A kötet kiegészítései a keresztény nacionalizmus elméleteire világítanak rá, melytől nem áll távol a fehér felsőbbrendűség. Az eladásból befolyó összeg Donald Trump perkasszáját duzzaszthatja.

Kedden megjelent egy videó Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt Truth Social nevű közösségi platformján, melyben arra akarja rávenni követőit, hogy vásárolják meg a "God Bless the USA Bible" című kötetet, mely a Trump rendezvényein rendszeresen fellépő Lee Greenwood countryénekes webáruházában szerezhető be.

És még ez az ember Orbán nagy példaképe – Rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető Bibliával kampányol Donald Trump

Fotó: Religion Dispatches

A kötetben a Biblia sorai mellett az Egyesült Államok alkotmányának szövege és a Függetlenségi Nyilatkozat is olvasható, csakúgy, mint Greenwood legismertebb slágerének kézzel írott refrénje.

Trump a videóban egyenesen Greenwood webshopjára irányítja a nézőket, ahol 59,99 dollárért, tehát nagyjából húszezer forintért meg is lehet rendelni a kibővített Bibliát. A kötetnek a tartalmán túl a külseje sem szokványos, ugyanis annak ellenére, hogy a szent iratot (is) tartalmazza, egy amerikai zászló van a borítóján – írja az Euronews.

Felháborodtak az amerikai keresztény közösségek

Trump akciója visszatetszést váltott ki az amerikai keresztény közösségekben, többen "szentségtörésnek" vagy "eretnekségnek" titulálták a videót. Egyesek olyan passzusokat idéztek a Bibliából, melyen arra utalnak, hogy pénzért kihasználják az emberek hitét.

Jason Cornwall dél-karolinai lelkész például azt írta az X-en,

Trump akciója sérti a tíz parancsolat egyikét, melyben azt írják, "Isten nevét hiába a szádra ne vedd".

Jemar Tisby történész mindezt azzal egészítette ki a CNN-nek, hogy

a videó a keresztény nacionalizmus értékeit visszhangozza, miszerint Amerikát keresztény nemzetként alapították. A keresztény nacionalizmus alapelvei előítéletesek, és közel állnak a fehér felsőbbrendűség elméletéhez.

Guthrie Graves-Fitzsimmons, a keresztény nacionalisták ellenében dolgozó Christians Against Christian Nationalism szervezet munkatársa közölte, a Trump által hirdetett kötet azért is problémás, mert a hazaszeretetet keveri a hittel.

Ráadásul egyesekben felmerülhet, hogy miként a keresztény nacionalisták, úgy a többi keresztény is abortusz- és LMBTQ-ellenes, miközben ennek az ellenkezője az igaz. A Bibliának számtalan változata létezik az árát és a lábjegyzeteket tekintve, de a Trump által hirdetett kötet a hazafias témákra vonatkozó kiegészítésekkel igencsak kilóg a sorból.

Hova megy a bevétel?

Arról nem tudni, hogy a kötet eladásaiból származó pénz hova kerül, a webshopban azt írják, hogy Trump kampányára biztosan nem fordítják. Arról sincs szó ugyanakkor, hogy az ne kerülne Trump kasszájába.

Forrás: Euronews.com

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Azért ne nagyon tolongjunk ennek az irománynak a megrendelésével, mert könnyen szembetaláljuk magunkat a Szuverenitásvédelmi Hivatallal - hiszen kampányra kerülhet az a pénz! :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Őrnagy
Maradjunk a történelmi tények mellett:

1776-ig nem volt egyetlen szervezett államalakulat se a mai USA területén, amit a Brit Királyság gyarmatosított és gyarmatként kezelt.

1776. július 4-én az amerikai kontinentális kongresszus elfogadta a tizenhárom amerikai gyarmatnak a Brit Birodalomtól való függetlenségét kimondó nyilatkozatot. Történészek a mai napig alapító atyákként ismerik az Egyesült Államok azon politikai személyiségeit, akik 1776-ban aláírták a Függetlenségi nyilatkozatot, majd 1787-ben az USA alkotmányát. Richard B. Morris történész 1973-ban az alábbi hét személyt sorolta az eredeti alapító atyák közé: John Adams, Benjamin Franklin, Alexander Hamilton, John Jay, Thomas Jefferson, James Madison és George Washing­ton.

Az amerikai függetlenségi háború a brit fennhatóság alá tartozó tizenhárom észak-amerikai gyarmat háborúja volt Nagy-Britannia ellen. A gyarmatok népességét megosztotta a konfliktus, és míg a patrióták a gyarmatok függetlenedését támogatták, addig a lojalisták továbbra is hűek maradtak az angol királyhoz. A gyarmatok kezdetben nem is függetlenedni kívántak, hanem a számukra kedvezőtlen rendeletek, adók visszavonását követelték. A háború kitörésének számos oka volt, a folyamat már a hétéves háborút lezáró 1763-as párizsi békeszerződés idején megkezdődött, 1775-ben fegyveres szakaszába lépett, és 1783-ban a párizsi békekötéssel zárult, ahol Nagy-Britannia elismerte az Amerikai Egyesült Államok szuverenitását.
Pálinkás Pál
azt árulja már el nekem valaki, miért baj az ,hogy én mint fehér ember, a saját rasszomat helyezem előre..?..főleg úgy hogy a napi történések fényesen igazolják ennek jogosságát szerte a világban..
Tibor95
Aki belenéz az amerikai balos médiába, angolul is tud, és követi az eseményeket, annak azonnal ki fog derülni, hogy valójában ismét a demokraták jóemberkedtek -értsd baloldal próbált megtéveszteni-.

Nem kell összekeverni a rasszizmust és a migráció ellenességet sem. Európában figyelmeztetett a jobboldal, hogy valóban rossz a migráció, és nagy fokú terror veszéllyel jár. A baloldal pedig demonstrálta is azt nekünk. Sajnos emberi életek és rengeteg felfordulás és pénz árán. Korrupt országellenes Soros emberei, békét hozunk Amerikába és az országba. Komcsi Feri vezéretek se nem lesz benne ebben a békében. Sitten fogja csodálni Orbán országát. Lehet menni, takarodót fújni. Valamint éljen a fidesz és Magyarország!
Őrnagy
Nem igazán látom, hogy a történelmi tényekre alapozott választási kampányban pontosan mi is a "Fehér felbsőbbrendűséghez közel álló" tartalom?

A tények makacs dolgok, nem kell átírni és kiforgatni lejáratási célból!.

Ha így haladunk a Magyar honfoglalás történelmi hűségben való tanításába is belemagyarázzák hamarosan a "fehér felsőbbrendűség" hirdetését, sőt egész Európa belakását a "Kaukázusi fehér rassz" által a jégkorszak enyhülése után!

Agyrém, és ócska politikai fogás a választók hergelésére, összeugrasztására !!!
viccesvigságok
tán Kanada sem maradhatna ki ? Annó francia fenhatóság ként.
viccesvigságok
@Pálinkás Pál: Pali bá tán mert fehér rabszolgák már nem voltak még a görögöknél sem, viszont afrikában akadt akit odahurcolhattak és a hatalomból kizártakkal. Tömegesen. Hajók százai vitték a munkára a négereket.Jogot viszont senki sem adott nekik max éhbért, korbácsot.
csak úgy....
a fehér börükre büszke elmebetegek így tartanak össze! - szar dolog ha valaki csak a fehér börére tud büszke lenni! :) - közben a honfoglaló magyarok egy kicsit sem voltak fehérek,nem beszélve az indiából származó mostani magyar miniszterelnökröl!
Őrnagy
@viccesvigságok: Most az USA elnökválasztás a tét! Hogy mi volt, mi van és mi lesz Kanadában, az az USA választási kampányt nem igazán érinti.
Pálinkás Pál
@viccesvigságok: és ez engem miért érdekeljen..? nem én hurcoltam őket...
én hagytam volna afrikában őket, most meg megadnám nekik a " teljes szabadságot " csináljanak amit akarnak ,semmi segítséget nem kapnak a fehér embertől, segélyt sem, és ez a cigókra is érvényes..: szerinted hány hónap alatt jutnának vissza az ásóbothoz???
Őrnagy
A rabszolgatartás univerzális: a majáktól a kínaiakig, a vikingektől az afrikai törzsekig, a vörös bőrű indiánokig, a maoriktól a japánokig, szinte az összes hagyományos társadalom tartott rabszolgákat.

Az iszlám világa a történelem ”legnagyobb és leghosszabb ideje tartó rabszolgarendszere.„
Míg körülbelül 11 millió embert adtak el rabszolgának Afrikából Amerikába, a becslések szerint körülbelül 17 millió embert deportáltak Afrikából az iszlám legfontosabb ázsiai országaiba.

"Történelmi átverés, hogy a rabszolgatartásért csak a fehérek hibásak
Történelmileg téves kizárólag az amerikai fehér embereket hibáztatni a rabszolgaságért – állítja egy szenegáli antropológus és egy német professzor. Amíg a jórészt afrikai “kiskirályok” által a fehéreknek eladott körülbelül 11 millió rabszolgáról beszélünk, az arab muszlimok körülbelül 17 millió rabszolgát szállítottak Ázsiába."
magyarigeza
Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok soron következő elnöke.
Büszkén képviseli nemzetét. Hazaszerető hozzáállása és elkötelezettsége a nemzeti érdekek iránt példaértékű.

Ami élesen megkülönbözteti a republikánus Dollár Soros HAZAÁRULÓKTÓL, KARÁCSONYOKTÓL ÉS MÁRKI ZAY PÉTEREKTŐL:
Minden döntését az amerikai nép érdekei vezérlik, és mindig a közjóra törekszik. Donald Trump elnök úr hűséges szolgája nemzetének, és mindig a legjobbat keresi az amerikai emberek számára. Európai ként is büszkén állíthatjuk, hogy ő a mi elnökünk. Az erő legyen veletek, Orbán és Donald elnökeink. Fel a békére!
viccesvigságok
@Őrnagy: agyagkatonákból nem lett rabszolga ? élőből annál tőbb és ez ma is jellemző.Amugy a xvII .századi Kanadára gondoltam.
Nyírfa
Kufárok a templomban. Ki fogja kiverni őket?
csak úgy....
@Őrnagy: miért mész olyan messzire,hiszen a törökök is szerették a magyar rabszolgákat!
a mostani modern rabszolgaságot nem is említed,mikor több millió magyar él a létminimum alatt,amit szintén rabszolgaságnak lehet nevezni, azzal a különbséggel,hogy már nem a tulajdonosaik gondoskodnak a lakhatásukról és az élelmezésükröl mint régen!
Hazaszeretet
Mit akarnak ezek az Amerikából lobbisták, Soros NGOk által fizetett baloldali árulók???

Ahogy Trump, úgy Orbán Viktor is, büszkén képviseli hazáját, míg a másik oldal csak a fegyvereket által elvett életeket szereti. Trump hazaszerető hozzáállása és elkötelezettsége a nemzeti érdekek iránt példaértékű.

Minden döntését az amerikai nép érdekei vezérlik,
és mindig a közjóra törekszik akár Orbán Viktor és a FIDESZ.

Ahogy Orbán miniszterelnök úr, úgy Trump is hűséges: Szolgája nemzetének, és mindig a legjobbat, fejlődést, békét keresi a népe számára. Büszkén állíthatjuk, hogy ők ketten a világ megmentői!
sokanvagyunk
Azért ne nagyon tolongjunk ennek az irománynak a megrendelésével, mert könnyen szembetaláljuk magunkat a Szuverenitásvédelmi Hivatallal - hiszen kampányra kerülhet az a pénz! :D
Nyírfa
@csak úgy...: 11.11

Előbb a Balogot kell, aztán a templomokat átalakítani közösségi házzá, szociális létesítménnyé.
Nyírfa
@sokanvagyunk: 11.15

Hegyeztem a fülem, vélek-e felfedezni némi gúnyt a bejegyzésedben. :)))
Tibor95
Templomokat bezárni... Ejnye-bejnye! Kitesztek magatokért, Vörös posztós Gyurcsány elvtársak.
viccesvigságok
@Nyírfa: van egy templom amibe pontosan szociális otthon működött.és ma ? na vajon ?
Nyírfa
@viccesvigságok: 11.47

Tiborcz luxusbordélyt építtetett belőle, Mészárossal , közpénzen.
Ne kínozz, légy szí' mondd meg!
viccesvigságok
Karmelita templom Sopronbánfalva étterem és kihelyezett kormányülések
csak úgy....
@Nyírfa: balog egy fura figura,szerintem ha tovább zuhan a fideszben és a reformátusok között, tán még meg is nyilatkozik...
SÍva
Kedves hozzászólók! Írtok ilyet is olyat is, de a lényeget azt nem! A rasszizmus senkivel sem születik! A rasszizmus szerzett tapasztalat még akkor is ha az érintett népcsoportból ismersz kiemelkedett a többségi társadalom normáit betartani, együtt élni tudó embert!
Nyírfa
@csak úgy...: 12.13

Tipikus áruló. Csak azért nem titulálom születettnek, mert minden újszülött ártatlan.
Nyírfa
@viccesvigságok: 11.57

Nem mosakszom, nem kapcsoltam. :)
Pedig a Karmelita még kiabált is: én, én én! :)

De várjál! Nem templom volt, hanem kolostor. Az más!
csak úgy....
még jó,hogy manapság magyarországot csupa szent emberek uralják és lopják szanába meg szétbe, - mert mi lenne ha ugyanezt a hitetlen baloldal követné el ! :)
a magyarok 2/3 a naívabb mint honfoglaló korukban voltak...,mikor még a sámán dobolt nekik és fehérlovat tudtak áldozni !
KisTehen
minden országnak olyan az vezetője, amilyet érdemel ... ez alól az usa se kivétel

HAHAHA
simmering73
@KisTehen: 12:59 De leginkább Magyarország. Szopik is mindenki kollektíven. Te is Limbó Bimbó.
www.kepfeltoltes.eu/images/2024/03/30/653orb_n_sz_vjatok.jpg
csak úgy....
@KisTehen: ezért is van nektek a 2/3 gyogyósnak viktor a nagyüzemi tolvaj! :)
KisTehen
@simmering73: magyarországra ez sokszorosan igaz ... olyan a vezetőnk, amilyet megérdemlünk ...
KisTehen
@csak úgy...: miről beszélsz B+

a gyurcsányod is lopott ... meg a magyarod is
csak úgy....
@KisTehen: a különbség közted és köztem,hogy nekem nincs idióta gyurcsányom, - viszont neked van egy idióta,népbutító, tolvaj 0rbánod! :)
Nyírfa
@SÍva: 12.24

Ezzel azt is akarod mondani, hogy a négerek, zsidók, cigányok, félvérek, arabok nem rendelkezhetnek a fehérekével megegyező jogokkal? A zsidók például fehér bőrűek, de mégiscsak zsidók, mióta világ a világ. Érdekelne például velük kapcsolatban, milyen, a többségi normától eltérő , az együttélésre alkalmatlanságot mutató tulajdonságaik váltak általános tapasztalattá.
A rasszizmussal, mint empirikus eszmével egyetértve, aláírod a fehér felsőbbrendűség íratlan törvényét is, vagy számodra a rasszista gondolkodás egyfajta ítélet bizonyos népcsoportok felett, annak ellenére, hogy elismered, kiemelkedő alkotók , tudósok stb. származása nem fehér szülőktől eredeztethető, ez esetben zavar-e a felmerülő antagoniznus?
Úgy gondolod, hogy a rasszizmus kialakulása természetes emberi reakció, vagy figyelembe veszed a negatív tapasztalatokkal való kereskedést, a politikai manipulációt, a csoportdinamikai játszmákat is, amelyek fixálni tudják az előítéleteket?
Egyelőre ennyi.
csak úgy....
@Nyírfa: engem pld. az is érdekelne,hogy a mostani fajgyülölök pereputtya hány évszázaddal késöbb mászhatott le a fáról ,hogy még mindíg csak itt tartanak!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.00

Még nem értek talajt, kapaszkodnak az ágakba, és félelemmel vegyes értetlenséggel bámulják a világot.
SÍva
@Nyírfa: Úgy gondolom nem értettél meg! A rasszizmus mint olyan ki sem alakulna ha ... nem akarom magyarázni magam. Tévedés ha bárki azt hiszi, hogy ez egyoldalúan a fehérekre jellemző! A másik oldal épp olyan rasszista a fehérek felé! Bele lehet magyarázni sok mindent viszont a lényegen nem változtat! Az ember nem születik rasszistának! Tény, hogy a politikusok nagyon sokat tudnak ártani egyik vagy másik oldal javára kedvezőbb döntések esetén, esetleg mesterségesen még tovább szítani az ellentétet erőteljes pozitiv megkülönböztetéssel az egyik fél felé! Tény, hogy az emberek a viselkedésben maguk is felfedezik a jellemző mintákat! Tudsz tenni ellene? Nem! Tehát marad az úgynevezett rasszizmus!
Őrnagy
@Nyírfa: Nekem valahogy sokkal jobbnak tünnek azok akik

"Még nem értek talajt, kapaszkodnak az ágakba, és félelemmel vegyes értetlenséggel bámulják a világot.",

mint a Sorosbérköcsög agyhúgyköves elmeroggyant libkány csürhe, akik már rég lepottyantak a fáról egyenesen egy pöcegödörbe, és onnan acsarkodnak az ágakba kapaszkodókra gyűlölködve, hogy miért nem akarnak a karmaitok közé pottyanni, és nem akarják, hogy megrontsátok őket és élősködjetek rajtuk!
NKF
Akárhogy is van Trump többet ér mint a Biden aki még a levegővel is kezet fog!
Őrnagy
@NKF: A "Demokratáknál" (akik cseppet se demokratikusak), az egyéni megszerzett érdekeltségeiken alapuló geopolitikai érdek határozza meg a szempontokat az elnökválasztási propagandát és a választók módszeres hülyítését.
KisTehen
@csak úgy...: az a különbség köztünk B+, hogy neked már kirohasztották az agyadat a nyugati libsi eszmék ... ha eléd tolnak egy libsi faszt, te szó nélkül rábuksz és szopod
KisTehen
@csak úgy...: MIKOR AKARJÁTOK VISSZAKÉRNI MAGYARTÓL A LOPOTT PÉNZT???
Nessy
Madarat tolláról. embert barátjáról ismerni meg! Similis, simile gaudet!
KisTehen
@Nessy: a libsiket meg a volt NERes messiásukról
Őrnagy
@KisTehen: A libsik most Dobrevtől Hullaházyig kapkodják a levegőt, hogy egy új "Messiás" elviszi előlük a műsort és a nézőket, rájuk meg nem figyel senki!
Felmerül a kérdés: "Ki nevet a végén"?

Mondjuk én biztosan nem, mert Magyarország és a normális magyarok annál amit látniuk kell sokkal jobbat érdemelnek, de nekünk ez a szánalmas szappanopera jut, amire 5 perc is sok.
Nyírfa
@SÍva: 14.58

Addig egyetértünk, hogy senki nem születik rasszistának, és a rasszizmus ki sem alakulna, ha...
Te itt nem folytatod, mondván, nem magyarázod. Pedig egyszerű. Minél fejlettebb tudatú egy ember, annál kevésbé elégszik meg a felületes ítélkezéssel, ellenben mindennek az okát firtatja, s azok megszüntetésére tesz erőfeszítéseket.
A népcsoportok kulturális jellemzőit, amelyeket a történelmük, a mindenkori környezetük, a hagyományaik alakítottak ki, nem célszerű keverni azokkal a viselkedési mintákkal, amelyek , megfelelő körülmények között egy generáció alatt is jelentős változásokon mehetnek keresztül. Következésképpen a rasszizmus , mint az adott személyiség problémát hárító mechanizmusa, okafogyottá válhat.
SÍva
@Nyírfa: Nyilvánvaló dolgokra nem kell rámutatni mert napi szinten tapasztaljuk az eltérő kultura hatásait, csak, hogy kishazánkat említsem. Azt mondod megfelelő körülmények között egy generáció alatt is jelentős változásokon mehetnek keresztül! Tudod én már "öreg" vagyok és éltem az "átkosban" is de pozitiv változást nem tapasztaltam ennél a bizonyos népcsoportnál, inkább visszafejlődést! Nem ismerem teljes valójában az USA helyzetét és Európa nyugati országaiét sem de biztos vagyok benne , hogy az afroamerikai lakosság nagyrésze hasonlóképpen viselkedik mint nálunk az etnikum és hogy a migráció negatív írányba befolyásolta az utóbbiakét! Mint kitértem rá a politikusok nagymértékben felelősek a kialakult helyzetért és azért is mert nem akarnak érdemben fellépni ellene! Lehet rám mondani, hogy rasszista vagyok de én mindig azt mondom, hogy csak tapasztalt! Majd ha mindenki eltölt annyi időt mint én egy olyan községben ahol az etnikum aránya 90 % utána beszélgethetünk a rasszizmusról!
Nyírfa
@SÍva: 16.32

Természetesen a tapasztalataidat nem fogom megkérdőjelezni, az más kérdés, hogy szabad-e axiómákat gyártani belőlük, különösen, ha azok egy kisközség határán belül mozognak.
Van egy alapvető különbség a világlátásunkban: te azt preferálod, ha valami ellen lép fel a társadalom, én pedig azt, ha valamiért. Ezt az elvet képviseltem egész életemben, s milyen érdekes: soha nem azokkal az emberekkel ütköztem, akikkel a munkám, pld. családsegítőként hozott össze, hanem azokkal adódott problémám, akik a saját "életfilozófiájukat" akarták másokra kiterjeszteni. Sajnálom, de ami a további beszélgetést illeti, nem látom értelmét.
Géza
Nézzük meg Afrikát, aztán tegyük fel a kérdést, tényleg nincs fehér felsőbbrendűség?
SÍva
@Nyírfa: Sajnálom mert tudod abban a kisközségben éltem le az életem majd 40 évet. Az egykor gyönyörű község lakossága teljesen kicserélődött és mára 95 %-ban etnikum lakja! Az utcák szemetesek, ha kihaltak belőle a még ott élők ezek az emberek egyszerűen beköltöztek és nem lehetett ellenük fellépni. Ha nem költöztek be akkor egy hét alatt alapig elbontották a házakat. Tudod sajnálatos módon látom az ország jövőjét a szülőfalum sorsában! De valóban igazad van a további beszélgetésnek nincs értelme! Elkeserítő mert nem látják azt amit a gyerekeinkre hagyunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.