A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencék tették tönkre a Malévet. A Demokratikus Koalíció szerint kizárólag Orbán Viktor a hibás azért, hogy csődbe ment a nemzeti légitársaság.

"A Fidesznek a józan ész ellen vívott szabadságharca elkergette az országtól a befektetőket, a piacok döbbenten nézik a bukásba vezető, Orbán-Matolcsy-Fellegi-trió által képviselt gazdaságpolitikát. Még mielőtt a Fidesz elkezd nyolcévezni, jelezzük: 2002 és 2010 között, így Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a Malév gépei még le- és felszálltak" - közölte az MTI-vel a Gyurcsány Ferenc vezette párt a Malév leállásának hírére pénteken.

A DK szerint talán nem a repülőtér nevének megváltoztatására kellett volna költeni a közpénzt, hanem cég megmentésére, akkor most "nem veszett volna oda az utasok jegye", nem rekedt volna két gép külföldön. "Ennyit ér a Fidesz nemzeti politikája: csődben a nemzeti légitársaság, amiért kizárólag Orbán a hibás" - olvasható a közleményükben.

"Az őszödi út, vagyis a pofátlan hazudozás folytatása Gyurcsány Ferencék mai közleménye, amelyben kétségbeesetten próbálják másra hárítani a felelősséget saját balfogásaikért" - kommentálta az MTI-hez eljuttatott kommünikéjében Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt, hogy a Malév leállása kapcsán a volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció közölte, szerintük kizárólag Orbán Viktor a hibás azért, hogy csődbe ment a nemzeti légitársaság.

Selmeczi Gabriella közölte, az MSZP-kormány hajtotta végre a Malév esetében az elmúlt húsz év talán "legelbaltázottabb" privatizációját, és rossz döntéseiket még rosszabbakkal tetézték. A Malév válságos helyzete egy újabb szocialista csontváz a szekrényből, a Gyurcsány-korszak súlyos öröksége - írta, hozzátéve: a felelősség kérdését az elszámoltatási kormánybiztos feljelentései nyomán indult büntetőeljárások fogják rendezni.

A Malév péntek reggel hat órakor szüntette be működését és valamennyi járatát törölte.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Orbánnak semmi köze a Malév tönkretételéhez! Ő az egész országot vágta haza!! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Némó Matróz
@Levendula: Végre egy felelősséget felvállaló becsületes ember!
Gratulálok.
Ezt minden gúny nélkül írom!
És a hallgatag távol maradónak nincs lelkifurdalása?
bundi
csak tudnám ki az a váradi és miért is tette:
www.mfor.hu/cikkek/A_Wizz_Air_a_Malev_helyere_palyazik.html
vagy ez is olyan baki mint a lázár féle tőzsdézgetés, vagy a járai 12 százalékos kamata amitől kb 7000 milliárdra nőtt a devizahitel?
Hellcat
@Levendula: Dícseretes dolog saját hibát beismerni. :)
moiszikf
Tőlem kapnának vagy 50 évet,hogy ezt megbeszéljék,alaposan. A Budaházy Gyuri cellája úgy is megürült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.