"Megtamadtak minket!!!! Gyertek!!!" - írták Facebookon a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt lassan egy éve demonstrálók. A tüntetők a rendőrséghez fordultak, állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek, amikor elköltöztették őket arról a helyről, ahová pont azért kényszerültek, mert korábbi helyükön is útban voltak.

Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke azt mondta: a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági őr lépett fel azt követően, hogy az MTVA ma bejelentette, kültéri fotókiállítást rendeznek az épület B portájánál, ott, ahová pár hete költöztek át a demonstrálók.

Tovább zaklatja az MTVA a tüntetőket

A szakszervezeti vezetőt elmondása szerint "fizikai erőszakkal akadályozták meg", hogy a demonstráció helyszínére lépjen, egyik aktivistájukat pedig szerinte a szabad mozgásában is akadályozzák. Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy az akcióban résztvevő biztonsági őrök közül többen eltakarták az arcukat, míg egy másik kamerával rögzíti az eseményeket.

A B-épület bejáratához nemrég költöztek át a tüntetők, akkor az MTVA azzal indokolta a korábbi helyük felszámolását, hogy egy szobrot állítanak oda.

A Millamédia este arról számolt be, hogy egy földön fekvő tüntetőhöz mentők érkeztek "mivel a dulakodás során térdsérülés szenvedett", egy másik aktivistának pedig a lábán keletkezett vérző sérülés.

Az MTI szerint nem sokkal fél tizenegy után a helyszínen lévő mentőautóból kiszállt egy nő, aki rugdosástól sérült meg. A nőt a mentősök ellátták, a térdénél, a nadrágján kívül egy kötés volt látható.

Késő este a helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője és Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. A demonstrálók között volt Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője is.

Az MTVA a hétfő esti akciót "területrendezésnek" nevezte és közleményében határozottan visszautasította azt az állítást, hogy biztonsági szolgálatának munkatársai fizikai erőszakot alkalmaztak volna a demonstrálókkal szemben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
honeykiss
@rokker33: te sem vagy híres az együttérzésről...az eszedbe sem jut,hogy nem csak magukért teszik...?
nahát
@levarosbukta: önjelölt jótevőkként akarnak tündökölni? Hát csinálják, sajnálja őket az akinek használ a vergődésük.
halvadász
A rendőrök nyilván tanácstalanok, mert nem szeertnének úgy járni, mint a 2006-os események után.
inkább nem csinálnak semmit, abból nem lehet baj.
A biztonságiaknál meg meg kéne nézni, mit is engedélyez neki a törvény, meddíg tart a hatáskörük. Valószínűleg ezzel alaposan megfoghatók lennének !
Nincs ott egy jogász ember, aki ehhez ért ?
batukán
Ezt nem hiszem! Szerintem a rendőr beteg ember és szegényre időnként rájön a rángógörcs, ilyenkor képtelen uralkodni a mozdulatain. Papírja is lesz róla nemsokára...
levarosbukta
@nahát: Ők legalább tesznek valamit és nem a karosszékben ülve várják a sült galambot mint sokat mások. Nem itt tartanánk ahol vagyunk ha mások is követnék a példájukat, de beszari társaság vagyunk.
rokker33
@levarosbukta: Igen tesznek valamit de 350 napja nem értek el semmit miből gondolod hogy a következő 350 nap valamelyik napján is elfognak valamit érni?Kiröhögik őket hogy ott bohóckodnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.