Negyven százalékkal nőtt a 24 év alattiak körében elkövetett öngyilkosságok száma 2009-ben az előző évhez képest. Ennek legfőbb oka, hogy tizenötezer kiskorúra csupán egy gyermekpszichiáter jut Magyarországon - írta a szombati Magyar Nemzet.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Ez mondjuk nem igaz,hogy azért több a 24 év alatti öngyilkosok száma,mert kevés a pszichológus.Mikor gyerek voltam,egyáltalán nem is tudtuk,hogy ilyen van.Szerintem inkább a családi,iskolai,baráti hátteret kellene megvizsgálni.A szülők munkanélkülisége,az ebből adódó állandó idegeskedések.Az iskolában az állandó feszültség az osztálytársakkal.A kilátástalanság.Az állandó bizonyítani akarás kényszere.Lehet velem vitatkozni ha valaki másképp látja.Üdv.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Feraj49: Igazad van! A mi gyermekkorunknak és fiatalságunknak is meg voltak a maga nehézségei, én is szegénységben nőttem fel. Fiatal lányként nagyon nehezen éltem meg, hogy nem lehetnek olyan szép ruháim, klassz farmer cuccaim, mint a többieknek. Negyven éves koromig külföldre sem jutottam el. Mégis itt vagyok, dolgozom, élek és próbálok mindent megteremteni az egy szem fiamnak, aki már szintén felnőtt.
De, mielőttünk volt valami jövőkép (igaz, hogy délibáb, de mi ezt nem tudtuk), tehát annak tudatában tanultunk, dolgoztunk, hogy van értelme a küzdelemnek.
A mai fiatalok tragédiája az, hogy elvették a jövőképüket, hiábavalónak éreznek mindent. Frusztráltak, azt látják, hogy a becsületesen dolgozók és a nyugdíjasok nyomorognak. Nem vágynak erre és ez valahol érthető.
kadarmiklos85
Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal, én is sok mindent megértem az elmult
58 év alatt. Nem támogatnám én sem, hogy ezen cíkk kapcsán kormányunk
évente 250 fővel emelje meg a gyermekpszichiáter képzést.
Legalább 300 ezer kisgyerek éhezik nap mint nap, több mint 3 millió "szegény" van
Magyarországon, akik napról - napra élnek, koldulnak, lopnak élelmet, kukáznak,
az aktívak legalább fele amiatt aggódik, hogy elveszíti munkahelyét, tűri a munkahelyi
megaláztatást, ingyen túlórát, a szabadságát meg sem meri említeni főnökének, mert
ha igen, holnap már nem kell bemenni a munkahelyre, dübörög a stressz és még sorolhatnám. Igen ! "Azért sok az öngyilkos, mert kevés pszichiáter !" Na ne !!!!!
gabrella
A szülők létbizonytalansága egy gyermeknek sem jó! A szocializmusban ha valaki tudott és akart dolgozhatott,sőt kellett!
Ez egyfajta biztonságot teremtett az emberek és a gyerekeik életében. Akkor már csak arról volt szó,hogy milyen munkahelyen dolgozzon és ez a tanulástól függött.
Ma meg azt mondják a gyerekek,hogy minek tanuljon amikor több diplomával is munkanélküli lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.