Minden erejével az amerikai állampolgárság megszerzésére hajt Vajna Tímea – írja a Bors. 

A TV2 tulajdonosának felesége a tengerentúlon szeretne karriert csinálni, ehhez pedig évente legalább 180 napot kell az USA-ban töltenie.

Timi minden álma, hogy amerikai állampolgár legyen. Hiába több éve Andy felesége, az ottani bevándorlási hivatal malmai lassan őrölnek. Nincsenek kiskapuk, ismerősök, és ha valami gyanússá válik, évekre börtönbe dughatják az érintetteket

– mondta a lapnak Timi egyik barátnője.

Vajna Tímea amerikai állampolgárságra hajt

Vajnánénak azért kell minél több időt Amerikában töltenie, mert egy bizonyos időszakot igazolnia kell ahhoz, hogy megkapja az állampolgárságot. A Blikk úgy tudja, hogy a következő öt esztendőben 30 hónapot (vagyis évente 180 napot) az USA területén kell lennie Timinek, akinek ezt papírokkal is bizonyítania kell a hatóságok előtt. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Istenkem, ez a no AZ, aminek kinez! Egy hulye, uresfeju liba!!!

Eloszor is NEM az allampolgarsagot kapja meg, hanem - ha a bevandorlasi hivatal ugy iteli meg -, min. 2 ev alatt elbiraljak neki a "Vegleges letelepedest" (Ezt permanent residency-nek hivjak), aztan ott kell neki eddig a 2 evig FOLYAMATOSAN, ELETVITELSZERUEN elni, es csak nagyon indokolt esetben - pl. csaladban halaleset, vagy a munkaltatoja kuldi el Amerikabol Europaba dolgozni, meghatarozott idore, elore bejelentve! - es csak ezutan folyamodhat az allampolgarsagert.
Viszont megsugom timcsikenek: azok, akik 180 napot tartozkodnak csak Amerikaban, altalaban NEM szoktak megkapni az allampolgarsagot, mert az allam azzal indokolja ezt a donteset, hogy az illeto csak az amerikai utlevelert hajt, (ami ugye nagyon ertekes, ha eredeti), nem pedig azert, hogy amerikai allampolgar, adofizeto legyen ott.)
Na, ebbol a fajtabol meg nem szoktak kerni! Na meg a hazastarsrol is nyilatkoznia kell - es ez mar onmagaban is hatraltato , negativ tenyezo a viharos adofizetoi multjaval.
De el tudom kepzelni, hogy andybol azert lett "andras", hogy timcsike ferje MAGYAR allampolgar legyen, magyar erkolcsi bizonyitvannyal. Hmmmm... Ebbol eleg nehezen lesz valami pozitiv dolog, es ott is csak egyszer fogja megprobalni korrumpalni a tisztviseloket, az FBI mar viszi is ot el...
Na, es az angol nyelvvel hogy allunk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadsanca
Sz@rik a férjére! Ő még fiatal, ezért még vannak "igényei". A jövője már "biztosítva" van! Kell ennél több? Max. elválik, de akkor is csak nyer az egészen. Lehet neki van igaza?
csa-csa
@karma1: na! Te is kimentél? jól tetted!!! remélem Te sem néztél vissza!
a többi meg..
Jozefina
A férje Magyarországra menekült az adócsalásai miatt, Timike meg az USA-ba??? Különben sem számíthat sokat a családi életében a távollét. Andy már elég kókadt lehet Timinek meg nyilván több kell!!??
karma1
@csa-csa: Igen, 16. eve elek Uj-Zelandon, de nem bantanek senkit sem, aki otthon maradt, mert ahogy nekem millio es egy okom volt elhagyni az orszagot, ugy az otthonmaradoknak ugyanennyi a maradasra...
Minden rokonom, baratom otthon el, tehat nekem nem mindegy, hogy mi folyik otthon, es hogy oket, a szeretteimet milyen modon probaljak meg ellehetetleniteni...
Mindenkinek azt uzenem, aki mashol akar letelepedni, ezerszer gondolja meg, hogy van-e kedve mashol elni, es kb. -10-rol (nem is a nullarol) kezdeni, hiszen most mar azzal is meg kell kuzdenie a tavozonak, hogy a magyarokat kezdik mindenhol utalni, tehat eloszor az eloiteleteket kell legyoznie, es csak aztan gondolhat a sajat egzisztenciajanak a kiepitesere. Amikor en elhagytam az orszagot, akkor eleg volt csak a magam dolgaval torodni, a magyarokat szerettek, beszeltek a magyaros vendeglatasrol, munkabirasunkrol, becsuletessegunkrol. Ma mar be kell bizonyitani (egy ujonnan kijovonek, nekem mar nem), hogy a magyarok becsuletesek, nem korruptak (legalabbis nem a koznep), piszkosul tudunk es akarunk dolgozni, akarmilyen nehez is a munka, es persze bele akarunk illeszkedni a tarsadalomba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.