A magyar kormány a telefonbeszélgetésre percenként, az SMS-ezésre pedig darabonként 2 forint adót tervez kivetni, az elképzelés szerint az adót júliustól kellene megfizetni - írta hétfőn a Die Welt című német lap.

A lap Magyarország bosszantja a Telekomot című beszámolójában saját értesülésre hivatkozva arról írt, hogy a magyar kormány 170 millió euró (50 milliárd forint) bevételre számít az új adóból. Az új adófajta kivezetésére nincsen kitűzött határidő.

A kormány a héten hivatalosan tájékoztatja az Európai Bizottságot (EB) a tervről - írta a Die Welt. A szerző, Thomas Heuzeroth cikkében megjegyezte: az intézkedés leginkább a Deutsche Telekom magyar leányvállalatát, a Magyar Telekomot érintené. A vállalat nem kívánta kommentálni a tervet - tette hozzá.

Heuzeroth szerint a kormány az új adóval "ismét vitát provokál az EB-vel és a távközlési szolgáltatókkal", és "úgy tűnik, nem hagyja, hogy a brüsszeli ellenállás befolyásolja".

Heuzeroth szerint az új adó terve "valószínűleg" reakció arra, hogy Brüsszel bírósághoz fordult a telekommunikációs ágazatra kivetett különadó miatt, amelyet "valószínűleg hamarosan vissza kell vonni". Ez "súlyos csapás lenne a magyar kormány számára", hiszen vissza kellene fizetni a beszedett adót - tette hozzá.

A beszámoló a Die Welt internetes kiadásában is megjelent Magyarország ismét a Telekom zsebébe nyúl címmel.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
szerintem az lehet a terv, hogy még egy évig minden szarra fokozatosan adókat vezetnek be, de szó szerint. a ciklus utolsó évében pedig szépen havonta egyet eltörölnek, és majd ezzel kampányolnak, hogy lám milyen kegyesek, törlik el az adókat sorban, szavazatok rájuk. az adóeltörlés kormánya! vasárnap újra fidesz! kivezettük a csődből az országot! magyarország megújul!

ez lesz. a magyar választó emlékezete meg úgyis kb. 1-2 év távlatában működik csak, senki nem fog emlékezni többre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@Don Marcus Hibiscus: Ilyen ötleteket, "gyümölcsfavirág adó", nem kellene ezeknek a barmoknak adni, mert képesek lesznek ezt is bevezetni,
Don Marcus Hibiscus
@kkalman: Csak kinéztem az ablakon,virágzik a majdnem szembe szomszéd cseresznyefája és onnan jött az ötlet. :) Szerintem "élesben" is valahogy így mehet a dolog.Meg nem nagyon hinném,hogy olvasná valamelyik illetékes az oldalt,sok gyűlölet komment van itt ahhoz. :)
kumming
Az anyjukat dugja meg kétszer két gorilla.
kamazuka
Hát akkor bajd CB-zünk megint!
Kicsit snassz,kicsit retro,kicsit illegális,de ingyen van!
Percdíjak,ugyanmár!
glycerin
Legtöbbünk többnyire tisztában van vele, hogy miként viselkedjék az élet apró válságainak idején. Csak magunkat hibáztathatjuk, ha nem tudjuk, mitévők legyünk, amíg az orvos megérkezik, vagy miként készítsünk a babának csinos télikabátot a nagypapa tavalyi jégeralsójából,vagy hogy lehetne ezt a bandát jól seggbe rúgni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.