Pert indított egy hódmezővásárhelyi idősotthon több lakójának hozzátartozója ellen, mert a családtagok nem segítenek anyagilag, a bent lakó idősek pedig nem tudják kifizetni a havi térítési díjat. Az otthonnál az alaptörvényre hivatkoznak, az ugyanis kimondja, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek szüleikről gondoskodni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ilyen törvény egy jóléti államban reálisnak tartok !
Na de ahol ilyen magas a munkanélküliség... nonszensz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Pilóta: Ezt is tudom. De itt kifejezetten idősek otthonáról van szó aki normatív támogatást is kapnak. Nálunk már 2008-ban 91000.-t volt sokan a házukat adják oda az önkormányzatnak, ezzel kímélve a hozzátartozókat mert a nyugdíjuk igen alacsony volt.
gibgab
Én úgy tudom, hogy a díjfizetésre kötelezett hozzátartozónak indokolt esetben lehet kérni a térítési díj csökkentését vagy akár mentességet is. Ha a díjfizetésre kötelezett hozzátartozó magasnak tartja a térítési díj összegét, kérheti annak bíróság általi megállapítását. Az sem mindegy, hogy a gondozott mikor, milyen szerződéssel került az otthonba. Mindenesetre vannak jogilag "érdekes" esetek, de a gondozott érdekében a hozzátartozók legtöbbször nem cirkuszolnak.
csa-csa
akkor mire fel adom le a - legrosszabb esetben is 6-7 milla egy garzon panel) lakásom ha annak fejében sem tudnak ellátni!
legalábbis úgy tudom az otthonnak kell leadni a kecót vagy az árát. Már csak el tudnak tartani 6-7 millából nem?
gabrella
@csa-csa: Nem, amilyen díjaik nekik vannak. Jobban járna sok idős ha fizetne egy egész napos eltartót.
QQríkú
Ciánkapszulát emlegetett nemrégen Kuncze, most esik le mire gondolt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.