Megtartotta alakuló ülését a Parlamentben a Magyar Holokauszt–2014 Emlékbizottság, amelynek feladata a magyar zsidóság deportálásának hetvenedik évfordulójáról történő megemlékezés előkészítése. A bizottság elnöke, Lázár János államtitkár azt mondta: a kormány azért hozta létre a testületet, mert kiemelten fontosnak tartja a szembenézést és a bocsánatkérést, amely a kommunista diktatúra alatt elmaradt, az elmúlt huszonkét évben pedig felemásra sikerült.

Forrás: hirfokusz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Végre egy hiánypótló intézmény. Erre már nagy szükség volt.
kkalman
Csak így tovább! Még néhány holokauszt bizottság, évenként néhány száz millió kárpótlásként, hogy végre ezer év múlva bűnbocsánatot nyerjünk.
csikknorisz
Lázár:
"az áldozatok és a bűnösök leszármazottaiként
tartozunk egymásnak, a közösségnek, a hazának"
Én nem vagyok se az áldozatok, se a bűnösök leszármazottja, vagy automatikusan be kell valamelyik kategóriába sorolni mindenkit?
"Ne lehessen úgy magyarnak lenni a 21. században, hogy a szembenézés és a bocsánatkérés ránk eső részét ne viselnénk - ez a célja az emlékévnek"
De, lehessen úgy magyarnak lenni, hogy ne meaculpázzunk évszázadokon keresztül.
Hellcat
Anyátok picsáját, hát mennyi hasznot akarnak még ebből húzni a zsidók?
kkalman
@Hellcat: Amennyit lehet, meg annál sokkal többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.