vacsi: igen,nagyon bosszantó a butaságod! szerintem neked egy erotikus kapcsolatra lenne szükséged,ugyanis az érvágás már kiment a divatból!
csak úgy....
@Maccska: azok a volt komcsi csóró ddr. banda ,te idióta! :)
egy normális ember, már átutazóban sem megy már magyarországra!
simmering73
@Maccska: Kik azok a normális németek, te nem normális.
csak úgy....
@Maccska: te mindent beveszel a fidesznek? -látod, ezért is vagy te egy idióta ,gondolkodásra képtelen idióta marha! - és erröl csak te tehetsz! :)
csak úgy....
@Maccska: az átlag normális magyarok németországban havi netto 3000 ért dolgoznak euroban , a friss "nobeldijasotok" havi jövedelme a csillagos ég, pedíg ö nem a föltaláló rogán tóni szabadalmából él ,aki nem talált föl semmit csak utalják neki a lét! :)
@Maccska: talán ha egyszer nem leszel ennyire buta mint most,akkor lehet még egy sanszod...,mint kecske pásztor !
csak úgy....
@KisTehen: boci te egy fidesz elmebeteg,aki már azt sem tudja elképzelni,hogy 0rbánon kívül léteznek még gondolkodásra képes emberek! :) pedíg ha figyeltél volna 14 éven keresztül 0rbánra,akkor rájönnél rögvest, hogy a faxi totál zokni! már az apja is azért verte mert hülye volt...,persze ti imádjátok a gyogyikat és a hülyéket...,ti azért vagytok fizetve,hogy ne gondolkozzatok csak bólogassatok minden szarra ...,mint a hüséges ,nyalós pincsi!
Havanagi
@Clavigo: és besegítenek a putyin hekkerek!
csak úgy....
"HULLJON A FÉRGESE"- @KisTehen: fölnyitotta a szememet,hiszen fideszéknek a családbarát kormánynak mi lehetne más célja,mint a "HULLJON A FÉRGESE "
tehát akik nem jók nekik,azok dögöljenek meg! - és ök állítólag keresztény konzervatívok... :)
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy posvány idióta, aki egy fideszes rolexért a nagymamáját is megizélná!
idióta szülöknek hozzád hasonlókat hoz a gyólya...
csak úgy....
@KisTehen: le sem tagadhatod a közlegény munkásör öseidet, te féreg!
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: ti mit szedtetek az elvonási tüneteitek ellen, mikor kivonult magyarországról a sok ruszki szeretötök ? :)
Aki Én
@ómió: ,,Már "tömegek kiáltanak" böszmei népzsebiért!? Így "korrekt", efftársak!?"
Látod mekkora buta balfasz vagy? Hol olvastál ilyet, te agyhalott?
Ez a cikk arról szól, hogy a tolvaj hordától távolodnak.
Egyre kevesebben tolerálják az orbáni népzsebit.
Érted, buta balfasz propagandista bolsi?
ómió
@Aki Én: Akkor, bolsiék idiótája, ha a "fideszé csökken" - ahogy hazudjátok - mégis, kié nő!? Tetvesbolsi agyhalottként részedről ennyi kikövetkeztethetetlen!? Sürgesd, bolsi szarkupac, az új donor kutyaagyadat! Hátha az segít! Lehet, hogy még a saját tetvesbolsi tolvajhordátok felismerésére is képes lehetnél! Őket se kéne másokra hazudnod!
Aki Én
@ómió: Egyrészt ha a csökkenés egyértelmű növekedést jelentene máshol, akkor sem csak a DK létezik.
Másrészt a bizonytalanok nőnek, te buta balfasz.
Ennyit sem képes felfogni buta bolsi lényed?
telegdilaci
@Horizont:Nem tudnak annyi kárt okozni az Országnak,hogy az agymosott szektatagok elforduljanak ettől a kártékony kormánytól,még akkor sem ha éhen pusztulnak,akkor is csak a Fidesz!
telegdilaci
@Aki Én:Látom sikeres volt a hazugság propaganda agymosása! hiába a csökkenés a Fidesznél az ellenzéknél nem jelenik meg,a Bizonytalanok táborát erősítik!
ESCOBAR
@Eladott Ország: Ezek pontos adatok, csak a LISTA hiányzik belőle! A magyar választási rendszer már 1990-ben el lett b@szva!!! Ezért tartunk itt! Persze e komcsi ivadékokat ez az ami konzerválja!
ómió
@Aki Én: Ha megértened nem megy, legalább ne "simogasd", bolsiék fajkreténje! Pláne ne a tetves bolsiságodat kenegesd másokra!
Aki Én
@ómió: ...na, ,, visszavett" nagypofádból arra következtetek, megértetted mekkora barom vagy bolsiék fajkreténje. Tetves bolsiságod elkussolása ilyen esetekben sem bír előjönni, igaz agyhalott balfasz?
Toljad, jó látni milyen nem akar lenni az ember.
rakitics41
Nekem meglepetés hogy a FIDESZ csak csekély mértékben vesztette választóit, mert olyan vezetést amely az országot az EU-ban az utolsó helyre vezette a gazdaság eredményeit tekintve, és hogy az ország lakosságát elszegényítette, és az ország gazdasága már egy éve recesszióban van,nincs fejlődés, és itt a legnagyobb az infláció Európában , és még a Románok is jobban teljesítenek mint mi, több szavazat vesztességet kellett volna hogy eredményezzen!%Az ellenzékről meg csak annyit, hogy kit válasszon a szavazó ezek közül az emberek közül akik még ilyen helyzetben sem azzal törődnek hogy meggyőzzék a szavazókat arról, hogy a mostani rossz eredményeknél ők jobbat képesek elérni, hanem inkább egymás lejáratását tűzték zászlóikra, és azzal "kampányolnak"!Ilyen politikai helyzetben teljesen érthető a választók magatartása.Látják ugyan most már többen, hogy ez az Orbán kormány csak a csődbe és a szegénységbe , a jobbágy sorba vezeti vissza az országot, de még mindig nem elegen elégedetlenek és azt is látják hogy nincs egy olyan ellenzéki vezetője az országnak akinek elhinnék hogy képes kivezetni az országot ebből a tespedtségből, jobbágy sorsból, mert szerintem Magyarország a polgárosodásból kimaradt.Jobbágyokkal nagyon nehéz rendszert váltani!Ezért nem nő az ellenzéki pártok támogatottsága, hiába csökken a FIDESZ-é.
ómió
@Aki Én: Sokadszorra se értesz semmit, bolsiék fajkreténje!? Marad a tetves bolsiságod másrahazudása!? Már az új donor kutyaagyad is kevés ehhez, bolsiék elmebetege!? Neked kijárna már a Lenin Rended!
Aki Én
@ómió: ...na, ,, visszavett" nagypofádból arra következtetek, megértetted mekkora barom vagy bolsiék fajkreténje. Tetves bolsiságod elkussolása ilyen esetekben sem bír előjönni, igaz agyhalott balfasz?
Toljad, jó látni milyen nem akar lenni az ember.
Buta vagy, buta vagy... De miért osztod meg ezt itt percenként???
ómió
@Aki Én: Szóval, sokadszorra se értesz semmit, bolsiék kutyaagyú idiótája!? De akkor mit hírdeted itt még mindig az agyalágyultságodat, bolsiék agyhalottja!? Ezzel taposol itt napjában a Lenin Rended után!?
Aki Én
@ómió: Látom agyhalott balfasz, már arra sem akarsz emlékezni, mekkora baromságokat írtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.