Kevesebb jutna a felsőoktatásra, ilyen helyzetben a kormánytagok is fizettek volna. Milliókat spóroltak, és évtizedes törlesztéseket úsztak meg a kormánytagok, hogy már túl vannak a diplomaszerzés nehéz­ségein! A kormány tervei szerint ugyanis drasztikusan csökkentené az államilag finanszírozott főiskolai és egyetemi helyek számát. Az Emberi Erőforrás Minisztériumának előterjesztése szerint a következő tanévben felvettek közül már csak 10 ezer hallgatónak nem kell képzési díjat fizetnie, míg idén még közel 30 ezer tandíjmentes diákot vehettek fel az egyetemek és főiskolát. A tárca szerint 46 ezer hallgató képzési költségeinek felét állja az állam, a többieknek pedig teljes tandíjat kellene fizetniük.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Hozzunk egy visszamenőleges törvényt, hogy fizesse ki . Késedelmi kamatokkal együtt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bosszants
Kamatyos kamattyal van az már tíz milla is!
Lacapapa44
@Hellcat: Remélem az itt hozzászólók zömére gondoltál, mert nem egyértelműsítetted!
Hellcat
@Lacapapa44: A cigánypávára meg a rohadék bandájára gondoltam...
kukac50
Ha Neki volt lehetősége ingyen tanulni akkor miért veszi el ezt a lehetőséget,másoktól?
Szegény család gyereke is lehet jó tanuló,még esélyt sem ad arra,hogy egyetemre járjanak.
Minden országba a tudás a tanulás viszi előre az ország fejlődését.
Lacapapa44
@kukac50: Hát az nagyon előre viszi az országot, hogy diplomás ügyvédek, Németországban meg Angliában mosogatnak és bébiszitterkednek.
viitriol2
Ha a tandíjról szóló vitához hozzá akarunk szólni, akkor talán tegyünk olyat, amit ebben a vitában még nem tettek meg: idézzük fel egy pillanatra, hogy mi tartotta a reményt, mi tartotta az életkedvet a diktatúra éveiben a mi szüleinkben és nagyszüleinkben. Vajon miért dolgoztak, miért tettek meg mindent azért, hogy a gyereket tanítathassák? Nos, azért, mert tudták, ha a gyerek jól tanul, akkor még egyetemi végzettséget is szerezhet, előbbre juthat, és többre viheti. ..

..A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről...

mondta az árgyélus királyfi 2008-ban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.