A Fideszes Gulyás Gergely szerint a kormány meghajol az Alkotmánybíróság akarata előtt és annak szellemében módosítja az Alaptörvényt. A szocialisták szerint ugyanakkor az Alaptörvény negyedik módosításával beköszönt Magyarországon a politikai önkény uralmának időszaka. Az ellenzék szerint ugyanis több olyan rendelkezést beleír a kormányoldal a módosításba, így például a röghöz kötést, amelyet egyszer már alkotmányellenesnek ítélt az Alkotmánybíróság.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka1939
A kormány lehet , hogy meghajol az AB előtt . Viszont orbán nem ! Vajon miért kell akkor újra korlátozni az AB hatáskörét ? Miért kell beemelni a röghöz kötést ?
bakegya
@tűzróka1939: ez volt a lényeg!!!Olyan volt az az időszak,mint az a féle halmozómese...ez elment vadászni,az haza vitte...stb,stb most megehetjük,de ki is kell köpködni,még annyiszor ahányszor nekik tetszik. A hiteles alkotmány az lett volna,ha normakontroll után emelik törvényerőre is.De ez nem kellett Orbánnak,mert akkor ... nem érek rá ezzel vesződni,de mindenkinek nyilvánvaló.
tűzróka1939
@bakegya: Szerintem az sem ártott volna ha az ellenzéki parlamenti pártokat is bevonják az új "alaptörvény" kiagyalásába . Nem pedig szájbergyerek útban Brüsszelbe írja a laptopján . Meg milyen alkotmány az amit állandóan módosítanak ! Persze , normakontroll !! Akkor nem lenne egyeduralmat biztosító "alkotmány" . orbán bele is őrülne .
coni
A Fidesznek kész forgatókönyve volt már 2010-ben az Alkotmány, Bíróság, Ügyészség, MNB, kultúra, oktatás fideszisítésére, ezért volt ennyire életbevágó nekik a 2/3. Kár, hogy az emberek nagy része ezt nem látta előre és bedőltek az "elszámoltatunk mindenkit" demagógiának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.