Az orosz-ukrán háborúban tevőlegesen részt vevő orosz cég lehet a Ferencváros fő szponzora. De mit szól ehhez a B-közép?

Rácz András, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, Oroszország-szakértő Facebookon közzétett egy bejegyzést, mely szerint:

Véres rubelek milliói kerülhetnek a Fradihoz – Rácz András egyértelmű állásfoglalása: a Gazprom tevékenyen részt vesz az ukrajnai háborúban

A Ferencváros szponzora a Gazprom lehet/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

„Még mindig remélem, hogy nem igaz az, hogy a Gazprom tényleg a Ferencváros fő szponzora lesz”.

Rácz szerint óriási baj, hogy az orosz petrolkémiai cég „véres pénzével” tömik majd ki a Fradit. A Blikk írt először arról, hogy a Gazprom lehet a csapat mezszponzora – írta a telex.hu. A Külgazdasági és Külügyminisztérium elismert a szponzorációt, ám ők nem látják olyan borúsan a helyzetet.

„minél több nemzetközi nagyvállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán”

- vélte a minisztérium.

Rácz András szerint viszont

„a Gazprom nem egyszerűen egy orosz állami vállalat, hanem egy olyan orosz állami vállalat, amelyik tevőlegesen, harcoló erőkkel vesz részt az ukrajnai háborúban”

- írta. Szerinte a cégnek három katonai magánvállalkozása van, a Potok, a Plamja és a Fakel. 2023 -ben létrehozták a Gazpromnyefty Ohrana vállalatot, melyből leágazott a ez a három vállalkozás.

A három cégek az orosz védelmi minisztérium által létrehozott katonai magánvállalat alárendeltségében működik

„Ezzel együtt a Gazpromhoz köthető katonai magánvállalatok harcoltak Bahmutnál tavaly tavasszal, illetve a dél-donyecki térségben is”

– véli a szakértő,. Az orosz államhoz köthető Wagner-csoport zsoldosai követtek el mészárlást már Maliban, a Fradinak pedig volt mali játékosa is.

A Gazpromnak Rácz szerint ez azért jó, mert Ukrajna lerohanása óta ki vannak tiltva minden az európai futballból. A Fradi támogatásával egy uniós és NATO-tag országban kerülnének vissza az európai fociba, sőt így a Fradit is meghívhatnák játszani Oroszországba.

Rácz nem érti, a Fradinak és Szijjártó Péter külügyminiszternek miért jó ez. Így több országban ki fogják fütyülni a fradistákat,, „sportdiplomáciai bonyodalmak” is előfordulhatnak, arról nem is beszélve, hogy a magyar-ukrán viszonynak ez csak árthat.

„Lehet, hogy van az pénz is, amiért a Ferencváros vezetése usankát tenne a zöld sas fejére...? Esetleg belemenne abba is, hogy egy jókora medve szobra kerüljön a zöld sas mellé...? Vagy mostantól kétfejű legyen a sas, cári koronával?”

- véli Rácz, de vajon mit szól majd ehhez a Fradi B-közép?

Forrás: telex.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Thorba
A hazaárulókat várják a hangosbemondónál.

Maccska, Kis Ökör, stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
De mit szól ehhez a B-közép? Nagyon jó kérdés!! A zsidó Várszegi-t elutálták! =))
Thorba
A hazaárulókat várják a hangosbemondónál.

Maccska, Kis Ökör, stb.
Őrnagy
Az USA atomerőműveit ezzel az erővel véres uránnal működtetik, és 2023-ban a Biden kormányzet meg is két és félszerezte a véres urán beszerzését Oroszországból, amiért dollárt adtak, ami így véres dollárrá vált, és ukrán civileket öl!
Nyírfa
Lassan mondom, mindenki megértse: UN-DO-RO-DOM.
Őrnagy
@Nyírfa: Az egészséges emberek is undorodnak azoktól, akik egyrészt megszervezték 5 milliárd dollárral a Majdani puccsot, majd akik kiprovokálták Ukrajna területén az Oroszország és az USA közötti proxiháborút, és akik mészárszékre küldik az Ukrán állampolgárok százezreit egy mocskos USA geopolitikai érdek megvalósítása érdekében!
Én azoktól a fokozottan oroszfóbiás Gyagyásoktól is UN-DO-RO-DOM, akik csak egyoldalúan Oroszországot hibáztatják, a világ mindenpontján 1945 óta különféle pusztító háborúkat kirobbantó mocskos USA-t meg nemcsak, hogy nem hibáztatják, hanem hevesen kinyalják a szaros seggüket is!
Nanya
@Őrnagy: Ha már a nyalásnál tartunk,én nem kenném veled össze a seggemet. De ott van a géza,a kistehén !
Yeromos
A híres fradiszív, a zöld sasok kitúzik a sarlő kalapácsos jelvényt a sas melére.
Őrnagy
@Nanya: Gyagyás vagy Nanya nyanya!
justhpeter
Merne ellenállni Kubatov ???
Ugyan ! Mi már csak a ferőeri csapatokban bízhatunk ismét !!!
csak úgy....
kubatov a modern idök mosodása .. :) - szegény garas...
ennek még rossz vége is lehet!
rücsü41
Ki emlékszik már arra hogy 1951.-ben a Fradiból Bp.Kinizsi lett.Akkor sok Fradi szurkoló elhagyta az egyesületet mert a Fradi hármas jelszavát tartották magukra nézve kötelezőnek és nem az MSZMP határozatát.MICSODA ÖRÖM VOLT AMIKOR 1956 UTÁN A FRADI VISSZAVEHETTE A NEVÉT , ÚJRA A MAGYAR SZURKÓLÓK KITÜNTETT CSAPATÁVÁ VÁLT EZ A FERENCVÁROSI EGYESÜLET.AZZAL HOGY A FRADI MA ELFOGADJA EGY OROSZ NAGY ÁLLAMI CÉG PÉNZÉT ISMÉT CSAKNEM OLYAN HELYZETBE KERÜL MINT AMIKOR ELVETTÉK A CSAPAT EREDETI NEVÉT.A SZURKOLÓK ÁLLÁSFOGLALÁSA FONTOS LEHET MOST IS ABBAN ,HOGY ELFOGADJÁK E A GAZPROMOT MINT SZPONZORT, NEM BÁNTJA-E MAJD A LELKIISMERETÜKET AZ ,HOGY EGY OLYAN CÉG NEVÉT HIRDETIK A VILÁGBAN , AKI EGY HÁBORÚBAN AZ UKRÁNOK ÉLETÉRE TÖR, ÉS EL AKARJA VENNI AZ ORSZÁGUK EGY RÉSZÉT, ÉS AZ OROSZ TERJESZKEDÉST SEGÍTI?
csak úgy....
@Maccska: a következtetéseid egy súlyos elmebetegre vallanak! :)
csak úgy....
@Maccska: te a fidesz kedvéért vagy magadtól vagy elmebeteg ? :) -szerintem magadtól, neked a véredben van a sok fölösleges,buta mekegés! etetnek téged rendesen ?
szitafotó
@Feller_Peti: Szerintem a fideszt vették meg milliárdos rubelekkel,csak letagadják még az eget is !
izéke
kubatov hogy pattogott,mikor nem olyan rég lázár utasítására elállt egy állami cég a szponzorálástól, most örülni fog,mint majom a farkának :)))) a pénz az pénz,ha ruszki akkor pláne jöhet elven...
lampa laz
Háborúpárti kubaßott zöldek, akik az agresszort támogatják. A véresrubel akár a hurka, az jöhet, miközben állandóan dollárbaloldalaznak.
Dr. Proktor
A nernek a véres pénz is pénz, elfér a lopott mellett...
Apropó, a fradi lesz korunk spájza?
Pálinkás Pál
a fradi b közép már nem az ami volt...,netto orbándroidok lettek...hypós forog a sírjában...
m73
@Feller_Peti: a kurvaanyádat te ruszki faszopó köcsög:-)
Menőmanó
A fradi így védi a békét. Orbán meg az orosz gáz horror áron való vásárlásával. Mindenki másképp csinálja...
Dr. Proktor
@m73: Nem a fát szopja - csak szólok!
m73
@Dr. Proktor: igazad van,mert ha azt szopná. Nem lenne ekkora egy barom:-)
rücsü41
@Menőmanó: Az új Fradit támogató rigmus:"Lesz nekünk új szponzorunk: a Gazprom!Véres lett a forintunk , punk,tum!
Feller_Peti
@szitafotó: Itt nem "szerintemkedni kell". Márki Zay élőben árulta el, hogy onnan jött a több mint 10 millió dollárja...

Soros liberális hazaárulók: Kéretik nem eltérni a tényektől, megtörtént esetektől(lebukás).
Yoda69
@Feller_Peti: Feka_Peti, te mocskos szájú budos bolsevik geci. Meg neked van pofád hazaarulozni, meg háború partolozni a demokratikus oldalt? Ti vagytok azok, akik elfogadjatok a veres rubelt az agresszor ruszliktól, ti vagytok, akik a ruszki diktátor faszát szopjatok, akik mar kétszer is levertek a magyarok forradalmat.
Szemet, geci moszkovita hazaáruló kommunista féreg vagy.
Feller_Peti
@Yoda69: Tudtommal ti fogadtatok el véres adományládikás dollárokat MILLIÁRDOS tételben.
Amit a mai napig nem tudtok a hatóságoknak sem megmutatni, hogy kitől érkezett.

Háborúra uszító ballibernyák balfaszkám így van-e? Vagy talán tévedek??
Yoda69
@Feller_Peti: Tevedsz. A hatosagok nem tudjak bizonyitani hogy kiktol erkeztek az egyeni tamogatasok, ezert is nem inditanak eljarast MZP-ek ellen. Minden mas csak rogani propaganda, amivel neked is teletomtek azt a birkaagyadat.
Feller_Peti
@Yoda69: Próbáld csak mentegetni magad. A magyar nép átlát rajtatok gyurcsaányista/ Sorospénzelt balfaszkám.

Nem csörög a haraszt...

Az OTP ha már feljelentést tett, ott komoly gond van veletek,
és az nem csak sima rágalom, mint amit ti nyomtok itt le a kormány, a magyar nép ellen...

Sorozatszámozott milliárdokról nem tudtok elszámolni. Ezt mindenki már nagyon jól tudja, érti, látja.

Gerinctelen hazaárulók.
Clavigo
@Feller_Peti: javítalak,,te idióta bozgor csicska... A határon innen ezt így mondják... " Nem zörög a haraszt..."... Nem ártana ,ha kicsit " csiszolódnál agyilag",,,! Mondjuk egy köszörűkő alatt...
Feller_Peti
@Clavigo: Tévedsz. Ne várd meg hogy ismét megmutassam a területi különbségeket és kitérjek a nyelvjárásokra...

Nem jártál sem belpesten kívül, külhonban meg végképp nem... Nem ártana ha kidugnád a panelpatkány orrod, és csiszolnád a liberális agyad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok