A svéd miniszterelnök és a külügyminiszter is reagált Kövér sértődött kirohanására.

Kövér László „csicskázása” Stockholmig is elhallatszott, nincs miről tárgyalni a svéd kormányfő szerint

Kép: Ulf Kristersson / Facebook

Miután a svéd NATO-csatlakozás ügyében a magyar kromány álláspontja 180 fokos fordulatot vett, szolgaian követve Törökországot, Kövér László egy interjúban üzente meg Svédországnak: „nem vagyunk a csicskásai senkinek”. Az Országgyűlés elnöke így érvelt a komoly nemzetközi biztonságpolitikai kérdésben:

A svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni.

A Kövér sértődött vagdalkozása – mint az Index kiszúrta – Svédországban is visszhangot keltett: Ulf Kristersson miniszterelnök, valamint az ország külügyminisztere, Tobias Billström is reagált.

Nem, én úgy látom, hogy nem tettünk ilyet. Én külügyminiszterként nem sértegettem Magyarországot

– idézik azt, amit Billström az Aftonbladet svéd lapnak mondott. A külügyminiszter azt is hozzátette: „feltételezem, hogy a magyar fél tisztában van azokkal az ígéretekkel is, amelyeket a külvilágnak tettek. Vagyis azzal, hogy nem ők fogják utolsóként ratifikálni Svédország csatlakozását”. Orbán Viktor és a kormány tagjai korábban ugyanis többször beszéltek arról, hogy nem Magyarország fogja utolsóként jóváhagyni a döntést – noha Kövér László szerint „valakinek utolsónak is kell lennie”.

Nincs miről tárgyalnunk. Mi készen állunk a NATO-ra

– jelentette ki Kristersson. A kormányfő szintén úgy vélte, hogy a svéd kormány nem sértette meg Magyarországot. Hozzátette: „az, hogy egyes országok eltérő álláspontot képviselnek, nem újdonság. Ettől még mindketten lehetnek a NATO tagjai, csak tudomásul kell venni azt, hogy a NATO-n belül együtt kell működni”

A Fidesz frakciója egyébként legújabban azt jelentette be, hogy csak Orbán és Kristersson találkozója után kerülhet sor a svéd csatlakozás ratifikációra. Ezt a nyilatkozatok alapján már szervezik.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Meddig mennek még el?? A falon túl is?? Mindenen túl is??
Kövér meg egy elszabadult ágyúgolyó, ő biztosan elmebeteg, ezer jelét adta már.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Meddig mennek még el?? A falon túl is?? Mindenen túl is??
Kövér meg egy elszabadult ágyúgolyó, ő biztosan elmebeteg, ezer jelét adta már.
Pusztai
Milyen finoman fejezte ki Kövér elvtársról a svéd miniszterelnök Putyin fasszopója helyett.
csak úgy....
ezek a bugris parasztok faszán aláássák magyarország becsületét a világban!
RonaGyuri
"There’s a Hungarian saying for when things are not going well: “It is under the frog’s ass.” " - arta a politico.eu

ehhez egy adalék

a "Béka segge alatt" szólás
12880 3
cinege

Utoljára módosítva: 2024-01-25 13:23:42

jelentése:
- nagyon alacsony színvonalon
- rossz, nyomorult helyzetben
- mondták túl alacsony emberre is, hogy "a béka segge alatt nőtt"

A béka segge alatt a föld van, és ha valaki a földben van, akkor már nincs gondja, úgyhogy a leglejjebb az közvetlenül a fölfelszínen van.
És miért béka?
Elsősorban azért, mert a béka csúszós, nyálkás és a sötét helyeken bujkál. Semmi sincs távolabb a büszkeségtől és a jólét... másolási korlát, a tartalmakat szerzői jog védi!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Elsősorban azért, mert a béka csúszós, nyálkás és a sötét helyeken bujkál. Semmi sincs távolabb a büszkeségtől és a jóléttől.
De azért is kifejező, mert:
Megfigyelték, hogy a béka felfújja magát a kuruttyoláshoz. Azt mondták rá: a béka ül és pöffeszkedik. Ahhoz az emberhez hasonlították, aki haragszik a világra, irigy mindenkire. A gyerekek is csúfolódtak úgy egymás közt, hogy "Irigy béka" meg "undok béka".
Asszociáció, hogy a béka a pöffeszkedésével naqyobbnak akar tűnni, ezért még kifejezőbb, ..
C_3PO
Cigány szemébe' minden fehér csicska!
kereső
"A Fidesz frakciója egyébként legújabban azt jelentette be, hogy csak Orbán és Kristersson találkozója után kerülhet sor a svéd csatlakozás ratifikációra. Ezt a nyilatkozatok alapján már szervezik."- zsarolni tetszenek??? Csúnya dolog ám a diplomáciában ilyet tenni, és még csúnyább schegget csinálni szájakból nagy nyilvánosság előtt.. Nem mellesleg ez már a hányadik/hányadék variációja az állampártnak, hogy miért is NEM??
archive
Már belezavarodtam az információ-áradatba: orbán akarja, csak a fideszképviselők nem. Meg kövér sem akarja, mert a svédek nem szimpik. orbán megengedi a képviselőknek, hogy szavazzanak, ha a svéd mininszterelnök idejön. Miért kellene idejönnie, ha orbán nem akarja, hogy a NATO tagja legyen, mert a svédek megsértik őt.. vagy akkor most ki kevel van?
Béla333
Nem kellene szólni ennek a hülye házmesternek, hogy fogja már be a pofáját?
Béla333
Pont fordítva igaz (mint mindig!), mint ahogy a mocskos maffiózók állítják!
A svédek nem csicskái a magyar maffiózóknak, nem kell nekik hajbókolni az aljas, hazug, tolvaj, hazaáruló, oroszcsicska maffiózók előtt!
Azért mert van az országban annyi hülyemagyar maffiahívő, hogy ezeket a szavazatával hatalomba tartsa, attól még nem kell az Unió egyik politikusának sem behódolni, vagy egyáltalán szóba állni ezekkel!
A 7-es cikkely élesítése a megoldás, el kell venni ezektől a mocskoktól a szavazás jogát.
Elég volt a tüskékből a köröm alatt, a botokból a küllők között!
Mocskos szemét hazaárulók!
kereső
@Béla333: Nem kevesebbet mondott kövér ezzel a csicskázással, hogy a NATO másik 29 tagállama "csicska", a svédek csicskája- franciák, németek, kanadaiak, amerikaiak, lengyelek, csehek, szlovákok, románok...
kereső
@Béla333: Magyaroknak ez nem "derogál", mi csak putyin, erdogan, meg a kinai kommunista párt csicskásai szeretünk lenni.
Nyírfa
Nem igazán értem, mit szervez a külügy, mert a svéd miniszterelnök a február 1-jei csúcson kíván egyeztetni. Egyeztetés alatt értsd: meghallgatom azt a szerencsétlent, aztán udvariasan elküldöm a francba.
kereső
@Nyírfa: Nem értenek a "diplomácia" és a civilizált világ nyelvén. Már elküldték őket, kukutyinba zabot hegyezni- finoman, és eltartott kisújjal.
sokanvagyunk
Csak nehogy a NATO minőségi cserét hajtson végre...
Béla333
Kicsit tökösebb lenne ez a svéd miniszterelnök, akkor a következő találkozásukkor jól pofán is vágná a mocskos hazug, tolvaj hazaáruló maffiózót!
csak úgy....
mert tetszik! :) gazsi a (zöld) kalapos király avagy , - Hogyan álcázta magát Orbán Gáspár Afrikában? www.youtube.com/watch?v=0wy86FD0aSA&t=25s
Csizmás Kond
...ma tagadni hülyeség...minden egyes szösszenet fellelhető amit kimondanak bármely részről.
Nyírfa
Orbán lehetetlen helyzetbe navigálta magát. Ha aláírja, ha nem, ő lett a NATO lesajnált kis paprikajancsija. Az egy külön cirkusz lesz, amiket majd kitalál a stábja ( a Rogán-Habony duett ), hogy miért igen, miért nem, miért majd. Na de az ire a pont akkor kerül fel, amikor mindezek után elkezdik követelni a tiszteletet.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.55

Ezt a szegény fiút teljesen megrontotta a családja. Sajnálom, hogy nem volt ereje elszakadni.
csak úgy....
@Nyírfa: várd ki a végét, ha majd tábornok lesz akkor (talán) megpucssolja a dagi papit!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.21

Arra gondolsz, hogy Csádban kitanulja a gerillaharcot? :)
csak úgy....
@Nyírfa: nem gondolok semmire viszont föltételezem,hogy gyülöli az úrhatnám faterját, aki öt a "másságáért" szégyeli és állítólag veri az anyját...
Nyírfa
@csak úgy...: 14.47

Gáspár gyenge ember, így jobb, ha nem töri a fejét bosszún, mert az kiterjesztett lenne, és szörnyű.
csak úgy....
@Nyírfa: nem ismerjük gáspárt és azt sem,hogy mi lakozik benne! -ha az iskolákban lövöldözösökre gondolok, akiket megaláztak a társaik...,valóban szörnyü!
a gyenge emberek hirtelen lesznek veszélyesek, - ha csak nem vezetik le a libbsik elleni dühüket a propelleren mint a buta tehenünk és a még butább macsskánk! ;)
Nyírfa
@csak úgy...: 15.09

Egyet gondoltunk.
Eladott Ország
A fidesz egy évtized alatt tönkrevágta az ország iránti bizalmat. A tiszteletet egyébként ki kell érdemelni és nem kikövetelni, de legkönyebb elveszíteni, mint helyreállítani. A fidesz bűnbanda pedig már kiírta magát Európából, ennek a tróger bandának már nincs visszaút.
Ftomi
@Eladott Ország: Sajnos még mindig van kb.2,5 millió hithű agymosott, akinek a sz@r is jó!

Aki meg szeretne a NYUGATHOZ tartozni azt ezek az agymosott fizetett bérencek kikezdik!

Nem hagyjuk magunkat!

Szebb és jobb jövőt szeretnénk gyerekeinek és unokáinknak!
Ftomi
Amikor egy vezetőbeosztású így nyilatkozik, szégyenllem, hogy Magyar vagyok és ő egy vezetője az Országunknak!

Pedig 1989-ben Berlinben nagyon BÜSZKE MAGYAR voltam!

Büszkeségem ma is megvan, de szégyenllem, hogy ilyen vezetői vannak szép Hazámnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.