Csaknem 14 százalékkal nőtt egy hónap alatt a munkát keresők száma. Kevesebb a betöltetlen munkahely - írja a Napi Gazdaság.

A tavaly november-decemberi romlás után 2013. januárban még rosszabb lett a munkaügyi helyzet Magyarországon: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) friss számbavétele szerint az előző havi 6,2 százalék után újabb 13,9 százalékkal (79 ezerrel), 648 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők létszáma - ez megegyezik az egy évvel korábbival, írja a Napi Gazdaság.

Mérséklődött a szabad álláshelyek száma, a hónapban háromezer cég csupán 20,5 ezer fős új munkaerőigényt jelentett be, ebből 13,5 ezer támogatott munkaerőigény volt. A hónapban 47,4 ezer üres állás állt rendelkezésre a közvetítéshez az NFSZ szerint, ezek közül január 20-án 21,2 ezer volt betöltetlen.

A hónapban nőtt a csoportos létszámleépítés keretében elküldeni szándékozottak száma, most összesen 1500 ember elbocsátását jelezték a cégek az előző havi 1200 fő után.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

yazo64
szeretemafocitviktor és tündérmesésgyurka szerint pedig annyi munkahelyet teremtettek hogy csak na!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GORGIO12
nehogymá @tűzróka1939: kb18000 ft /ember alatt jár ebbe beleszámitják a családit egy minimál bér elég ahhoz ,hogy elhajtsanak.3 gyerekkel igy jártam.se melo se segély.ingyen kaja se mert az csak adható a hivatal adja ha akarja,a jelek szerint igaza volt marcinak.ha kevesebb mint 20 000 elég a megélhetéshez akkor a 47 még sok is
Válasz erre Tetszik1 tegnap, 10:15 Jelentem kerlek kerlek csak a megyet ird le hol laksz igerem utana nezek enek mert hihetetlen...a fonokomnek mutatam...anyi hoza szolasra hogy az itt komenteloknek nincs hasznuk a hazugsagbol...ere anyit mondot mely a kormany szegyen bugyra...
nehogymá
az alap ellátásokat nem az önkormányzat határozza meg.onnan tudom,mert én sem akartam elhinni,hogy nem jár semmi.most már dolgozom-jee-de akkor telefonáltam valami szociális osztályra Pestre,akkor kaptam egy paksamétát azzal mentem be a hivatalba. akkor kaptam 15oo ft lakhatásit,mert nálunk nincs vezetékes gáz,viz mivel tanyán lakok.a téli tüzelöre is azok az önkormányzatok tudnak adni akik megtehetik.nem kötelezö.
GORGIO12
Purtroppo, questo è scandaloso...Vedo mia madre ... ungheresi non sono lacrime di vita non è ... io mando i miei soldi indietro ... vado a casa fruzsival prossimo mese .. Preparare spagetit. e poi mi ha baciato ... scrivo ... Giorgio.
GORGIO12
baszus ezt beneztem...Ho scritto un hejre cattivo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.