A rádiós fontos problémára hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, egyúttal a megoldásban is segíteni próbál.

Megdöbbentő, elkeserítő az, amit sok kórházban tapasztalhatunk! Elképesztő méreteket öltöttek a kórházi fertőzések számai és azok szövődményei

- írja a Reggeli Show műsorvezetője, aki ezzel a posztjával fontos kezdeményezést támogat: a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének kérését adja tovább, akiknek célja, hogy minden kórházban legyen kihelyezett kézfertőtlenítő. (Mint ha ez egyébként nem lenne alap beteg emberek és nyílt sebek közelében, ugyebár...)

A lenti bejegyzésben bankszámlaszám is szerepel, ide utalhat az, aki támogatná, hogy ne maradjon egyetlen magyar kórház sem alkoholos kézfertőtlenítő nélkül.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@tigram952: Aaa, csak szarkasztikus,...:o)))) Igy kell megorizni a munkaalapu tarsadalomban a munkaerot...

Ugye, "valahova" az volt kiirva a kapu fole, hogy:

"ARBEIT MACHT FREI"
Na, a mi bonsai hitlerunk ugyanezt tartja mottojanak...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Orbán egészségügyi stratégiája, hogy az emberek nem mernek megbetegedni.
cikicakk55
Azt azért nagyon kár volt oda írni,hogy ezek a fertőtlenítők alkoholt tartalmaznak.Ex egészségügyi dolgozó tudom,hogy az alkohol tartalmú dolgok milyen csábítóak a kevés pénzzel rendelkező alkeszoknak.
36
@human: Így van. És beteg, nem is lehet senki, hisz kezdetnek, egészségesen étkezik, már a menzán a gyerek és ezzel elkezdődik a csak egészséges magyar ember elmélete. Majd, úgy is minden polgár, úszik, focizik, minden nap. A munkahelyén, akár csak skandináviában, a stressz, nem ismert dolog. Ha valaki mégis beteg lenne, gyorsan kap időpontot és az állami kórházban a gyógyszerek, szakorvosok, modern felszerelések, minden meg van a mielőbbi gyógyuláshoz. Az idős kor is "boldog" és egészséges. Senkit sem akarnak államilag minél gyorsabban a sírba tenni és a nyugdíj is elég a gyógyszerek megvásárlására.
tigram952
@36: Elgurult a gyógyszered, hogy ezt írod???Remélem, nem komolyan gondolod?
karma1
@tigram952: Aaa, csak szarkasztikus,...:o)))) Igy kell megorizni a munkaalapu tarsadalomban a munkaerot...

Ugye, "valahova" az volt kiirva a kapu fole, hogy:

"ARBEIT MACHT FREI"
Na, a mi bonsai hitlerunk ugyanezt tartja mottojanak...:o(((
36
@tigram952: Minden amit írtam, szarkazmus.
A gyógyszerem pedig rendszeresen szedem.:)
karma1
@36: Mink tuggyuk,...:o)) Szegeny uj kommentelotarsunk nem tudta meg...:o)) Nem baj, majd megszokja,...:o)))
karma1
@36: Inkabb legyel egeszseges, ne kelljen gyogyszert szedned,...:o)))
Aki Én
A qrva életbe, hogy ilyen lassan épülnek a stadionok. Amíg nincs minden faluban stadion, addig bizony lesznek megbetegedések is. Egészséges nemzetet akar a szeretett vezető, de le van lassulva. Szarni arra a qrva piás kézfertőtlenítőre. Attól csak az immunrendszerünk szarik be. Egyél koszt, járj az egészségmegőrző és fiatalító stadionokba (ahol a fűtött gyepen egyébként sem fázol fel), és egy életre elfelejtheted a balkáni eü állapotokat.
Nem arra kell a pénzt költeni, ami úgyis veszélyes és egészségtelen. Ha majd mindenki egészséges lesz aki ma csak sírni tud, akkor a pusztulat kórházak helyére is építhetünk stadionokat. Lesztek ti még hálásak a szeretett vezetőnek. Megértitek egyszer, hova az a sok ima azoktól, akik már megértették régen a dolgok állását.
Sportolj sokat, élj tovább! Veszélyes fertőtlenítők helyett gyepszellőztetőket a pályákra!
Ez a mottónk mától.
pitipatt1917
Szomorú, h 2017-ben így fertőben vannak kórházak.
Szép kezdeményezés, Balázs !!
De mi lesz utána ??
pitipatt1917
Szomorú, h 2017-ben így fertőben vannak kórházak.
Szép kezdeményezés, Balázs !!
De mi lesz utána ??
pitipatt1917
Azért van ellenpélda is, nem kell általánosítani.
H milyen fegyelem, tisztaság van, az bizony a főosztály, v klinika vezííírétől is függ.
Mert fejétől bűzlik a hal.
Levendula
Saját szemeimmel láttam, hogy kórházi osztályon az ápolónő vécézés után nem mosta meg a kezét, azonnal ment gyógyszert osztani a fekvőbetegeknek...
feco fero
Ezek a hiányosságok akár már a bűncselekmény kategóriáját is kimeríthetik
Javaslom az összes megyei Városi országos tiszti orvosi szolgálat menesztését aztán az igazgatók jó seggbe rúgását prémium meg vonását fizetés csökkentését és még ki tudja mit hátha helyreáll a rend
Vagy parlamenti határozattal tiltsák meg hogy nem szabad betegnek lenni kórház kezelést senki nem vehet igénybe
szaboria1
Tegnapi megfigyelésem sajnos a férjem kisebb agyvérzéssel megfigyelésre a sztrok szobába került. A nővér épp pelenkát cserélt egy betegnél a gumi kesztyűt nem vette le hanem azzal egy másik beteget épp meg itatott. Hiába van szuper műszerrel felszerelve egy kórterem ha a nővérek az alapvető higiéniát sem tartják be.
nezelodo
Semmelweis Ignác forogna a sírjában ha ezt látná! Családtagom mellműtét utáni sebe haláláig, két évig nem gyógyult be egy meghibásodott sugárterápiás készülék miatt. Otthoni kezeléssel "kordában tudtuk tartani" a seb kiterjedését. Aztán jött a házi betegápoló, sem érkezéskor, sem távozáskor nem mosott kezet. A képesítse kapcsolatos volt a fertőtlenítéssel, kórházi takarító volt. Ránklőcsölt mindenféle, már felbontott sprét, kenőcsöt, tizedezres összegért, másnapra a gennyes seb fél mellkasnyira terjedt. Kórház, ott baleset érte, a személyzettel utána nem lehetett találkozni, csak messziről láttam, amikor szétrebbentek az érkezésemkor a dohányzóhelyen. Három nap alatt bevégeztetett. Tovább nem részletezem, csak annyit a kifizetett felbontott csodaszereket vitték tovább eladni a vállalkozásban üzemeltetett betegápoló cégnél...
emerencia
@Levendula: @szaboria1: Vajon az a beteghordó, aki közölte velem a minap, hogy ha úgy alakul ő nem emel fel engem, vajon milyen hivatástudattal végzi a munkáját? Nem volt rá szükség szerencsére. (Egy viszont biztos: tőlem vagy hozzátartozómtól egy fillér paraszolvenciára sem számíthatott.) Az én társadalmilag sokkal jobban lenézett kollégáim a kőkemény versenyszférás szolgáltatásban nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust a rosszabb bérükért és munkakörülményeikért. Kb. 5 évenként egyszer fordul elő, hogy valaki hálából ad nekik egy ötszázast vagy egy ezrest. Az engem beszállító két mentős viszont nem csinált belőle gondot. Ingyen és bérmentve székestül felkaptak és be/kiraktak a mentőbe.

Minden tiszteletem azoknak az egészségügyiseknek beleértve az orvosokat is, akik még ebben a helyzetben is tisztességgel kitartanak de valahogy rá kellene venniük a kollégáikat, hogy ne rontsák tovább a renomét! Tapasztalatom szerint a jók vannak közöttük többen. A betegek és hozzátartozóik látnak mindent és kérdés, hogy meddig tűrik még el a trehány munkavégzést? Attól félek, hogy a fizetésemeléssel sem fognak megváltozni. Munkahelyi tapasztalat, hogy aki silány az silány marad fizetésemelés után is legfeljebb ügyesebben leplezi a vezetők előtt. Ez ellen csak és kizárólag úgy védekezhetünk, hogy valahogy mi magunk megneveljük a renitens kollégát mert nem csak mások testi épségét veszélyezteti, hanem mindannyiunk megítélését is rontja.
emerencia
@nezelodo: Őszinte részvétem. Ez szörnyű! Az ember ilyenek hallatán azt gondolja, hogy nincs lejjebb, aztán jön a következő rémtörténet. Meddig még???
36
Nálunk a keszthelyi kórház, ilyen hírhedt intézmény. Arról híresült el, hogy rekord számú amputációt végeznek. A háziorvosunk, inkább küldi a betegeket, Szombathelyre, Pécsre, Budapestre, csak ide ne, mert gyorsan elveszítheti az ember, egy-egy végtagját. Nem foglalkoznak más kezelési alternatívával, mert így olcsóbb.

Mondjuk, mindegyik kórházi orvos, magán praktizál is. Na, ott ha fizet az ember, megmarad a végtagja. Meg aztán a német, orosz, páciens is a magánpraxist keresi fel, nem a közkórház rendelését.
Szörnyű ez a kettősség.
Nessy
És lesz még rosszabb is! A Norvég Alap sokat segített a egészségügyben, viszont épp most teszik őket fekete listára! Tényleg! A Lázár féle minisztérium is részesül a Norvég pénzből! Akkor most ők is részletes beszámolót fognak készíteni a felhasználásról? Igaz abból nem igazán az egészségügy részesedik véleményem szerint.
A VIP kórházban biztos nincs gond a sterilitással! Támadja meg őket a húsevő baktérium! Bár lehet, hogy ő pusztulna el ezektől a hívektől!
36
@Nessy: Lázárral és a minisztériumával kapcsolatban az egykori főnököm szavai jutottak az eszembe: "Önmagamat nem ellenőrzöm." De, ez igaz volt a helyettesére is. Onnan lefelé viszont mindenki számon volt kérve.
Nessy
Valamikor egy skót közgazdász megjegyzését tanultam.
Istenben bízunk, mindenki másnak jelenteni kell!
Ezek szerint nálunk több Isten hit van!
36
@Nessy: A Republic megénekelte ezt-akkor még szegény Cipő-vel Isten nyugosztalja, a Túl sok a király című dalukban.
elnyomott
Jóreggelt!
Dereng már, hogy az egészségügyiek Sándor Máriával az élen miért tüntettek?
szaboria1
Most értem haza a kórházból a férjem ma már aránylag beszélni tud egyből az a problémája, hogy nem jó az ellátás. Tegnap óta én sem tudok egy orvost elérni a nővérek meg azt mondják Ők semmit sem mondhatnak. Várjak hétfőig akkor lesz orvos és ez mind sztrokos betegeknél van. Kérdeztem ha valaki netán rosszabbul lenne, akkor hívják az egy szem ügyeletes orvost. Ez ma magyar ország.
Nessy
@szaboria1: Tudod, én 1957-ben kezdtem az egészségügyben, de édesanyám 1940-ben. A kórház udvarban nőttünk fel, mi gyerekek,. Ott is dolgoztunk aztán különféle beosztásokban év tizedeket. Ilyen nyomorúságos helyzetre én nem emlékszem. Igaz, a fizetésünk akkor sem volt világrengető, de aki nem oda való volt, az hamar kapun kívúl találta magát. Az akkori diri az orvosokat sem kímélte. Egy - egy osztály az egy "család volt", a főorvostól a takarítónőig. Olyan, hogy kollega hozzátartozójától, vagy nyugdíjas kollegától egy csokor virágon kívűl bárki bármi elfogadjon,még a kilencvenes években is tilos volt a kórházban. Na, ma már ez a "veszély" nem fenyeget. Éjszaka óránként, vagy ha súlyos beteg volt, többször végig ment a nővér az osztályon. Ma az intenzíven nem vették észre, hogy mellé ment az infúzió életem párjánál infarktus után, és örök homály fedte, mennyi ideig volt "odaát". Egy tény, már nem ő volt, aki hazajött. El is ment oda végleg.
szaboria1
Akkor te tudod milyen elhívatás tudata lehetett Anyukámnak aki 30 évig egy helyen és ráadásul elfekvő kórházban dolgozott. Én is gyerekként sokat voltam ott mert a főnövér nagyon szeretett és örült, hogy vittem le betegeket az udvarra egy kis levegőzésre.
szaboria1
@emerencia: Az a baj, hogy ma már sokat oda küldenek a mü. központból és azzal fenyegetik őket ha nem vállalja el a munkát akkor nem kap semmi pénzt. Azzal nem törődnek szereti e ezt egyáltalán csinálni.
emerencia
@szaboria1: Jobbulást kívánok a férjednek.
egyvandor
"A lenti bejegyzésben bankszámlaszám is szerepel, ide utalhat az, aki támogatná, hogy ne maradjon egyetlen magyar kórház sem alkoholos kézfertőtlenítő nélkül."

Nem ennek megelőzésére van többek között az egészség biztosítási alap?
Ha ezek a befizetések működnek, akkor Gorbánék meghosszabbítják Bicskéig és a többi kiadásokat is adományokból fedezhetjük.
egyvandor
@human: és mint tudjuk csak az betegszik meg aki gyáva ahhoz hogy ne betegedjen meg.
Gorbán arra számít, hogy aki neki számít az összelophatja azt az összeget amiből még gyógyításra is futja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.