Jámbor István rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője az új traffipaxok első éles bevetésén azt mondta az Origónak, hogy szerinte nem a bírságoktól, hanem a balesetektől kellene félnie a gyorshajtóknak. Elismerte, hogy problémák léptek fel a fix traffipaxok telepítésével, de ha elkészül a rendszer, minden szabálysértésről automatikusan érkeznek majd a csekkek.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wadnarancs
Pedig lassan napszemüveg kell néha olyan villogás megy:)
wagabund
Nagyon sántikál ez a kombinált műszer történet...amolyan nyögvenyelős...
Toby
Eddig is jeleztem traffi észlelésekor másoknak, - ezután is fogok ! Csak úgy, "baleset megelőzésileg !"
Mert gyűlölöm a hamis magyarázatú. hazug pénzbehajtási meséket !
simmering73
Mai pillanatkép. 15:30 Budapest, Nagykőrösi út Nagybani piac magassága. Osszefüggő kocsisorban megyünk befelé, 50-55km/h-val. Végig záróvonal. A tükrömben feltűnik egy böszme nagy fehér Audi, záróvonalat átlépve, a kocsisort kb 80-100-zal végig előzte. A második piros lámpánál értem mellé, kíváncsiságból megnéztem, ki ez az elmebeteg állat. Egy őszhajú 55-60 év körüli parasztbácsi pislogott vissza rám.
Én sose villogok, ha traffipaxot látok. Miért? Mert aki betartja a szabályokat, azoknak nincs mitől félni, aki viszont potenciális gyilkosként száguldozik a közutakon, átmegy a piros lámpán az addig fizessen, amíg meg nem tanulja a szarházi, hogy a közút nem az ő szórakozására lett feltalálva.
hetöndöe
@verőce21: "De böjt s jámborság néked mint a pélva, mert vétkesek közt cinkos aki néma. "

Klasszikusokat csak pontosan illik idézni.
rokker33
Én helyeslem,hogy bevezették ezeket a trafikat!Hasznos szerkezet és több szabálytalankodót lehet vele kiszűrni.Én 7 éve vezetek folyamatosan 7 év alatt kétszer büntettek meg jogosan gyorshajtásért!Belehet tartani a kreszt csak nem kell száguldozni és be kell tartani a szabályt.Persze az szemétség mikor trükköznek és eltakart 30 as tábla után mérnek elbújva egy fal vagy egy bokor mögé.
Desischado
Ez most ugyan nem a cikkhez kapcsolódik, de képzeljétek, a mai Propis cikkek közül egy jó pár törölve van, nem lehet megnyitni! Ti találkoztatok ezzel a problémával? Érdekes módon a "húsba vágó" cikkeket érinti!
papa.49
Eddig is villogtam eztán is fogok, bár mióta beszereltem a kütyüt nem fizettem egyszer se...Fütyül, villog jelez már 3-4 km. ről hogy ,,kóbász,, van a ,,bokor mögött,,...
bakegya
FÉLJETEK,mert félni kell,kell és kell!!!-FIZETNI ELTARTANI,MIT NE MONDJAK JÓLTARTANI EGY SZŰK RÉTEGET PEDIG KÖTELEZŐ!
-csakkk egy apró példa-SZékesfehérvár,M7 felhajtó sáv,átsorolok a belsőbe,azán keresztbe, élesben elém vág egyenesben jobbról HÓFEHÉRKE25-26 körüli pöntosan 138-al-na ezeket kell leszedni,nem a 10-20%-al gyorsulókat!!!
papa.49
@Horizont: Fizettem párszor de mióta van a kütyüm azóta nincs bírság, meg betartom a határokat...A villogtatás meg olyan megszokás, és nem az újgazdagok puccos autóinak jelzek hanem a hozzám hasonlóknak, akit azért is megállít a rendőr mert éppen arra járt...
vadsanca
@Desischado: A linket másold be a keresődbe! Ott megnyílik. Pont ma reggel taoasztaltam én is.
papa.49
@Horizont: Ilyet egy hölgynek még hullarészeden se mondanák...
dr. prédikátor
Először talán a közlekedésben résztvevők fejében kellene rendet tenni,utána lehet birságolni, meg trafizni!!!
papa.49
@dr. prédikátor: Figyuzz én mikor tanultam a vezetést, még divat volt hogy hátrafordulunk, nem csak tükröt bámuljuk, az elsőbbséget megadjuk, akinek jár, a körforgalomba nem leskelődünk jobbra,- onnan úgyse jön senki- a lámpánál nem a zöldnél kezdjük keresni a sebváltókart...Szerintem a képzéssel is baj van, hányszor látok ,,tanuló vezetős,, autót úgy közlekedni hogy egyszerre 2,3 szabálysértést követ el, az úton való helyezkedéssel a jobbra kanyarodásnál a balra húzódással, meg stb...A rendőrség részéről meg a személyre tekintet nélküli elbírálásra, ne legyen érdekes ki, kinek a kije, mint most...
verőce21
@hetöndöe: (22:57) Ha már ennyire "érted a tréfát" Lajoska, akkor a szerző nevét is illik kiírni a szó szerinti idézet után! :)
hetöndöe
@verőce21: Elég az idézőjel,mert a műveltebbek tudják ki írta de ez rád nem vonatkozik,azért hiányolod.
verőce21
@hetöndöe: A művelt az, aki érti a humort! :)
(és ehhez nem kell Babits)
verőce21
@hetöndöe: (13:34) A lényeg, hogy érted a humort Lajoska!
(Tényleg, a kabarékat meg szoktad érteni?) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.