Az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési ciklusában az ország az uniós források 60 százalékát közvetlenül a növekedés ösztönzésére, gazdaságfejlesztésre fordítja majd, erről már határozott a magyar kormány. A most véget érő költségvetési ciklusban az uniós forrásoknak csak a 16 százalékát használták fel erre a célra - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a Magyar Közgazdasági Társaság csütörtöki budapesti rendezvényén.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Boros Anikó: A kormány egyik feladata az erőforrások megfelelő elosztása. Hát ebben nem jeleskednek. Oda adnak pénzt, ahol már van. Onnan vesznek el, ahol szűkölködnek. Ez mára már olyan mértéket öltött, hogy negatívan hat a gazdaságra.
A jólét meg relatív fogalom. Van akinek már jólét, ha fedél van a feje fölött. Van aki motorcsónakját szeretné lecserélni egy tengeri jachtra. A két szükséglet pszichésen ugyanolyan mértékben jelentkezik, a társadalmi igazságossága, belső gazdaságra gyakorolt hatás viszont jelentősen eltér. Kicsit megfordítom a példát. Valaki keres havi 500 eFt-ot és elvesznek tőle 100 eFt-ot, ugyanolyan negatívan éli meg mint aki 50 eFt-ot keres és elvesznek tőle 10 eFt-ot. Csakhogy utóbbi esetben egész biztos, hogy nem tudja fizetni a rezsit, vagy éhezni fog. A jólét érzete relatív.
Boros Anikó
Ebben teljesen egyet értek,de ha ilyen szarban van az ország ,mi az anyjuknak lopnak még.A tolvaj bandája mekkora köcsög egy társaság. El nem tudom képzelni mi az mit lehetne tenni ,ez már borzasztó világ itthon.De lehet így szép lassan az emberi egészséget ,az emberi életet tönkre tenni, kioltani ,hogy az egészségügyre egészségügyként talán még többet tudnának lopni a tolvajok,azzal a céllal,hogy büntetlenül gyilkolják az embereket,mert ami itt van az már gyilkosság. Mentálisan és ezáltal fizikálisan szép lassan kimúlik a itt az országunkban a magyar nép, természetesen a klikket kihagyva ,mert nekik mindenre telik a lopott pénzből.Ha lehet üzeni nekik ,mert hiába írunk mi bármit,:MUNKÁT és KENYERET a népünknek.!!!ez lenne talán az én üzenetem ennek a patkányok által irányított társadalomba elvegyült rothadékonyoknak.Mert ők embernek nem nevezhetőek:))))))))))))
bundi
tehát ha jól értem:"A most véget érő költségvetési ciklusban az uniós forrásoknak csak a 16 százalékát használták fel erre a célra"
most alig több mint 15 százalékot használnak a gazdaság ösztönzésére, az erre kapott pénzből, de ha még kapnak akkor a következő kormány, majd 60 százalékot fog erre költeni.
csak nekem gyanús ez a kijelentés?
nemkati
@human: Nem mintha rajonganék Lendvai Ildikó iránt, de ő mondott nemrég egy nagyon nagy igazságot. Van egy olyan jövedelem szint, ami még éppen biztosítatja az emberhez méltó életet, az alatt már csak vegetálni vagy éhenhalni lehet. Ez a szint nem a 47000, pláne nem a 22000 forintos segély vagy közmunkabér, valahol a minibálbér környékén de inkább afölött van. Így az ez alatti jövedelmek megadóztatása súlyosan rontja az ilyen jövedelmből élők emberi módon való élésének lehetőségeeit.
human
@nemkati: Ráadásul a megélhetés az egy dolog, de mi van a nem várt költségekkel. Mi van, ha csőtörés van a lakásban? Baleset ér valakit és átmenetileg munkaképtelen lesz? Minimálbérből nem lehet ezekre az esetekre százezreket félre rakni.
nemkati
@human: Az emberhez méltó élet minimális színvonala magába foglalja a legalább még elégséges táplálkozást, a tanulást, kulturálódást, lakhatást vagy mi, na és persze a csőtörés megjavítását is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.