A nagyarányú adócsökkentés, a megszorítások nélküli szociális biztonság és a csökkenő költségvetési hiány hármas célja azonnal vagy akár rövidtávon, megvalósíthatatlan az új kormány számára. Márpedig az ellenzéki Fidesz gazdasági retorikája sokáig e háromszögre épült. Milyen jelek utalnak arra, hogy a választásokon győztes párt tisztában van a realitásokkal, és új utakra tér? Sikerül-e modernizálni a leendő Fidesz-kormánynak Magyarországot? - ez az előttünk álló időszak legfontosabb gazdasági kérdése. Vajon a szocialisták súlyos veresége után, a minden eddiginél nagyobb felhatalmazással rendelkező végrehajtó hatalom képes lesz-e áttörést elérni Magyarország felzárkózásában, az államreformban, a versenyképesség növelésében, a válság utáni tartós és fenntartható növekedés szavatolásában?

Forrás: komment.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
barew7
A kecske jóllakásának és a káposzta megmaradásának antagonusztikus ellentétét bizonyító tanulságos történet.
vukkocska
A Fidesz nem mondhatja, hogy nem tudja, hogyan vette át Magyarországot. Bármilyen apró eredményt elért Bajnai Gordon, rögtön megvétózta azzal, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy azt a kormány tálalja. Mindig, mindent lehúzott. A hatalom mégis nagyon kellett, és ehhez az ország népének semmi köze, nagyon kiürült a Fidesz kassza a cca. 4 milliárdos adósságával. Aki egy párton belül ennyi adósságot halmoz fel, hogyan akar egy országot rendbe tenni?
csutak
@vukkocska: Ébresztő Vukkocska!
Ők lesz@rják a választókat és az országot!
Ezt bizonyították amikor hatalmon voltak.
Nemezis
Ejnye már! Akkor most mi van? Mintha mostanában csak azt hallottam volna, hogy magyarországot csakis az azonnali nagyarányu adócsökkentés mentheti meg, vagy tévednék? Javitsatok már ki ha rosszul emlékszem. Vagy ez csak ellenzékből hangzik olyan jól? Bár ezt már megszokhattuk a fidesztől, hogy a más f@szával verik a csalánt, de ha az ő bőrükre megy, akkor már mindjárt más a leányzó fekvése. Remélem mindenki tisztában van vele, hogy mire szavazott. Nem kéne majd 1-2 év mulva itt sirni, hogy mit tesz a fidesz. Meg is érdemlitek amit tenni fog.
marlin
"Lesz itt minden, pipi kendő, nagy fakolomp, pici csengő" :-)))
A szerviensek "kielégítése" fontosabb, mint az Orr bán, (meg a többi bán) szavahihetősége, mert anélkül jönne a "parasztlázadás"!!
Dr.luigilongo60
Kedves fütyesz hívők, készüljetek fel a "brutális" megszorításokra a jólét helyett.
Ezt akartátok, vagy nem?
luciferi
És a sok ígéretből lőn a nagy semmi! Hajrá fütyesz! Nagy cumi lesz itt, fideszes elvtársak!
mimike57
@luigilongo60: egyre jobban brutálisabbnak látok mindent én is ! Hol a kolbász ?- hazudott!
Hol a más ország? - hazudott !
Hol a programja ?- NINCS !
Rokinyuggerek az hogy nektek annyi lesz ez engem nem érdekel,mert amit akartunk 40 év BECSÜLETES munkával, ha nehezen is, de megszereztük.
DE MI LESZ A FIATALOKKAL ? Új idők ? De hol? Felcsúton !
Beszo@ták sokan,nagyon sokan!
Január
Ezt mindenki nagyon jól tudta, csak, mint a strucc homokba dugta a fejét, - itt nem lehet a semmiből várat építeni, a pozitív változásokhoz hosszú-hosszú idő kell. Populista duma továbbiakban az ellenzéké lehet, a kormánypárt pedig mostmár nem ellenzék. Csak egyet nem szeretnénk, ha 4 évig csak a visszamutogatás folyna a nagy semmittevéssel karöltve.
...és, ha hosszú életű akar lenni az új kormány muszáj a Bajnai féle szigorú fiskális politkát folytatni, mert nem lesz se pénz, se posztó....
Január
Ezt mindenki nagyon jól tudta, csak, mint a strucc homokba dugta a fejét, - itt nem lehet a semmiből várat építeni, a pozitív változásokhoz hosszú-hosszú idő kell. Populista duma továbbiakban az ellenzéké lehet, a kormánypárt pedig mostmár nem ellenzék. Csak egyet nem szeretnénk, ha 4 évig csak a visszamutogatás folyna a nagy semmittevéssel karöltve.
...és, ha hosszú életű akar lenni az új kormány muszáj a Bajnai féle szigorú fiskális politkát folytatni, mert nem lesz se pénz, se posztó....
luciferi
@Január: igen, azt kell tennie, és ezt régóta tudták, tudják. Viszont régóta az ellenkezőjét kommunikálták!!! Kvázi: tervszerűen, tudatosa hazudtak az istenadta népnek!! Hányinger.
csutak
Itt az idő, amikor el kell gondolkozni azon, hogy továbbra is mocskolódunk, vagy egymás kezét fogva átvészeljük a következő pár évet!
Unom a céltalan gyűlölet keltést.
Értelmes emberek vetkőznek ki magukból csak azért, mert más színű a zászló a királyi váron.
Emberek: bárki is van bent, rajtunk az nem segít, ha egymást basztatjuk!
Mi itt csak rabszolgák lehetünk, oszt annyi:(
fülig jimmy
Majd most egész egyszerüen megragadják a hatalmat /reméljük nem a 2/3 -sat/ aztán az istenadta nép hamarosan rájön hogy megint a rossz végén van a f...sznak.Aztán majd saját képükre formálják az alkotmányt és még néhány 2/3-os törvényt és ettől kezdve csak egy véres forradalom takarithatja le őket a történelem szinpadáról.Az a sok balfék mikor rádöbben a valóságra.................szeretném látni az arcokat.
furfang
@kevijeni: akkor a hányingered jó régóta tarthat, akár 2006-óta is nem? "Kvázi: tervszerűen, tudatosa hazudtak az istenadta népnek!!" Már szerintem jól el is vagytok a hányingeretekkel, hiányzana, ha nem lenne.

Az előttem szóló sok ellendrukkernek meg azt mondom, hogy saját magatok ellen drukkoltok, mert most már az lenne az érdek végre, hogy valamennyire kimásszunk a gödörből. Erre esélyt csak a Fidesz kormányzása adhat, a többi párt bemutatta a tudományát. A két új kicsi még csak szájat tát, de nem produkált semmit.
A Fidesz és a hátországa tele van nagyon jó szakpolitikusokkal, majd rendet tesznek.
Aki pedig azt várja, hogy dec 31.-én megszűnik minden adósság, az egészségügyben 5 professzor 3 nővér lesi az óhaját mindezt járulékfizetés terhe nélkül, sőt visszamenőleg 20 évre visszakapja a befizetett adóit az ébredjen fel álmából, itt az ideje. Ha ti 8 évig elnéztétek ennek a garnitúrának minden szélhámosságát, akkor most nincs erkölcsi alapotok előre előleget venni a Fidesz, azaz a mi közös balsikerünkre. Szégyen ez a gondolkodásmód már csak a gyermekeitek és unokáitok jövője miatt is.
alfás
orbán nem igért valami vissza-államosítás félét? mert akkor 26.-án neki lehet feszülni a kórházaknak.aztán ha az megvan,meglehet szüntetni a félmegyéknyi birtokokat.
luciferi
@furfang: Én nem néztem el semmit ennek a garnitúrának! Sőtt!! A szavazásnál büntit kaptak! És nemcsak tőlem! Viszont az orbáni hazugságokat sem nézem el! És vajon miért csak mos lett hirtelen fontos az összefogás? Ami szép dolog, csak éppen 8 évig tudatosan ez ellen dolgozott gőzerővel!
furfang
@kevijeni: Ha ilyen karakán vagy, akkor mégis ki kormányozzon, ha sem ez sem az? Ezt komolyan kérdem.
Dr.luigilongo60
@furfang: Én nem is vártam mást tőlük, na de az a sok fütyesz fan biztos nem erre számított.
luciferi
@furfang: örülök, hogy nem cáfoltál meg.
Hogy ki kormányozzon? Reménykedtem az újakban, de nem jöttek fel annyira, hogy komoly tényezők legyenek. Marad a Te pártod, csak sajna már a hivalba lépés előtt hátat fordítanak folyamatosan azon dolgoknak, melyeket eddig fennhangon(!) dögönyöztek a fejekbe. No mindegy, nincs más alternatíva, meglátjuk, hogy mit "művelnek". Sajnos rossz emlékei vannak. Az már kész ténynek tűnik, hogy azok az intézkedések, melyeket a választás utánra rögtön ígértek, (tudd, mik) nos azokból az idén már semmi nem lesz. Fidesz-Valóság: 0 : 1. A többit majd meglátjuk. Persze, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy haladjon az ország. Kérdés, hogy Joszip Tot, vagy Kaja Ibrahim, és számtalan "társuk" is akarja -e??
furfang
@kevijeni: Marad bizony az én pártom, de adjunk már egy kis bizalmat nekik, pontosan azért amiket te is leírtál, és ne gáncsoskodjunk előre, hiszen nekünk nem lesz jó, ha nem hagyjuk őket dolgozni, és belebuknak. És ne feledjétek el, az előző kurzusnak 8 éve volt arra, hogy módszeresen minden apró részletében elb..k az országot. Megcsinálták. Ne várjátok azt, hogy holnapra minden helyreáll, működőképes, és csodálatos lesz. Ha nem buktattátok meg az előző kormányokat közös nagy akarattal, akkor több jóindulat kellene azok iránt, akik egyáltalán befogták magukat ez elé a szétesett szekér elé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.