Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet elkészült a kerettantervi ajánlásokkal: a tervek szerint a szakiskolásoknak mindössze kilenc közismereti tárgyuk lesz 2013-tól, a gimnazistáknak pedig tizenöt - írja a szombati Magyar Nemzet. A minisztériumi egyeztetés alatt álló anyag még szeptemberben rendeleti formát ölt. A tanítandó tartalmakat a korábbiakkal ellentétben nem évfolyamonként, hanem iskolatípusonként, illetve tagozatonként határozták meg. A tervek szerint az alsó tagozatosoknak kilenc különféle tantárgyuk lesz: az erkölcstan már az első osztálytól kötelező lesz heti egy órában, az idegen nyelv oktatása pedig a negyedik évfolyamon lép be, heti kétórás kerettel. Az ének-zenét már ebben az időszakban lehet emelt szinten - heti öt órában - tanítani.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KöBüKi
Kurmányunk,csatlósaik,fanok és fannék helyében Én erkölcsről beszélni se mernék,mert akik azt sem tudják hogy mi fán terem,definiálni meg pláne nem,AKKOR MILYEN ALAPON IS AKARJÁK TANITANI?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: nem én! Ugyanabban a sorrendben vannak!! :))
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Ha ha... Én arra gondoltam hogy hány felmenőtől örökölhetnek géneket. Így megfelel? De te addig fogsz agyalni míg ezt is kiforgatod! -:) Nem baj majd jót nevetek...
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: sokadiglan. Ezért lehet fehér pároknak fekete babájuk, vagy hogy itthon maradjunk, cigány baba kerül az asztalra, egy teljesen normál magyar párnak. valamelyikük őse valamikor félredugott. De ha a héten benéz a fiam, megkérdezem pontosan hogy van ez, ő biológus. Illetve csak lesz, mos kezdi az utolsó évet.
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Kíváncsi vagyok! Én úgy tudom hogy sok nemzedékre VISSZAÜTHET egy gyerek.-:)
másvirág
Hasznos lenne forditva. Első osztálytól idegen nyelv oktatás .(de csak1nyelv) Majd negyediktöl
ezen a nyelven legyen tanitva az elkölcstan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.