A hétvégi homoszexuális felvonuláson több MSZP-s parlamenti képviselő is részt vett. Van köztük, aki nem tudja pontosan, milyen jogokért demonstráltak, van, aki nem akart nyilatkozni, és van, aki támogatná az egyneműek házasságát és örökbefogadási jogát.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@nola: Tudod egy olyan gyermek számára, akit vegetáriánus étrenden tart a családja,
természetes lesz, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt ismer, húst nem.
Ahol egy gyermeknek két anyja vagy két apja van, azt hiszi, ez így helyes.
Nem kellene provokálni a sorsot, hogy az azonos neműek társaságát keresse.
nola
@gabrella: ha a te nézőpontodból indulok ki, akkor a hetero szülőknek sem lehetne homoszexuális gyerekük... és mi a helyzet az egyedülálló szülőkkel? ha egy anya egyedül neveli a fiát? akkor sincs a fiú előtt a közvetlen családjában követendő férfi példa, nincs apafigura, akivel azonosulhat, mégsem lesz meleg.

@QQCSI: a vegetarianizmus azért nem jó példa ebben az esetben, mert míg a vegetáriánusok meg vannak győződve róla, hogy azért nem esznek húst, mert a húsevés valamilyen szempontból rossz a szemükben, nem egészséges, vagy éppen állatvédők, addig egy meleg pár nem arra fogja nevelni a gyerekét, hogy heteronak lenni rossz és csak a homoszexualitás a jó vagy jobb. elfoadásra fogják nevelni, emberi lénynek tekintik szexuális orientációtól függetlenül. sőt, talán saját példájukból, a nehézségeikből kiindulva inkább örülnek neki, ha a gyerek hetero, hiszen szeretik, nem akarnak neki nehézségeket az életben.
Zsoel
@nola: "egy meleg pár nem arra fogja nevelni a gyerekét, hogy heteronak lenni rossz és csak a homoszexualitás a jó vagy jobb." Ez nem nevelés kérdése! A gyerek elsősorban utánzással, a szülei (avagy nevelői) viselkedésének lemásolásával tanul, még akkor is, amikor már a beszédet is megérti. A szóbeli nevelés, a dolgok elmagyarázása, hogy mit miért és mit miért nem teszünk, már csak megerősíti a gyermekben azt, amit a példából látott, illetve akkor jó eszköz, ha a gyerek letér a helyes útról. De nem lehet úgy nevelni, hogy az apa azt mondja: "Kisfiam, ne dohányozz, mert káros!", de mindezt két slukk között adja elő, vagy hogy: "Kisfiam, vasárnap van, menj el szépen a templomba!", miközben ő maga egész délelőtt a tévé előtt henyél. Nem, ebből akkor lesz nevelés, ha az apa sem dohányzik soha, illetve elöl jár a jó példával: kézen fogja a gyereket, és együtt mennek a vasárnapi misére. Ellenkező esetben nem lesz rá erkölcsi jogalapja, hogy ilyen kikötéseket tegyen, és erre a gyerek is hamar rá fog jönni - egyúttal nagyon fog zuhanni a szemében a szülő hitele.
Ugyanígy furcsa lenne (és szerintem nem is lehet) elvárni egy olyan gyerektől, akinek két anyja vagy két apja van, hogy mást lásson "normálisnak", mint amit otthon, a családjában(?) lát. Ha tudnád, hogy lázadozó gyerekkoromban én hányszor hallottam azt a szüleimtől: "Nem érdekel, hogy X. vagy Y. családban mi van (mit engednek meg a gyereküknek stb.), itt az van, amit mi mondunk!" - és ezt a legtöbb szülőpár hasonlóan gondolja és csinálja, még ha nem is hangoztatja annyiszor. Na mármost: ilyenformán a gyerek is azt fogja példaértékűnek tartani, amiben felnő, és lehet, hogy genetikailag a másik nemhez fog vonzódni felnőtt korára, de holtbiztos, hogy nem lesz tisztában a nemi szerepekkel, illetve zavart fog okozni a fejében, hogy most mi van: anya legyen, vagy apa...
Én nem akarom, hogy ártatlan kisgyerekek lelkével kísérletezzenek, ezért teljes mellszélességgel kiállok a homoszexuálisok örökbefogadási joga ellen.
kedwes
Drága Barátaim.A Magyar közmondások pontos igazságokat tartalmaznak.
Madarat tolláról, Pártot szavazóiról!
nola
@Zsoel: ahogy mondod, ez nem nevelés kérdése. nem lehet valakit homoszexuálisnak felnevelni, ahogy a homoszexuálisok hetero szüleinek sem sikerülhet egy homoszexuálisból heterót nevelni. még ha erőltetik, tiltják, büntetik, akkor sem.
az utánzásban igazad van, csakhogy egy gyerek a szocializációs folyamat során számos példát leutánoz, számos szerepet kipróbál majd elvet. édesanyám is dohányzik, mégsem szívtam el egyetlen szál cigit sem életemben. az alkoholista szülőknek sem lesz következésképpen alkoholista gyerekük, de még a vallási szellemben nevelt gyerekek sem lesznek felnőttként mindig vallásosak.

az elsődleges közege pedig a gyerekek szocializációjának csak a korai években a család, később az a társas közeg lesz, ahol vele azonos korúakkal van együtt. különösen a szexualitás az, ahol a társak, barátok befolyása sokkal nagyobb, mint a szülőké.
az egyedülálló szülők gyereke sem gondolja azt, hogy a hagyományos család egy szülőből áll. nagyon is tisztában van vele, hogy a társadalmi szokásoknak nem az ő családja felel meg, hiszen nem a világtól elzártan nevelik...

egyébként pedig számos kísérlet és megfigyelés eredménye bizonyítja, hogy nincs különség az azonos nemű és a két különböző nemű szülők által nevelt gyerekek személyiségfejlődésében.
csak olvass egy kicsit utána. kiindulópontként ajánlom az APA (American Psychological Association) oldalát.

amit még hozzátennék, itt nem arról van szó, hogy adoptálhatnak-e azonos neműek gyerekeket, hiszen eddig is megtették, nem tiltja semmilyen törvény az örökbefogadást. arról van szó, hogy mindkét "szülőt" ismerjék el törvényes szülőnek, ne csupán az egyiket.
a társadalmi megbélyegzéstől én is féltem ezeket a gyerekeket. de éppen ezért kellene a társadalom hozzáállásán változtatni. a homoszexualitás nem betegség. semmilyen veszélye nincs a heterókra nézve, hogy élnek a földön olyanok is, akik a saját nemükhöz vonzódnak. attól, hogy elfogadjuk őket, még nem lesznek egyre többen, legfeljebb azok, akik...
nola
lemaradt a vége...=) szóval legfeljebb azok, akik nyiltan fel merik vállalni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.