Több mint 2,3 millió honfitársunk él olyan háztartásban, ahol kisebb-nagyobb tartozást halmoztak fel a közüzemi szolgáltatók felé, közel másfélmillióan elégtelenül fűtött lakásban élnek, mintegy hárommillió asztalára pedig minden második nap sem jut hús. Több mint 6,5 millióan nem engedhetik meg maguknak, hogy évente legalább egy hétre elutazzanak nyaralni. A többség a helyzet rosszabbodását várja....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Amíg az édesvízkészletből gazdagok pazarolják a medence feltöltésére a vizet és egyéb hasonló dolgokat megengedhetnek maguknak, addig veszélyben a bolygó és az emberek 80 %-a.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SLAakku
"...Valamilyen közüzemidíj-tartozása 759 ezer háztartásnak volt az elmúlt 12 hónapban. Az összes háztartás csaknem egyhatoda (598 ezer) nem tudta megfelelően fűteni lakását - ez a probléma több mint 1,4 millió embert érintett.

A Magyar Energia Hivatal január végi adatai szerint a magyarországi fogyasztók energetikai közműhátraléka, amely alapján kikapcsolásuk kezdeményezhető, körülbelül 70,9 milliárd forint. 1,4 millió háztartás csúszott meg a villany-, 855 ezer a gáz, 180 ezer pedig a távhőszámla kiegyenlítésével. Az áramdíjjal tartozók fele, a földgázszámlával adósak 45 százaléka került az 1-30 napos hátralékosok táborába, míg a távhőszolgáltatónak tartozóknál az arány az egyharmad körül van.

A nagycsaládosok közül minden második személynek (484 ezer fő) pénzhiány miatt nincs lehetősége rendszeresen húst enni.

Az anyagi helyzet jövőbeni változásainak tekintetében meglehetősen pesszimista a lakosság. Nagy többségük (58,6 százalékuk) úgy gondolja, hogy maga és családja pénzügyi helyzete romlani fog a kérdezést követő 12 hónapban.
gabrella
Fideszék legelésre kényszerítik a 2/3-ot.
pbalage
@gabrella: úgy van, legeljenek azok, én nem szavaztam ezekre. Sőt a maszopra meg a jobbikra se.
gabrella
Amíg az édesvízkészletből gazdagok pazarolják a medence feltöltésére a vizet és egyéb hasonló dolgokat megengedhetnek maguknak, addig veszélyben a bolygó és az emberek 80 %-a.
SLAakku
"Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete felszólított, hogy a fejlődő országokban az éhezők egyenek rovarokat. A szervezet adatai szerint, már 2 milliárd ember különböző rendszerességgel fogyaszt bogarakat, szöcskéket, hangyákat. Ahogyan a szakemberek állítják a rovarok nagyon táplálóak és alkalmasak a halak és az állatok etetésére is."
SLAakku
@gabrella: itt még rovarból is kevés van.
gabrella
@SLAakku: Dehogy van kevés, egyre több van. Gazdagodnak.Híznak, jók lesznek megenni.
laszlobihari
@gabrella: Csak nem a fideSScus simicskus hungaricus-ra gondoltál? mint egy a sok közül? Jó sokáig eltartana minket, lehet hogy az elhízás veszélyével kell szembenéznünk!
coyote3
Megmondták a tolvajok és seggnyalók, hogy Magyarország jobban teljesít! Mindenki fogja be azt a mocskos komcsi pofáját és tapsoljon!!!
SLAakku
A nagycsaládosok közül minden második személynek (484 ezer fő) pénzhiány miatt nincs lehetősége rendszeresen húst enni.
Sede
...és még mindig csendben tűr a birka magyar...
inkább megfagy, éhenhal, hajléktalanná válik, de nem fogja kezébe a szívlapátot, hogy féregtelenítsen...
SLAakku
Mindenre van megoldás. Az ENSz igazan kitett magáért! Köszönet érte!

"Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete felszólított, hogy a fejlődő országokban az éhezők egyenek rovarokat. A szervezet adatai szerint, már 2 milliárd ember különböző rendszerességgel fogyaszt bogarakat, szöcskéket, hangyákat. Ahogyan a szakemberek állítják a rovarok nagyon táplálóak és alkalmasak a halak és az állatok etetésére is."
Tootsy
@SLAakku: O, Kedves, van ez a felszolitas is olyan jo, mint a sanya "uljon at egy masik autoba" uzenete a mobilodon, nem? Hatha meg azt is hozzateszik majd, hogy melyik bogyokat szabad megenni, de az ehetobol legjobb lesz, ha jol bespajzolunk, akkor jon am el csak a Kanaan!

Tudod, a szivlapat nyelet valoban meg kene valakinek fogni, csak az a bajm hogy ugyanannyit kapna erte, mint egy rendes emberert,... Hat megeri? Elobb-utobb magat fogja lerombolni a foldig, hiszen annyira alaasott mar mindent, hogy csak egy hartyavekony jegen korcsolyazik...Ha az is beszakad...?!...
SLAakku
@Tootsy: Amikor az elso mondatot elolvastam arra gondoltam, hogy ez valami vicc! De az utolso mondat sem piskota.

"...Ahogyan a szakemberek állítják a rovarok nagyon táplálóak és alkalmasak a halak és az állatok etetésére is."
Tootsy
@SLAakku: Na most kapaszkodj meg, Dragam, de a bogarak TENYLEG taplaloak, az osszeteteluk alapjan,... Az utobbi tiz evben fedeztek fel es eloszor propagaltak ugy, mint extrem szokast, a bogarevest, de mostanara mar van etterem is Amerikaban, ami mindenfele tucskot-bogarat kinal evesre...
It Ujzelandon letezik a hu"hu"-bug - ez belulrol novekszik a faban - es kb. akkora, mint egy noi huvelykujj. Ezt allitolag a bennszulottek (maorik) mindig is ettek, fo taplalekkent, desszertnek a nagymama melle,... A fene a gusztusukat!...En azert megprobalok majd olyan allatra specializalodni, mint a sajt, meg a zoldsegek, altalaban, ha muszaj lesz,...:o((
űrbán
Jól gondolom hogy egy normális néppel megáldott országban már régen kitört volna a forradalom? A lézerblokkolósokat, a zseléfejű visszataszító pondrókat, a sötétbunkó zsírdisznó focistákat, a kiflicsücsök zabáló agyhalottakat, és ezek csicskásait, + a sleppet, már a körúton belezné a tömeg ?
kukac50
Csótányokat kellene fogyasztanunk a parlamentből.
Mire egy képviselős sem maradna jobban élnénk.
entero
@gabrella: Egy medencét csak egyszer kell vízzel megtölteni, utána a tisztán tartására kell mindössze ügyelni egész nyáron. Ha ettől mégis kevesebbnek érzed a vízkészletünket, küldök neked szívesen pár üveggel a fúrt kutamból...:-))
kkalman
Az elmúlt 23 év impotens kormányzásának az eredménye, pártszínektől függetlenül. Politikusaink ezt az egy eredményt tudják felmutatni közel két és fél évtized alatt.
Megérdemelne mindegyik egy selyemzsinórt.
Hellcat
DE A REZSI CSÖKKEN!!! Beeeeeee beeeeeeeeeee
dömdödöm
és ezen családok száma csak növekszik ,aki még tartotta magát az is csúszik lefelé . Egyszóval ha nem tesznek valamit akkor űberkatasztrófa van itt készülőben .:-(((((((((
dömdödöm
Az orbán kormánnyal az a nagyon nagy gond hogy nekiállnak egy problémát megoldani és másik 20 keletkezik belőle . Akinek ez így jó az bátran szavazza meg őket a legközelebbi adandó alkalommal . Szép jó napot és sok kitartást kívánok minden kedves honfitársamnak !
SLAakku
@Tootsy: Ezt termeszetesen tudtam en is. Nem az a baj ezzel, hogy amit ajanl az valojaban vegszukseg eseten megoldas, hanem az hogy akiknek ajanlja azok - az ott elok- tudjak ezt a legjobban. Az a baj, hogy valojaban ez az ajanlas nem is a fejlődő országokban az éhezőknek szol hanem nekunk itt europaban. De itt meg nincsenek olyan szamban eheto rovarok mert a vegyszerekkel mind elmergeztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.