Ma 2 órakor Milla-aktivisták akartak egy feliratot kifeszíteni a Kossuth téren: Az ország házon kívül van - olvasható az Egymillióan a magyar sajtószabadság Facebook oldalán.

Azonnal megjelent a Kövér-gárda parancsnoka és közterületfoglalási engedélyt követelt az aktivistáktól. Mivel ilyennel nem rendelkeztek, rendőrt hívtak.

Mindez azért érdekes, mert a CÖF nem kért semmilyen engedélyt, és a Kövér-gárda valamint a rendőrség tagjainak jelenlétében szerelték fel molinójukat - írják Facebook oldalukon.

"Az ország házon kívül van" Milla-molinó a Parlament előtt: rendőrt hívtak

Forrás: Facebook

Az ügy előzménye, hogy a Civil Összefogás Mozgalom kihelyezte a "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét" feliratú transzparenst az Országház elé, amin Kubatov Gábor olyan jót mosolygott

Elnökük, a nagyszerű Csizmadia László elmondta a HVG-nek, hogy büszkén vállalják tettüket. A lényeg pedig most jön: nem kértek a kirakáshoz engedélyt, hiszen ez egy flashmob, ami műfajából adódóan nem engedélyköteles - írja a Fent és lent blog.

"Az országgyűlés műszaki igazgatója felkérte a Milla aktivistáit, hogy írjanak e-mailt az Országgyűlés gazdasági főigazgatóságára, hogy kitehessék a molinót. Arra a kérdésre, hogy hétfőn is kellett-e ilyet írnia a CÖF alkalmazottjainak, azt válaszolta: Nem, mert arról az akcióról a házelnök úr is tudott." - írja a Milla az oldalán.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@almalibre: Mi lenne, ha te meg azok közé tartoznál egy évig legalább, akik azért nem vettek részt az éhségmeneten, mert az alultápláltság miatt nem bírták volna a menetelést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a Pepita
Ezt a kort a jövő történészei majd úgy emlegetik, hogy ekkor tört ki az I. Molinóháború...Itt van még egy...

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/285682_554892334529169_689949091_n.jpg
Némó Matróz
"Ez a magát rendőrnek vélő ember alkalmatlan erre a munkára, tehát kéretik a törvény szigorával élni azaz eltávolítani ebből a bizalmi beosztásból.
A többi becsületes a munkáját komolyan vevő rendőr miatt!"
kukac50
Az ország nem a parlamentbe van, hanem azon kívül és az országhatáron belül.
A parlamentbe a Nép szolgái vannak! Rosszul végzik a rájuk bízott munkát,ezért el kell zavarni Őket. Nem hűségesek a Néphez!
human
A millások mondták, hogy a pattogó valaki kedvéért felfüggesztették a molinó kirakását, de később jöttek a rendőrök. Ők tájékoztatták a millásokat, hogy joguk van köztéren elhelyezni a feliratot, így végül sikerrel elhelyezték azt. Később a kaptak egy 120 000 Ft-os büntetést a közterület használatáért. A CÖF is kapott, de állítólag az csak 60 000 Ft-os volt.
Ha a rendőrök megállapították, hogy nem ütközik jogszabályba a molinó elhelyezése, akkor miért a 120 eFt-os büntetés? És mirt csak 60 eFt a CÖF-é? A pattogó kormányőr közterületen nem intézkedhetett volna! Hát itt igencsak halmozódtak a demokratikus véleménynyilvánítást akadályozó fellépések.
buboska
@Csizmás Kond: Na erre mondják,hogy már két éves korában olyan okos volt,mint most!!
buboska
@massa: Nem orbané a parlament,pláne nem az azt körülvevő közterület!! A kordont kivéve!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.