2018-ra Bajnai megteremtené a eurócsatlakozás feltételeit, kiegyezne a bankokkal, hogy meginduljon a növekedés. 300 milliárd forintot szánna arra, hogy felzárkóztassa a hátrányos térségeket. De szolidaritást finanszírozni szerinte csak gyarapodó országok tudnak. Bizalom, ezt az egyszavas címet adtuk annak a gazdaságpolitikai programnak, amelyet több mint 30 kiváló közgazdász állított össze több mint fél éves munkával – kezdte az Együtt 2014 Mozgalom alapítója, Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Alapítvány konferenciáján a beszédét. Bajnai szerint a rendszerváltáskor a magyar társadalom nem azt gondolta, hogy kapitalizmusban akar élni, hanem csak annyit, hogy úgy akar élni, mint az osztrákok. A szociális piacgazdaságot céloztuk meg, amelyben egyszerre él a szociális szempont, a szolidaritás és a piac teremtő ereje, az egyéni törekvés, a verseny, a vállalkozás. A társadalom Bajnai szerint nemet mondott a létező szocializmusra, de a vadkapitalizmusra is. Az emberek azt gondolták, hogy ezt a két szempontot összeegyeztethetik. De 2008-ban a válsággal kiderült, hogy ez nem folytatható tovább, elfogytak a tartalékaink, magas lett az adósságunk.

Forrás: hvg.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

179 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Magyarországot előre kellene segíteni,nem vissza!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemsemmi
@John Cartmen: Csökkent az államadóssá???
2012 VÉGÉN TÖBB VAGY KEVESEBB, MINT 2010-BEN???

Nem mondom, hogy helyes volt a költekezés 2002 után. Megpróbálták a túlzott igéreteket végrehajtani. Nem kellett volna. A fidesz sem szokta,

A versenyszférában fogynak a munkahelyek! Ezek az igazi munkahelyek, ezekből van az államnak bevétele,

200 milliós vagyonnal 10 évvel ezelőtt Medgyesit még dúsgazdag embernek tartották.
Havi egymillióból összejön??? Ilyen jól fizet a fidesz??? Nyolc évig csak pártelnök volt és persze képviselő.
Én nem mondtam, hogy van olyan politikus aki nem hazudik.
CSak egy olyan van aki interjúban, nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy ő soha nem hazudott.
Nem érzed, hogy a demokráciát rombolják??,
Viktor a nagy demokrata.
"a parlament működik ellenzék nélkül is"""
" nekem nem az előző rendszerrel volt bajom, hanem azokkal akik működtették"
Ezek egy demokrata szavai!
A hitellel kapcsolatban csak annyit: nem tudom ki hívta le, de ha le volt híva akkor sem kellett volna feltétlen elkölteni, vissza lehetett volna törleszteni.

Nem értem mi az a nagy gazdasági siker ami miatt ennyire fanatikusan hiszel ezekben!!!
John Cartmen
@nemsemmi: Viktor a nagy demokrata? Szerintem nem!
De ha egymás mellé tesszük, és összemérjük a tetteik alapján gyurcsánnyl, bajnaival, horn gyulával, medgyessyvel, akkor ezek demokrácia terén olyan mélyen vannak alatta, hogy a lábujját sem tudnák megharapni!
nemsemmi
@John Cartmen: Ha jól emlékszem Hornéknak is volt kétharmad. Az alatt megpróbálták módosítani az alkotmányt, de nem sikerült az ellenzékkel megállapodni és inkább letettek róla. Erre mondta Orbán, hogy gyenge volt az a kormán.
Az alatt az idő alatt több vizsgálóbizottság alakult ellenzéki kezdeményezésre mint kormánypárti kezdeményezésre.
Biztosan emlékszel a polgári kormány egyszerű többségével mennyi vizsgálóbizottságot engedett megalakulni az ellenzéknek??? Egyet sem..
Van különbség???
John Cartmen
@nemsemmi: A Horn-kormány alatt hét vizsgálóbizottság alakult, de csak egy fejezte be a ciklus vége előtt működését, magyar-orosz államadóssággal kapcsolatos szerződéseket firtató bizottság. Kiderítették, hogy az orosz államadósság terhére csupa olyan cég köthetett üzletet, melynek vezetői MSZP-s politikusok voltak. Ennél tovább azonban nem juthattak, mivel Nikolits István titokminiszter 80 évre titkosított minden, az üggyel kapcsolatos nyomzati anyagot. A bizottság végül annyiban maradt, hogy elítélte a pályázat-bírálások módját, komolyabb következményei az ügynek nem voltak, sőt, a peresítés esélye is megszűnt.
A többi nem tudott dűlőre jutni, az adott ciklus végén határozathozatal nélkül feloszlott. A Tocsik-bizottság is így járt.
1998-ban például ugyan elfogadták a Xénia-Láz és az MSZP kapcsolatainak feltárására alakult bizottság megalapítását, de a szavazást úgy időzítették, hogy a bizottság először a kormányzati ciklus utolsó napján tudott volna csak ülésezni. 34 alapítási kezdeményezés volt. Az akkori többség megakadályozta Áder János javaslatát is, hogy vizsgálóbizottság nézze át a pártok által létrehozott cégek működését.
Torgyán József egymaga tizenegyszer kezdeményezett bizottságalapítást 94-98-ban, de csak egy alakult meg közülük, ez MÁV gazdálkodását ellenőrizte

A Fidesz-korány idején rendre olyan bizottság alapítási kezdeményezések voltak, amelyek célja nyilvánvalóan nem politikai visszaélések, törvénytelenségek feltárása volt. Keller László egyedül nyolc alapítását kezdeményezte, amiknek olyan bűncselekményeket kellett volna feltárni, amik inkább rendőrségi, ügyészségi vizgálat tárgykörébe tartoztak, de feljelentést nem kívántak tenni.

A vizsgálóbizottságok az elmúlt 22 évben, talán 2 kivétellel sóhivatalként működtek, egyértelmű elítélő, vagy felmentő nyilatkozattal való lezárás nélkül.
nemsemmi
@John Cartmen: Az egy nap alatt eladott fidesz közeli cégek ügyében ugye senki nem akart vizsgálóbizottságot alakítani???
Vagy ez is az a kategória szerinted aminek semmi köze a politikához???

Úgy látom, hogy neked is az a véleményed a demokráciáról ami Orbánnak. Vagyis az előző rendszerrel tulajdonképpen semmi baj nem volt, csak annyi, hogy nem VIKTOR volt a főnök!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.