Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a számításainkból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: náladnál butább munkakerülöt még életemben nem láttam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Miért volt bárkinek is kétsége?

a szakportál kiszámította, hogy kinek jó a „az szja-mentesség kiterjesztése a 3 gyerekes anyákra ”

Mint ismert „Orbán Viktor arról beszélt a csütörtöki Kormányinfón, hogy a februári évértékelőjében szeretne konkrétumokról beszélni az újabb gazdaságvédelmi akcióterv kapcsán. Lesz új családvédelmi akcióterv is, küzd azért, hogy a 3 gyermekes anyák esetében is örök életre szóló szja-mentesség legyen”. Nos a portál szakértői utánaszámoltak a dolognak. S lássanak csodát … na jó az sincs magánál aki ebben nem volt biztos : igen a jövedelemmel együtt növekszik a megtakarítás. Sőt – ahhoz már kellett némi hozzáértés -, de erőteljesen exponenciálisan növekszik! =))
silber13
@Shikari: Szart sem ér a a magyar közmondás, te nem dlgozol, mégis zabálsz, igaz a fideszes ingyenkonyhán, de akkor is tömöd a majmot!
Csizmás Kond
Másképp nem lehet felszámolni a cigánygyerekgyárakat.
kissé felnőttem
ez irott malaszt marad, miért mert erre nem lesz pénz, sem gazdasági háttér
mit igérjek én is lejönnek majd a csillagok és a tenyeremből esznek? hát ez ilyen.
Eriksson
Ez a gazdagok ajándéka lesz, hogy értendő? Általában nem a gazdagokra jellemző a sok gyerek.
silber13
@Shikari: Nem ántásképp mondtam e ez az igazság. Egésznap a gép eltt kucorogsz.
1magyar
Aki 3 gyerek mellett még dolgozni bír megérdemli.
silber13
@Shikari: És még valami: Hasznosmunkáak nálad nyoma sincs, csak azellenzék alpári pocskondiázása. Ebben éled ki magad.De a témával kapcsolatban most igazad van.
Csizmás Kond
@silber13: Elnézést, hogy beleszólok, de ki határozza meg, hogy ki hol kucorogjon vagy töltse az idejét ?
RonaGyuri
@Eriksson: hát persze a fideszesek milliós fizetései sincsenek???
csak úgy....
@Shikari: náladnál butább munkakerülöt még életemben nem láttam!
Csizmás Kond
Az pedig lehet hogy a gazdagabbaknak, a több pénzt keresőknek ez az intézkedés többet hoz a házhoz, viszont hogy ezt épp a balliberálisok kezdjék ki, az nagyon nagy visszamaradottságra utal rájuk nézve.
Eriksson
@RonaGyuri: 12:01 Melyik beírásomhoz szóltál hozzá?
RonaGyuri
@Shikari: 11:07 te szaros román orbán-seggnyaló otthon ugass ne itt!
Eriksson
@RonaGyuri: Mintha nem egy nyelven beszélnénk. Kérhetek tolmácsot?
Málna
Teljesen logikus és egyértelmű, hogy aki többet keres, több adót fizet, annak több is marad a zsebében. A lehetőség mindenkinek adott, hogy a gyerekek vállalása előtt (vagy közben) tanuljon, vagy jó szakmát szerezzen.
RonaGyuri
@Málna: csak ebben az országban a jó fizetés - újra - a párthűség következménye! =))
RonaGyuri
@Shikari: csakhogy te nem magyar vagy, hanem egy ócska matyarkodó szaros román pribék! =))
Málna
@RonaGyuri: Tanulással, szorgalommal, tehetséggel is el lehet érni jó fizetést.
RonaGyuri
@Málna: előfordul, de nem ez a jellemző! =))
Aki Én
@Csizmás Kond: @Eriksson: @Málna: @Shikari: Szokás szerint nem nagyon értitek a lényeget. Ennek semmi köze sem a nem dolgozó cigányokhoz, sem senkihez, aki nem dolgozik. De még a szakmákhoz sem. Nyilvánvaló, hogy aki magasabb adót fizet, annak magasabb a jövedelme. @Csizmás Kondom: Ez mennyiben segítség a gyerekgyár felszámolásában???
A lényeg az, hogy megint a magasabb jövedelműek kapnak nagyobb kedvezményt a közösből. Minél több a jövedelme, annál nagyobb a kedvezmény. Nem inkább a rászorulóknak kéne a kedvezmény, azoknak, akiknek kisebb a jövedelmük, ha már a közösből megy? Bizonyos jövedelem felett nem is kéne semmilyen kedvezmény. Az én adómból kap az, akinek esetleg magasabb a jövedelme? Ez baromság és igazságtalan. És ne csak a cigányokban gondolkozzatok.
Aki Én
@Shikari: Ez a te véleményed egy másik cikknél:
,,Mielőtt bárki eltévedne, nem a kormány, az önkormányzat, vagy a Vörös Kereszt feladata tüzelőt osztogatni és fűteni mások helyett! Azt meg kell venni és fel kell használni!
Gyereket is úgy vállalnak, hogy tartsa el az állam! Miért?
El kell menni dolgozni és meg kell venni, amire szükségünk van. Erre nem gondoltak még a huhogók?"

Itt mégis helyesled, hogy a gazdagoknak ad a kormány a közösből.

,,Gyereket is úgy vállalnak, hogy tartsa el az állam! Miért?"
silber13
@Málna: Persze, igazad vn, de manapság nagyfokú párthűség kell hozzá, anélkül nem megy a dolog.. It van példul ez a sikattyú, vagy micsoda. Valamikor voltak normális pillanatai, még a műveltség halvány szikrái is felvilantak nála, de aztán a narancs köd elborította az agyát
és megváltozott. Nem előnyére...
kereső
@Aki Én: Csak kieg. - Novák Katalin három gyermekét már most is a többi adófizető + nyugdijas, + rokkant+ rehabos + már felnőtt gyermekkel rendelkező, de éppen még felsőfokú tanulmányokat folytató szülő tartja el.
Három gyermeknél az adóalap csökkentési kedvezmény 220.000 Ft/gyermek./hó
Hátha igy megértik .
Aki Én
@Shikari: ...buta mellébeszélés. Az a lényeg, hogy megint azok kapnak többet, akinek nincsenek anyagi gondjaik.
Magas jövedelem, magasabb szja, magasabb kedvezmény. De te úgyis seggbuta fideszes vagy, csak orbán hazugságaira vagy vevő.
Már eleve az SZJA minden jóléti államban többlépcsős. És nem a magasabb jövedelmű fizet több adót, hanem a kisebb jövedelmű fizet kevesebbet, ő kap kedvezményt, nem a gazdagabb.
silber13
@Málna: Még annyit,hogy Shikari régen í Tacitus mondását követi:" Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet" Azaz: -gyakran megesik hogy az érdek a becsülettel vetekedk
Málna
@Aki Én: Tökéletesen értem a lényeget és teljes mértékben egyet is értek vele. Nektek kellene megérteni, hogy ez nem valamiféle szociális kedvezmény rászorulóknak, hanem ösztökélés a gyerekvállalásra, ill. az én olvasatomban jutalom a sok kis leendő adófizetőért.
Csizmás Kond
@Aki Én: Most akkor hogy is kéne érteni?...hogy aki többet keres az többet adózik de a gazdagabbakat mégis a te adódból fizetik...
és rászorulás...most akkor melyik cikkről is hadoválsz itt ?
Aki Én
@Málna: Mert a tehetős, akinek van három gyereke, azadókedvezménytől beindul a negyedikre???
Vicces vagy :)
Aki Én
@Csizmás Kond: ...neked sehogy, pedig nagyon egyszerű. Te olyan buta vagy, mint a föld.
Csizmás Kond
@Aki Én: Hát persze hogy egyszerű, de te mindig komplikálod és belezavarodsz a végén.
Málna
@Aki Én: Ez hülyeség, én ilyet nem mondtam. Ha ugyanazt kapja valaki három gyerek után, mint négy után, akkor abban mi az ösztökélés?
division
@Shikari: @Málna: @Csizmás Kond: Aki szja mentességet kap az nyilvánvalóan dolgozik, azaz hasznos tagja a társadalomnak, emellett legalább nevel 3 gyereket. Sajnos a liberálisok szerint azokat kellene támogatni akik a semmire szülnek 10 gyereket, és persze nem dolgoznak. Remélem, az ő nyugdíjukat majd ezek gyerekei termelik ki.
Eriksson
@Shikari: Annak a szubkultúrának a tagjai nemigen tolonganak a munkaközvetítő irodákban akár kevés gyerekük van, akár sok. Tőlük aztán nem kell sajnálni az elengedett adókat.
division
@Shikari: Egyszerűbben kell fogalmazni, hogy ők is megértsék:-)) Úgy gondolom Orbán megunta hogy kizárólag csak a semmirekellőket támogassa, csak mert a nép jelentős része úgy kívánta.
namihami
""Tied az ország, magadnak építed!""
Kéretik a megfelelő fideszjelszavakat a megfelelő helyre beilleszteni. Mondjuk egy változat: ""Mienk az adórendszer, magunknak alakítgatjuk!""
Csak a dátum változott, a mentalitás ugyanaz.
division
@namihami: Tényleg úgy gondolod csak a politikusoknak van 3 gyerekük? A középosztályt kell erősíteni, ezt az angolok pl. már ősidők óta belátták, ideje volt már nálunk is. Sokan munka mellett nevelnek 3-4 gyereket, ahol apa és anya is dolgozik, nem pedig a segélyre várnak mindketten. Nem őket kell támogatni abszolút.
division
@Clavigo: A netről nem tudod megállapítani ki semmirekellő, ki nem. Ez csak a valóságban látható.
Clavigo
@division: Shikarival kapcsolatban nincsenek kétségeim...
division
@Clavigo: Gyalázzuk egymást itt annyiszor, miközben senkiről nem tudni az igazat. Semmi értelme, mégis ez megy. Én ismerek itt olyan embert személyesen, akiről ha tudnák valóban kicsoda, a kardjukba dőlnének az utálói:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.