Az önmagát konzervatívként aposztrofáló Bokros Lajos a baloldalinak tartott ATV-ben beszélget Kálmán Olgával.

Hogy miről? A Mandiner blog cikkében olvasható, hogy a neoliberális gazdaságpolitika felemelkedéséről, a felelős kormányzás majdani eljöveteléről. Bár az elmúlt időszakban Bokros a legtöbbször azzal került be a hírekbe, hogy az őt delegáló, ám azóta megszűnt párt utódszervezete EP-mandátumának visszaadását követeli, erről és más, Bokros számára kevésbé hálás kérdésekről egy szó sem esik, inkább az IMF-tárgyalások menetére és a jól bevált orbánozásra koncentrálnak.

A bezzegkonzervatív állócsillag most ismét belpolitikai kezdeményezéssel jelentkezik: jobboldali pártot alapítana. Titkára, Kerék-Bárczy Szabolcs (egykori MDF-szóvivő, DK-konzervatív és a Demokratikus Újrakezdés Kormányának tagja) korainak tartja a nagy terv meghirdetését - ami, tekintve, hogy Bokros a következő választásokon is indulni akar, nyilván azt jelenti, hogy a következő hónapokban várható a színre lépés.

Bokros Lajos nem érti. Vagy helyebben mondva: Bokros nagyon is érti. Jól látja, hogy személye egyáltalán nem hiteles sem „fideszes", sem „csalódottfideszes", de még a „sosemvoltfideszes" jobboldali körökben sem; ám a balliberális oldal elfogadta őt mértékadó konzervatív közgazdászként, olyan politikusként, akiről példát vehetnének a a még a nacionalista-etatista bűvöletben élő orbánista szavazók is - olvasható a bejegyzésben.

További részletek a Mandiner blogon >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.