Ötven éves az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja „A hivatásos katona szolgálata – állományba vétele pillanatától – élete végéig tart. Nyugállományba vonulásakor, az obsit megkapásától, csak az állománykategória, a pályához való kapcsolódás viszonya változik meg: elköszön az aktív pályától”. Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kovács Imre nyugállományú dandártábornok, a klub elnöke április 18-án azt az ünnepi közgyűlést, amelyen megemlékeztek az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja megalakulásának ötvenedik évfordulójáról. A rendezvényen megjelent és beszédet mondott dr. Simicskó István a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Juhász István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/25453/tizenharom-csapat-a-dandar-jarorbajnoksagan
Tizenhárom csapat a dandár járőrbajnokságán
A Püspökszilágyiban található Kiképző Bázis és Lőtéren rendezte meg április 14-én alakulat szintű járőrbajnokságát az MH Támogató Dandár. A versenyhez a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint az MH Katonai Közlekedési Központ csapatai is csatlakoztak.

honvedelem.hu/cikk/25465/loveszet-vegzos-tisztjeloltnek-es-ujonc-iranyzoknak
Lövészet végzős tisztjelöltnek és újonc irányzóknak
„Főiskola-kiszolgálás”. A tatai katonák csak így hívják azt a feladatot, amelyet évtizedek óta, minden tavasszal végre kell hajtaniuk. A kifejezés egészen pontosan a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) tanuló, végzős honvédtiszt-jelöltek vizsgalőgyakorlataiban való segédkezést jelenti az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái számára.

honvedelem.hu/cikk/25449/c-ied-tanfolyam-szentendren---egy-kicsit-maskepp
C-IED tanfolyam Szentendrén - egy kicsit másképp
Egy héttel ezelőtt kezdődött a tanfolyam, amely a nem hagyományos készítésű robbanóeszközök elleni védelemre (C-IED) készíti fel azt a húsz kiképző katonát, akik nyolc országból érkeztek. A képzés még egy héten keresztül tart az MH Központi Kiképző Bázis csobánkai objektumában.

honvedelem.hu/cikk/25347/katonai-„elmenypedagogia”-papan
Katonai „élménypedagógia” Pápán
A pápai Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégiumban jelenleg 78 diák tanul katonai alapismereteket. Az intézmény munkatársai ugyanolyan kedvező tapasztalatokról számolnak be az oktatás kapcsán, mint a többi iskola pedagógusai, ahol bevezették a tárgyat.

honvedelem.hu/cikk/25469/„szuksegunk-van-egymasra,-szamithatunk-egymasra”
„Szükségünk van egymásra..., számíthatunk egymásra”
A romák társadalmi integrációjáról és a Magyar Honvédségben vállalt szerepéről rendezett konferenciát április 19-én Budapesten, a Stefánia Palotában a Honvédelmi Minisztérium. A rendezvényen megjelent és előadást tartott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A konferencián a tárcavezető mellett szintén felszólalt Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, dr. Szarka Gábor, a HM kabinetfőnöke, illetve Berényi László országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat alelnöke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.