Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani.

Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt hétfői sajtótájékoztatóján közölte egy közelmúltbeli esetre hivatkozva. Elmondta: a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től a múlt év utolsó napján sms-ben bocsátottak el egy kertészmérnököt, aki épp szabadságát töltötte.

Az MSZP-s politikus hozzátette: az új munkatörvénykönyv alapján a lépés jogszerű volt ugyan, de bizonyítja, hogy a kormánytöbbség szavazataival elfogadott jogszabály embertelen, munkavállaló-ellenes, kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat.

Ezért - folytatta - az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja. Kikötnék, hogy senkit sem lehet telefonon, sms-ben, illetve a szabadsága alatt elbocsátani. Simon Gábor indoklásul hozzáfűzte, hogy a munkaviszony létesítését kötelező írásba foglalni, ebből pedig az következne, hogy annak megszüntetését is csak így lehet kimondani.

Az MSZP elnökhelyettese arra szólította fel a XVIII. kerület fideszes polgármesterét, Ughy Attilát és a városrész másik kormánypárti képviselőjét, Kucsák Lászó alpolgármestert, hogy a parlamentben támogassák javaslatát, egyúttal kérjenek bocsánatot a méltatlan körülmények között elbocsátott kertészmérnöktől. Emellett vizsgálatot sürgetett annak kiderítésére, mi indokolta a férfi azonnali felmentését, és ki döntött annak módjáról.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Miért ne lehessen? Kirúgjuk mi,a munkaadók a kormányt ha nem jól dolgozik, sms-ben.
szöszmösz
@gabrella: Sajnos egy ilyen sms ugyanannyit ér munkajogi szempontból, mint a
Városgazda Zrt. sms-e.
Tekla
A munka adónak már mindent szabad, legfeljebb kicsit megkozmetikázza! Nyomorékokat , nagyon beteg embereket hajtanak mint állatokat ,nem mehetnek wc re ,nem ihatnak,cirkusz nélkül!
Hónap utolsó munka napján kapnak egy papírt ,hogy még egy hónap ,mindezt 48 ezerért. Reggel 3 kor ébresztő ,falun ugye közlekedési középkor. Gyaloglás hegyen völgyön buszig nyomorékon. Délután meg vissza!
Legyen hálás ,hogy üvöltöznek vele egész nap,fenyegetik ,zsarolják ki tudja mi mindenre kényszerítik ,még egy hónap hosszabbítás reményében.. Na én ilyen kinder tojást nem veszek az unokáimnak az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.